6 מתכונים לפיצה
חובבי פיצה? זה בשבילכם: מאסטר הפיצות הישראלי, השף מנה שטרום, נותן 6 מתכונים לפיצה, מהבצק ועד לתוספות
בצק לפיצה
המצרכים:
1/2 ליטר מים קרים
1 כף מלח
1 כפית שטוחה (5 גר') שמרים יבשים
850 גר' קמח 00
אופן ההכנה:
- מערבבים במיקסר את המים והשמרים.
- תוך כדי פעולה איטית של המיקסר, מוסיפים באיטיות את הקמח עד להיווצרות בצק. מוסיפים את המלח.
- ממשיכים בלישה כ-20 דקות, במהירות בינונית. נותנים לבצק לנוח כחצי שעה.
- מחלקים ל- 4 כדורים, ומכסים במגבת רטובה ומשאירים בטמפרטורת החדר 4-6 שעות עד להתפתחה.
- משטחים את הבצק בפתיחה ידנית, ניתן להיעזר במערוך (למרות שהנפוליטנים לא מרשים).
- אופים בטמפרטורה של 250 מעלות עד להשחמה.
TOPPING
בופולינה
- מורחים את הבצק במצקת אחת של עגבניות מרוסקות.
- קורעים מעל כדור מוצרלה פרסקה.
- אופים בתנור בטמפרטורה של 250 מעלות (רצוי על אבן) עד להשחמה.
- מוציאים מהתנור ומפזרים עלי ארוגולה וקילופי פרמזן או גבינת גראנה פדנה.
מרינרה (*יורדי הים)
- מורחים את הבצק במצקת אחת של עגבניות מרוסקות.
- מפזרים שיני שום פרוסות לאורך (או שום קונפי) וטבעות פלפל חריף טרי.
- אופים בתנורבטמפרטורה של 250 מעלות (רצוי על אבן) עד להשחמה.
- מוציאים מהתנור ומפזרים עלי ארוגולה, ומעל 6 פילטים של אנשובי. מסיימים במעט קילופי פרמזן או גבינת גראנה פדנה.
קולורטי (*צבעוני)
- מורחים את הבצק במצקת אחת של עגבניות מרוסקות.
- מעליו מפזרים מוצרלה מגוררת (כ-100 גרם), פרוסות דקיקות של זוקיני, בצל סגול קלוי ועגבניות קונפי או עגבניות לחות.
- אופים בתנורבטמפרטורה של 250 מעלות (רצוי על אבן) עד להשחמה.
- מוציאים מהתנור ומפזרים עלי אורגנו או עלי בזיליקום טריים.
ביאנקה פפרוני ארטישוק
פיצה לבנה היא פיצה ללא רוטב עגבניות. אפשר לפזר את הגבינה ישירות על הבצק, אך מי שמעוניין בפיצה אדומה מוזמן למרוח רוטב עגבניות.
- מפזרים מוצרלה מגוררת (100 גרם), פרוסות של נקניק פפרוני, פלחי ארטישוק איטלקי ופרמזן מגוררת.
- אופים בתנורבטמפרטורה של 250 מעלות (רצוי על אבן) עד להשחמה.
- מוציאים מהתנור ומפזרים עלי אורגנו או עלי בזיליקום טריים.
דולצ'ה אה סלטה (*מתוק ומלוח)
- מורחים את הבצק במצקת אחת של עגבניות מרוסקות.
- מפזרים מוצרלה מגוררת (50 גרם), גבינת קשקבל מגוררת (50 גרם), פרחי כרובית וקוביות בטטה, קלויים בתנור. אפשר להוסיף פלחי פלפל פפהדיו (חריף מתוק).
- אופים בתנורבטמפרטורה של 250 מעלות (רצוי על אבן) עד להשחמה.
- מוציאים מהתנור ומפזרים עלי אורגנו או עלי בזיליקום טריים.
אין לכם זמן להכין בצק? כך תכינו פיצה על טורטיה:
פטריות בניחוח כמהין
מכינים מראש: קוצצים חופן פטריות (שמפניון, פורטבלו ופטריות יער) מטגנים בשמן זית ושום, ממליחים במלח גס ומאדים כ-5 דקות. מסירים מהאש, מוסיפים כף של מחית כמהין וכף פטרוזילה קצוצה.
- מורחים את הבצק במצקת אחת של עגבניות מרוסקות.
- מפזרים מוצרלה מגוררת (100 גרם).
- בעזרת כף מפזרים מעל "כתמים" של מחית הפטריות.
- אופים בתנורבטמפרטורה של 250 מעלות (רצוי על אבן) עד להשחמה
- מוציאים מהתנור, מפזרים עלי אורגנו ומזלפים מעט שמן כמהין.
מלנזנה (*חצילים)
מכינים מראש: חציל שרוף, קלוף וקצוץ גס, בתוספת שן שום כתושה וכף שמן זית.
- מורחים את הבצק במצקת אחת של עגבניות מרוסקות.
- קורעים מעל כדור מוצרלה.
- בעזרת כף מפזרים מעל "כתמים" של מחית החציל.
- מוסיפים פרוסות שום ופלפל חריף.
- אופים בתנורבטמפרטורה של 250 מעלות (רצוי על אבן) עד להשחמה.
- מוציאים מהתנור ומפזרים עלי אורגנו או עלי בזיליקום טריים.
המתכונים באדיבות רשת מסעדות "טרנטינו"