בקואליציה בוחנים: פתיחת התאגיד תידחה ל-28 במאי
לאחר שיו"ר ועדת הכנסת הבטיח לפעול לדחיית השידורים, נראה כי מפלגות הקואליציה מיישרות קו. ח"כ יחימוביץ' המועמדת לראשות ההסתדרות: "תרגיל מלוכלך שנועד לדחות פיטורים ליום שאחרי הבחירות לארגון"
אף שנקבע כי תאגיד השידור הציבורי יחל את שידוריו ב-15 במאי, בקואליציה בוחנים לדחות את מועד תחילת השידורים ל-28 בחודש. המשנה ליועץ המשפטי לממשלה הודיע היום (ב') כי מדובר בדחייה נחוצה להשלמת הליך החקיקה.
המועמדת לראשות ההסתדרות ח"כ שלי יחימוביץ' הגיבה: "דחיית עלייתו לשידור של התאגיד היא תרגיל מלוכלך שנועד לדחות פיטורים המוניים ליום שאחרי הבחירות להסתדרות. יד רוחצת יד לטובת אינטרסים פוליטיים, שבינם לבין גורלם של העובדים אין דבר וחצי דבר. הכול על בשרם של עובדים שחווים התעללות כבר שלוש שנים, פעם אלה עובדי רשות השידור שנזרקו ופעם עובדי התאגיד. הציניות, גסות הלב והרוח וההפקרה לא פוסחות על שום גוף. כל אחד בתורו".
לפני כשבוע אישרה מליאת הכנסת בקריאה שנייה ושלישית את התיקון לחוק השידור הציבורי הישראלי, ולפיו תידחה עלייתם לאוויר של שידורי תאגיד השידור הצבורי מ-30 באפריל ל-15 במאי. הצעת החוק, שאושרה ברוב של 35 תומכים מול 28 מתנגדים, קובעת כי יש לדחות את מועד תחילת חוק תאגיד השידור הציבורי הישראלי, ולערוך את ההתאמות הדרושות בתקציב של התאגיד נוכח דחיית המועד.
מוקדם יותר באותו יום הניפו עובדי תאגיד השידור שלט מחאה במליאת הכנסת ובו נכתב "דחייה לדורות" במחאה על הליכי החקיקה, שמשמעותם: "לזרוק לפח 17 מיליון שקלים ואת כל התכנים שנוצרו לקראת יום הזיכרון ויום העצמאות. דחיית השידורים ופיצול התאגיד משקף את הרצון של ממשלת נתניהו לשלוט בתקשורת, לפגוע בציבור ולמנוע שידור ציבורי חף מפוליטיקה", נמסר מוועד עיתונאי התאגיד.
עוד קודם לכן נודע כי יו"ר ועדת הכנסת, ח"כ יואב קיש (הליכוד), מקדם יוזמה לדחות את עליית השידורים בשבועיים נוספים - ל-1 ביוני. קיש אמר: "מסגרת הזמנים אינה מאפשרת התארגנות מערכתית תקינה ועל כן אפעל לדחייה של שבועיים נוספים. הדחייה תקל על ההיערכות של תאגיד החדשות לפתיחת השידורים". יו"ר הקואליציה, ח"כ דוד ביטן (הליכוד), אמר: "הצעתו של קיש לדחייה של שבועיים נוספים בשידורי התאגיד מקובלת עליי בכפוף להסכמת שר האוצר משה כחלון".
החוקים נולדו במסגרת פשרה בין ראש הממשלה בנימין נתניהו, שביקש לסגור את תאגיד השידור, לשר האוצר משה כחלון. בניגוד למקובל בכל הצעות החוק המוגשות בכנסת, הצעת חוק תאגיד החדשות אינה כוללת דברי הסבר המנמקים את הצורך בחוק.
מנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד ויו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן הגיעו להסכם הבנות שיישב את המחלוקות העקרוניות בין הצדדים בנוגע לסוגיית השידור הציבורי. בעקבות ההסכמות בוטלה השביתה הכללית שתוכננה להתחיל ב-26 באפריל. על פי ההבנות שהושגו, סוכם, בין היתר, כי 555 עובדי רשות השידור ייקלטו לעבודה בתאגיד השידור הציבורי, וחלקם בכוח העבודה בתאגיד. עוד סוכם ש-100 עובדים ייקלטו לשירות המדינה במסגרת תקנים לא מאוישים. כלל העובדים בגילאי 40 עד 50 ייקלטו להעסקה בתאגיד או בשירות המדינה. עובדי רשות השידור מעל גיל 50 יזכו לקבל פנסיית גישור.
תאגיד השידור וארגון העיתונאים הגישו עתירות לבג"ץ נגד החוק, והדיון בעניין צפוי להתקיים בחודש זה.