מתקפת סייבר בינלאומית: "74 מדינות נפגעו"
"מתקפת הכופר הגדולה בהיסטוריה": מומחי אבטחה טוענים כי עשרות מדינות נפגעו במתקפת הסייבר שפגעה מוקדם יותר בעשרות בתי חולים בבריטניה. על פי הדיווחים, המתקפה בוצעה באמצעות כלי פריצה שנגנב מה-NSA. בבתי חולים בוטלו ניתוחים וטיפולי סרטן, ותיקים רפואיים נחסמו
חברת אבטחת המידע "מעבדות קספרסקי" טוענת כי לא פחות מ-74 מדינות נפגעו אתמול (ו') במתקפת הסייבר שפגעה מוקדם יותר בבתי חולים בבריטניה. על פי הדיווח של ה"ניו יורק טיימס", המתקפה בוצעה באמצעות תוכנת פריצה שהודלפה ברשת על ידי קבוצה שמכנה את עצמה "Shadow Brokers", אשר הפיצה בשנה שעברה כלי פריצה שנגנבו מהסוכנות לביטחון לאומי של ארצות הברית (NSA).
מומחה אבטחה מחברת "F-Secure", מיקו היפונן, הגדיר את המתקפה כ"מתקפת הכופר הגדולה בהיסטוריה". לדבריו, לחברה שלהם הגיעו דיווחים על תקיפות שהתרחשו ביותר מ-60 מדינות.
על פי הדיווחים, מלבד בתי החולים שנפגעו בבריטניה, נפגעו גם בתי חולים וחברות תקשורת בעשרות מדינות נוספות, בהן רוסיה, ספרד, יפן, שבדיה, הפיליפינים, וייטנאם וטורקיה. עוד דווח כי יותר מ-50 אלף מחשבים היו על הכוונת של המתקפה.
חברת האבטחה "MalwareHunterTeam" שעוקבת אחרי מתקפות כופר מסרה כי רוב המחשבים שנפגעו במתקפה הם ברוסיה, ונראה כי בכלל המדינות שנפגעו, רוב המחשבים שהותקפו ננעלו באמצעות תוכנת כופר. על פי הדיווח של רשת RT, גם מחשבי המשטרה הרוסית נפגעו במתקפה. עוד דווח כי כ-1,000 מחשבים של משרד הפנים הרוסי נפגעו.
מיקרוסופט הוציאה עדכון אבטחה בחודש מרס האחרון בעקבות כלי הפריצה שהודלפו, אולם ההאקרים ניצלו את העובדה שמוסדות פגיעים, ובמיוחד בתי חולים, לא הספיקו עדיין להתקין את העדכון במערכותיהם. התוכנה הזדונית שאפשרה את הפריצה הופצה באמצעות דואר אלקטרוני. נראה כי בכל המחשבים שנפגעו הופיעה אותה הודעת כופר, ובה דרישה לשלם 300 דולר כדי לשחרר את הנעילה.
עוד נמסר כי בין החברות שנפלו קורבן למתקפה - חברת Telefonica הספרדית וחברת MegaFon הרוסית. בבתי החולים שנפגעו בבריטניה, אנשים התבקשו שלא להגיע לבתי החולים שנפגעו, אלא אם מדובר במקרה חירום. בכמה בתי חולים בוטלו תורים לניתוחים, טיפולי סרטן וטיפולים במרפאות חוץ שנקבעו לסוף השבוע.
על פי הדיווחים, נפגעו גם המערכות לצילומי רנטגן, בדיקות פתולוגיות, תוכנות מנהלתיות ועוד. עוד דווח כי הגישה לתיקים רפואיים נחסמה בפני רופאים, ובתי חולים נאלצו להפנות לבתי חולים אחרים מטופלים שהגיעו בשל מקרי חירום.
ראש ממשלת בריטניה תרזה מיי אמרה כי "זו לא הייתה מתקפה מכוונת נגד בתי החולים בבריטניה, זו מתקפה בינלאומית וכמה מדינות וארגונים נפגעו". שר הבריאות הבריטי ג'רמי האנט תודרך בנושא על ידי אנשי המרכז הלאומי לביטחון בסייבר. הסוכנות הלאומית לחקירת פשעים (NCA) בבריטניה הודיעה כי היא פתחה בחקירת המתקפה.
.
הדיווחים הראשוניים על המתקפה הנרחבת הגיעו בדמות הדיווח שלפיו לפחות 16 בתי חולים ברחבי בריטניה נפלו קורבן למתקפת סייבר גדולה. בין בתי החולים שנפגעו היו בתי חולים מקבוצת "בארטס", שמפעילה כמה בתי חולים גדולים בבירה לונדון. שירות הבריאות הלאומי (NHS) הודיע כי כמה מערכות מחשוב בבתי חולים נפגעו על ידי תוכנות כופר, אולם להערכתם, לא נפרץ מידע עם פרטים על מטופלים.
במפלגת הלייבור הבריטית התייחסו למתקפה, ואמרו כי מדובר ב"חדשות נוראיות וסיבה אמיתית לדאגה עבור המטופלים". עוד אמרו כי על הממשלה להבהיר מה קרה ואיך היא מתכוונת לפעול בנושא כדי להפחית את הפגיעה במטופלים.
סוכנות הידיעות "רויטרס" דיווחה כי עובדים בבתי חולים בבריטניה קיבלו אתמול אימייל ובו אזהרה כי קיים איום קונקרטי של קבלת מיילים פוגעניים המכילים קבצים זדוניים שנועלים את הגישה למחשב בדרישה לתשלום כופר תמורת שחרור הנעילה.
מוקדם יותר אתמול, ממשלת ספרד הודיעה כי חברות רבות הותקפו על ידי האקרים ששתלו תוכנות כופר זדוניות במחשביהן.