שתף קטע נבחר

 

בני אלון למנוחות: "הצטערת שהייסורים שלך פגעו בשליחותך"

יותר מאלף בני אדם הגיעו ללוות בדרכו האחרונה את השר לשעבר בני אלון שהלך לעולמו בגיל 62 לאחר מאבק ממושך במחלת הסרטן. אלמנתו אמונה ספדה לו: "אבי שאל אותך מה אתה הולך לעשות בחיים וענית שתעשה מה שעם ישראל יצטרך". בתו: "הלכת ודעכת ומעולם לא התלוננת"

 

השר לשעבר בני אלון הובא למנוחות    (צילום: אלכס קולמויסקי)

השר לשעבר בני אלון הובא למנוחות    (צילום: אלכס קולמויסקי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

יותר מאלף בני אדם הגיעו היום (ו') להר המנוחות בירושלים ללוות את השר לשעבר בני אלון שהלך לעולמו והוא בן 62. לפני עשר שנים חשף אלון כי חלה בסרטן הגרון והיום הוא נפטר. בין המשתתפים נמצאים גם יו"ר הבית היהודי, שר החינוך נפתלי בנט, שרת המשפטים איילת שקד, רבנים ואישי ציבור בולטים בציונות הדתית בהווה ובעבר.

 

ביטוי לצניעותו ופשטותו של אלון היה שרק בני המשפחה ולא אישי ציבור ספדו לו. הרמז היחיד לפועלו הציבורי היה זר הכנסת, שאותו הניח על הקבר אחד מאנשי משמר הכנסת. אשתו וילדיו של אלון אמרו כי ביקש בצוואתו שלא ינשאו הספדים כלל, אך הם אינם יכלו לעמוד בכך.

 

הסופרת אמונה אלון, אלמנתו של בני, ספדה לו בהלוויה: "תודה לך בני אהובי על כמעט 43 שנה של נישואין ושל חברות. לא יכולנו לראות אותך סובל, אבל אתה קיבלת את הייסורים באהבה. רק הצטערת שהיא פגעה בשליחות שלך, בלימוד התורה ובעבודה למען עם ישראל".

האלמנה אמונה אלון (צילום: אלכס קולומיסקי) (צילום: אלכס קולומיסקי)
האלמנה אמונה אלון(צילום: אלכס קולומיסקי)

רות אלון, אמו של בני, בהלוויה בהר המנוחות (צילום: אלכס קולומיסקי) (צילום: אלכס קולומיסקי)
רות אלון, אמו של בני, בהלוויה בהר המנוחות(צילום: אלכס קולומיסקי)

השר בנט עם אמו של אלון (צילום: אלכס קולומיסקי) (צילום: אלכס קולומיסקי)
השר בנט עם אמו של אלון(צילום: אלכס קולומיסקי)

 (צילום: אלכס קולומיסקי) (צילום: אלכס קולומיסקי)
(צילום: אלכס קולומיסקי)

הבת הילה אלון (צילום: אלכס קולומיסקי) (צילום: אלכס קולומיסקי)
הבת הילה אלון(צילום: אלכס קולומיסקי)

הבת מרים אלון (צילום: אלכס קולומיסקי) (צילום: אלכס קולומיסקי)
הבת מרים אלון(צילום: אלכס קולומיסקי)

"היית שלם עם הסבל ועם עצמך", המשיכה האלמנה בהספדה. היית מלא תודה - לי ולילדים הנהדרים שלנו, לכל רופא, לכל אחות, לכל אדם. לא הפסקת להביע תודה לריבונו של עולם. היית מאושר שבנינו ובנותינו גרים כולם בארץ ישראל וקשורים לתורתה. כמה שמחת להיות שותף בגאולת ירושלים. עוד בגיל 19, ואתה עלם חמודות עם ברק תמידי בעיניים, כשהודענו להורינו שהחלטנו להינשא, אבא שלי שאל אותך מה אתה הולך לעשות בחיים, וענית שתעשה מה שעם ישראל יצטרך. מסרת עבור זה את הנפש בתורה, ביישוב הארץ, בכל תחום. אפילו לפוליטיקה הסכמת להיכנס אם זה מה שעם ישראל צריך".

 

לאחר אמונה ספד הבן אמיתי: "היכולת שלך לראות את האנשים שקוראים להם שקופים הייתה מדהימה. הייתה לך נדיבות אינסופית לכל אחד ואחת מעם ישראל ומהעמים. הבטת בכל אחד בעיניים נדיבות".

 

היוצר והתסריטאי אורי אלון, בנו של בני, המשיך בהספד משלו: "באתי לשתוק לך ולבכות לך", אמר הבן וביקש להקריא את הברכה שכתב לו לרגל יום ההולדת האחרון: "אבא אהוב, אבא יקר, אבא קרוב תמיד, אבא רחוק תמיד, 'סבא בני' של הילדים שלי, שכל כך אוהבים אותך, אבא אהוב. רוב השנים למדתי ממך איך להיות חזק. בשנים האחרונות למדתי ממך גם איך להיות חלש, תמיד להתפלל ותמיד להודות על הטוב. תודה אבא".

 (צילום: אלכס קולומיסקי) (צילום: אלכס קולומיסקי)
(צילום: אלכס קולומיסקי)

 (צילום: אלכס קולומיסקי) (צילום: אלכס קולומיסקי)
(צילום: אלכס קולומיסקי)

 (צילום: אלכס קולומיסקי) (צילום: אלכס קולומיסקי)
(צילום: אלכס קולומיסקי)

בתו שרה ציינה את צניעותו והאמונה החזקה שלו: "ראינו אותך הולך ונחלש, הולך ודועך, אבל אתה אף פעם לא התלוננת. קיבלת את הייסורים באהבה ובהכנעה ובאצילות שאין לתאר. שמור עלינו מאיפה שאתה, ועל סבתא רותי ועל אמא, שלא עזבה את ידך בכל שנות המחלה".

 

הבת מרים הייתה האחרונה להספיד: "לא תמיד היה לי קל לקבל שאתה איש של ציבור ושל הכלל. רציתי אותך אבא יותר פשוט שנמצא יותר בבית. אבל אתה ידעת גם לחיות את החיים הפרטיים והאישיים, והיה לנו חיבור מדהים. ידעת ליהנות גם מהפרטים הקטנים בחיים. אתגעגע לכל הדברים איתך - הפשוטים והמשמעותיים".

 

על הקשר של בני עם אשתו אמונה אמרה מרים: "איזו מסירות, אהבה והערכה הייתה ביניכם. זו בדיוק השעה שהיית בא הביתה עם פרחים לאמא. כל כך אהבת להיות מחובר לנצח של עם ישראל. אנחנו מבטיחים להמשיך את זה".

 

אלון מונה לשר התיירות ב-2001 לאחר רצח רחבעם זאבי (גנדי), ושימש חבר כנסת במשך 13 שנים, עד 2009. הוא כיהן בין היתר כיו"ר מולדת ומפלגת הימין המאוחדת האיחוד הלאומי-מפד"ל.

 

אלון גדל בירושלים והתחנך במוסדות תורניים. לאחר שרותו הצבאי היה ממייסדי ההתנחלות בית אל והוסמך לרבנות. במשך כ-20 שנה מילא תפקידים שונים כרב קהילה, כמלמד תורה וכשליח הסוכנות היהודית, וב-1990 הקים יחד עם חנן פורת, ממנהיגי המתנחלים, את ישיבת "בית אורות", על קרקע שנרכשה על ידי איש העסקים היהודי-אמריקני ארווין מוסקוביץ' בהר הזיתים שבמזרח ירושלים.

בני אלון (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
בני אלון(צילום: גיל יוחנן)

אלון עמד לצד פורת בראשות הישיבה במשך שש שנים, עד כניסתו לחיים הפוליטיים ובחירתו לכנסת ה-14 כחבר סיעת מולדת. ב-1999 נבחר בשנית – הפעם מסגרת "האיחוד הלאומי" (מולדת, תקומה וחירות), ולאחר רצח רחבעם זאבי ב-2002 מונה במקומו לשר התיירות – תפקיד אותו מילא גם בממשלת שרון השנייה.

 

ב-2004, ימים ספורים לפני ההצבעה על תוכנית ההתנתקות, פיטר אריאל שרון את שר התיירות על מנת להבטיח שהצעתו לפינוי היישובים היהודיים בעזה תאושר – צעד שנוי במחלוקת שספג ביקורת קשה בימין, בטענה כי אינו דמוקרטי.

 

ב-2006, בתקופת ההתמודדות עם המחלה, נבחר אלון לעמוד בראש הרשימה המשותפת של המפד"ל והאיחוד הלאומי לכנסת ה-17. המפלגה זכתה ב-9 מנדטים אך לא הצטרפה לממשלה שהקים אהוד אולמרט. לקראת בחירות 2009 הוצב רק במקום ה-17 ברשימת "הבית היהודי" (איחוד שתי המפלגות) ובעקבות כך פרש מהחיים הפוליטיים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומיסקי
מאות בהלוויה
צילום: אלכס קולומיסקי
מומלצים