מגבירים את הלחץ: יותר צווי הרחקה מיו"ש
רק בחודש האחרון חידשו בשב"כ 17 צווי הרחקה נגד נערי גבעות מחשש שיבעירו את השטח בצל האירועים האלימים האחרונים. בין מקבלי הצווים גם אב לשישה שפתח בית חם לנערי הגבעות. המתנחלים פתחו במאבק
במהלך הימים האחרונים קשה שלא להבחין בתמונותיו של אלקנה פיקאר, תושב ההתנחלות יצהר, הפרוסים ברחבי יהודה ושומרון. על התמונות נכתב "כולנו אלקנה פיקאר". הרקע לכך הוא מאבק שמנהלים בהתנחלות בתגובה למכתב שימוע שקיבל פיקאר, בן 32 ואב לשישה, שבו נאמר לו כי בכוונת אלוף הפיקוד להרחיקו מיהודה ושומרון למשך ארבעה חודשים.
פיקאר הוא רק אחד מתוך עשרות שהשב"כ חידש את תקופות ההרחקה שלהם מיהודה ושומרון מחשש שיבעירו את השטח בצל האירועים האלימים האחרונים ובהם ידוי אבנים לעבר כוחות הביטחון ואנשי שמאל סמוך למאחז הבלאדים בבנימין, עימותים בכפר חווארה שבשומרון ותקרית הצתת רכב בכפר לפני כשבועיים.
בסך הכול הוציאו 17 צווים בחודש האחרון וכרגע עומד מספר המורחקים על 37 מתחילת השנה. בשב"כ ובמחוז ש"י של המשטרה מסבירים כי כלי ההרחקות עושה את שלו וזה מגובה בנתונים. ב-2015 אירעו 16 פיגועים המוגדרים טרור יהודי ואילו ב-2016 רק שניים. השנה גם נרשמו שני אירועים שמוגדרים פיגועי טרור יהודי, בהם החבורה מבאר שבע שנעצרה בחשד לתקיפת ערבים והצתת הרכב בחווארה. רק לאחרונה נראה כי חלה התחממות בעניין בעקבות הוצאת הצווים.
הסיבה לצו שהוצא לפיקאר, שנחקר בעברו בחשד לתקיפת פלסטינים ומשמש כשיפוצניק, היא העובדה שהוא מעסיק נערי גבעות ונותן להם מקום ללינה. בשב"כ טוענים כי פיקאר מעורב ומכוון פעילות אלימה באזור יצהר כלפי פלסטינים וכוחות ביטחון בתקופה האחרונה.
עשרות נערי גבעות מכירים את הפינה של פיקאר ופוקדים אותה לעיתים תכופות. פיקאר מסביר שלפני כחודש וחצי הוא קיבל אזהרה מהשב"כ להפסיק ולארח את הנוער. ביום ראשון שעבר הוא כבר קיבל את ההזמנה לשימוע ומיד הגיש באמצעות עמותת "חוננו" מכתב התנגדות שבו טען כי אין להוציא נגדו צו מנהלי, שכן הצו יפגע במקור פרנסתו ובמשפחתו.
פיקאר גם הכחיש כל שותפות במעשי אלימות. פיקאר הוסיף כי היותו מארח נערי גבעות בביתו אינה סיבה להוציא נגדו צו מנהלי, שכן אין כל פסול באירוח נערים אלו ובמתן מיטה חמה, חיזוקים ושיעורי תורה.
בנוסף, החל מאבק ביישוב יצהר שהולך וגולש לשאר היישובים ביהודה ושומרון על מנת לבטל לפיקאר את צו ההרחקה המיועד. בין היתר גויסו למאבק גם בנות הכיתה הלומדות עם בנותיו של פיקאר, שכתבו עצומה להשאירו ביצהר. תמונותיו כאמור נפרסו ברחבי השומרון והפגנות התקיימו נגד הצו.