שתף קטע נבחר
 

זהירות: אלפי ילדים אושפזו בעקבות שימוש בקיסמי אוזניים

מחקר חדש מגלה כי מעל 12 אלף ילדים מטופלים בארה"ב מדי שנה בשל נזקים לאוזניים בעקבות שימוש בקיסמי אוזניים. בין הפגיעות: נזק לעור התוף, סחרחורות ואף איבוד שמיעה

אל תנקו בקיסם אוזניים: דו"ח אמריקני חדש מתריע כי אלפי ילדים אושפזו בשנים האחרונות בגלל נזקים חמורים עקב שימוש בקיסמי אוזניים. המומחים מבהירים כי ניקוי האוזניים בקיסמים שבקצה שלהם יש צמר גפן עלול לגרום גם לנזקים לעור התוף ולפגיעה בשמיעה.

 

כיצד יש לנקות אוזניים? צפו:

 


המחקר החדש, שפורסם בכתב העת לרפואת ילדים Pediatrics, מצא כי משנת 1990 עד 2010 טופלו בחדרי המיון 263 אלף ילדים הסובלים מפגיעה באוזניים בעקבות שימוש בקיסמים. 12,500 פגיעות בשנה, כלומר 34 פגיעות בכל יום.

 

מרבית הפגיעות נגרמו, כאמור, בשל שימוש בקיסמי אוזניים. השאר התרחשו בעקבות משחק של הילדים בקיסמים, או כי הקיסם ננעץ באוזניהם בזמן הניקוי ופצע אותם. אצל 77% מהילדים התרחשה הפגיעה כאשר הילד עצמו השתמש בקיסם, ב-16% מהמקרים ההורה הוא שניקה בקיסם את אוזנו וב-6% היה זה קרוב משפחה אחר. שני שליש מהמטופלים היו בני 8 ומטה, ו-40% היו בני 3 ומטה.

 

 

34 ילדים נפגעים מדי יום. ניקוי בקיסמי אוזניים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
34 ילדים נפגעים מדי יום. ניקוי בקיסמי אוזניים(צילום: shutterstock)

 

התלונה השכיחה ביותר – 30% מהמקרים, הייתה של תחושת גוף זר באוזן. ב-25% מהמקרים נמצא עור תוף פגוע, וב-23% מהמקרים היו נזקים למבנים בתעלת האוזן. ב-99% מהמקרים, טופלו הילדים ושוחררו לביתם, אולם הנזקים לעור התוף או למבנים אחרים באוזן גרמו לחלק מהמטופלים לסחרחורת, בעיות איזון או נזק בלתי הפיך לשמיעה.

  

"ישנו מיתוס לפיו חייבים לנקות את תעלת האוזניים, ושיש לעשות זאת באמצעות קיסם צמר גפן", אומר ראש צוות החוקרים, ד"ר כריס ג'טנה, מהמחלקה לאף-אוזן-גרון בבית החולים לילדים באוהיו. "האמת היא שתעלת האוזן מתנקה מעצמה. שימוש בקיסמי אוזניים דוחק את השעווה קרוב יותר לעור התוף ומגביר את הסיכון לפגיעה חמורה בשמיעה".

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
נזקים לאוזניים בגלל שימוש בקיסמים
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים