שתף קטע נבחר
 

איוב וננו-טכנולוגיה: פרסים ל-14 חוקרים בבר-אילן

באירוע באוניברסיטת בר-אילן הוענק פרס הרקטור לחוקרים במגוון רב של תחומים - בין היתר בגין מחקר חדשני על ספר איוב, על רובוטים שיכולים לסייע לרופאים ועל חקר תופעות התפשטות גלי אור וקול בסיבים אופטיים ובהתקנים ננו-טכנולוגיים

14 חוקרים מצטיינים מאוניברסיטת בר- אילן קיבלו הערב (יום ד') את פרס הרקטור לחדשנות מדעית. הזוכים באים מכמה מחלקות - ביניהם המחלקה לכלכלה, המחלקה לתנ"ך, המחלקה לתלמוד ותושב"ע וגם מהמחלקה למדעי המחשב.

 

הפרס הוענק לד"ר שירי אלון וד"ר גבריאלה גייר מהמחלקה לכלכלה, על פרסום מאמר העוסק בהחלטותיהם של מתכננים חברתיים ובשאלה איך אלו מבוססות על העדפותיהם של הפרטים המרכיבים את החברה.

 

טקס הענקת הפרסים (צילום: משולם לוי) (צילום: משולם לוי)
טקס הענקת הפרסים(צילום: משולם לוי)

 

פרופ' אד גרינשטיין, מהמחלקה לתנ"ך, קיבל את הפרס על מחקרו החדשני בספר איוב המשלב היבטים רבים בתחומים של חקר הלשון, חקר הפואטיקה, חקר הרטוריקה והוויכוח, חקר הבין טקסטואליות של איוב הן בתוך התנ"ך הן מחוצה לו וחקר המחשבה והתיאולוגיה. פרופ' עידו דגן מהמחלקה למדעי המחשב קיבל פרס על פיתוח סכימה חדשה לייצוג של ידע המופיע במספר גדול של טקסטים, שכוללים הן יתירות לגבי אותן עובדות והן פרטים משלימים ותיאורים ברמות פירוט שונות.

 

הפרס הוענק גם לפרופ' דוד הֶנְשְקֶה, מהמחלקה לתלמוד ותושב"ע, על ספרו פורץ הדרך "מה נשתנה? ליל הפסח בתלמודם של חכמים" ולפרופ' חיים כהן מהפקולטה למדעי החיים על מציאת מנגנון בקרה חדש להארכת תוחלת ואיכות החיים.

 

הזוכים הנוספים בפרס הם: פרופ' ניר לב מהמחלקה למתמטיקה קיבל את הפרס על מחקריו, העוסקים בתורה הספקטרלית ובריצופים מחזוריים ולא מחזוריים של המרחב, שהבשילו בשנה האחרונה לפתרון של השערת Fuglede (במקרה התלת-ממדי) ופיתוח תורה מתמטית של גבישים למחצה (קוואזי-קריסטלים). פרופ' אליהו סלוצקין מהמחלקה לפיזיקה שקיבל את הפרס על גילוי טיפות נוזל המקבלות באופן ספונטני צורה של פאונים ופענוח המנגנון הפיסיקלי הבסיסי של תופעה זו. פרופ' שרון ערמון-לוטם מהמחלקה לבלשנות וספרות אנגלית קיבלה את הפרס על מחקריה המובילים באבחון לקויות שפה באוכלוסייה דו-לשונית בגילאי הגן בארץ ובמסגרת רשת מחקר אירופאית שהקימה ב-2009.

 

פרופ' אברהם פאוסט מהמחלקה ללימודי א"י וארכיאולוגיה קיבל את הפרס על עשייתו המדעית הענפה ובמיוחד על מחקר מהפכני ופורץ דרך, המעניק לארכיאולוגים כלי פשוט ויעיל, העתיד לשכלל את הסקר הארכיאולוגי בשדה. פרופ' אבי צדוק מהפקולטה להנדסה קיבל את הפרס על עיסוקו בחקר תופעות התפשטות גלי אור וקול בסיבים אופטיים ובהתקנים ננו-טכנולוגיים למטרות תקשורת וחיישנים. פרופ' מיכל ציון מבית הספר לחינוך קיבלה את הפרס על פיתוח מודל חינוכי חדשני META-CIC: Metacognitive Collaborating Inquiry Community שהראה כיצד ניתן לפתח אוריינות סביבתית.

 

הפרס הוענק גם לפרופ' גל קמינקא וד"ר נועה אגמון מהמחלקה למדעי המחשב, על פיתוח גישה מהפכנית שבה הרופא יכול לתכנת רובוטים קיימים לטיפולים חדשים מבלי להזדקק לתכנון ידני של רובוטים חדשים.  

 

את הטקס פתח הרב פרופ' דניאל הרשקוביץ נשיא אוניברסיטת בר- אילן, שאמר: "יש עונג גדול להסתכל על הנבחרת המדעית ואני מאחל לכם שהקב"ה ימשיך לתת לכם את הכוח להיות מקור של גאווה ותפארת לא רק לאוניברסיטת בר-אילן ,אלא לעולם כולו וברוכים תהיו".

 

פרופ' מרים פאוסט, רקטור אוניברסיטת בר- אילן, אמרה בטקס "השנה הוגשו הרבה מועמדויות והקבוצה הנבחרת היא מקור לגאווה גדולה. החוקרים שנבחרו היום הם רואים את הדברים כמו כולם, אך גם אחרת . לכל יצירה משובחת יש חיבור למציאות ובנוסף יש קומה חדשה עם הסתכלות אחרת וצריך להיות מסוגלים לחיות בדואליות הזו המהווה אתגר לא פשוט". פרופ' אריה צבן סגן הנשיא למחקר באוניברסיטת בר-אילן, הוסיף: "דמיון, יצירתיות וחדשנות הם שמקדמים את האנושות ומצעידים אותה בטיפוס אל הפסגות הגבוהות. זהו מאמץ ממושך, רובו סיזיפי, לפעמים הוא אפור, אבל כאשר הניצוץ מתרחש אין דומה לו ולהרגשה המתלווה אליו. האוניברסיטה שלנו פועלת כאנסמבל וכך אנסמבל החוקרים בבר-אילן מניח, מתוך שותפות, שכבות של ידע, פיתוחים מדעיים, פיתוחים טכנולוגיים, מורשת, היסטוריה, שיטות מחקר ועוד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: משולם לוי
טקס הענקת הפרסים
צילום: משולם לוי
מומלצים