שתף קטע נבחר

 

מערכות מבצעיות ומסווגות בצה"ל הותקפו בסייבר

לפי הערכה בצבא, כ-10% מתקלות המחשב בצה"ל היו למעשה תקיפות סייבר. בחלק מהמקרים נדרש זמן רב להבין שמקור התקלות בתקיפה חיצונית

 

מטה הסייבר בצה"ל (צילום: ניצן דרור, דובר צה"ל) (צילום: ניצן דרור, דובר צה
מטה הסייבר בצה"ל(צילום: ניצן דרור, דובר צה"ל)

10% מהתקלות במערכות הממוחשבות בצה"ל בשנה האחרונה נחשדו או אומתו כתקיפות סייבר - כך עולה מנתונים של אגף התקשוב וההגנה בסייבר. מדובר בנתונים שמשקפים את אלפי המערכות הממוחשבות והתוכנות שבהן משתמש צה"ל, בהן מערכות מבצעיות ומסווגות. בחלק מהמקרים לקח שעות אחדות להבין שהתקלה נגרמה מתקיפת סייבר, ובמקרים אחרים התהליך נמשך זמן רב בשל יכולתו הגבוהה של האויב שתקף. רובן ככולן של תקיפות אלה סוכלו או נבלמו על ידי מערך ההגנה בסייבר, אך המגמה התגברה בשנים האחרונות.

 

הנתון משקף עלייה הדרגתית ומתמשכת בשימוש בממד הסייבר במסגרת תקיפות נגד ישראל בכלל, ונגד מערכת הביטחון וצה"ל בראשה בפרט. לפני כשבועיים פרסמה הרשות הלאומית להגנת הסייבר כי נבלמה מתקפה מצד גורם, שזהותו לא נמסרה, על 120 ארגונים ישראליים, משרדי ממשלה, מוסדות ציבור ואנשים פרטיים.

 

ריאיון עם ראש מטה הסייבר    (צילום: ניצן דרור, דובר צה"ל)

ריאיון עם ראש מטה הסייבר    (צילום: ניצן דרור, דובר צה"ל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ממד הסייבר הפך לכר מבצעי רחב שסייע לצה"ל להתמודד עם גל הטרור ביהודה ושומרון: סדרת פעולות שהתבססו על מחשוב ורשת יצרו התרעות מודיעיניות והובילו למעצרים של מאות פלסטינים שנחשדו בכוונה לבצע פיגועי טרור, בטרם מימשו את זממם. "יש כאן מרחב חדש שהוא אין-סופי, מול יריבים, אויבים ועמיתים. זה נשק לכל דבר", אמר ל-ynet קצין בכיר באגף התקשוב בצה"ל.

 

במטה החדש להגנה בסייבר של אגף התקשוב, בפיקודו של תת-אלוף ירון רוזן, פועלת מחלקת מודיעין מיוחדת בראשות קצין בדרגת אלוף משנה, שכל תפקידה לחקור ולסרוק את הדרכים, האפשרויות, היכולות והכוונות של האויבים לתקוף את צה"ל באמצעות סייבר.

 

בדומה לפרשיות סיכול התעצמות אויב בנשק מתקדם בהובלת אגף המודיעין בצה"ל, כך מנהלת מחלקת המודיעין בסייבר מערכה נגד תקיפה ממוחשבת של צה"ל. כיום משרתים מאות חיילים סביב השעון כמגנים בסייבר.

 

"הכול פה 'מסויבר', אז אם הבית שלך עשוי זכוכית, כדאי שלא יזרקו עליך אבנים", אמר תא"ל רוזן בריאיון ל-ynet לפני כחודש. הוא הזכיר שהסייבר משמש מדינות להתערבות גם בתהליכים גיאו-פוליטיים כגון מערכות בחירות.

 

ראש רשות הסייבר בוקי כרמלי אמר הבוקר בדיון בכנסת על חוק הסייבר החדש: "לא ניתן להבטיח בטיחות תוכנות באופן גורף ולאורך זמן. גם קפיצת המדרגה בתחום בדיקות המוצרים מכסה רק טפח מהאיומים. רמת החוסן של הארגון הולכת ופוחתת לאורך זמן, יש צורך לעדכן את ההגנה בכל עת. ישנה בעיה כלל עולמית - הטכנולוגיה מתקדמת מאוד מהר, אך אין מספיק עיסוק בהגנה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דובר צה"ל
מטה הסייבר בצה"ל
צילום: דובר צה"ל
מומלצים