שתף קטע נבחר

 

משרד הביטחון מציג: כך ייראה מוזיאון חיל האוויר החדש

מבנים מקורים, מתקנים חווייתיים ודגש גם על מערך ההגנה האווירית והיחידות המיוחדות בחיל. כ-30 שנה אחרי הקמתו, משרד הביטחון הציג את התוכניות למוזיאון החדש בחצרים

רק חמש דקות מבאר שבע: משרד הביטחון פרסם היום (א') את ההצעה שזכתה במכרז להקמה מחודשת של מוזיאון חיל האוויר בחצרים.

מוזיאון חיל האוויר החדש. מבט מלמעלה (צילום: באדיבות משרד הביטחון) (צילום: באדיבות משרד הביטחון)
מוזיאון חיל האוויר החדש. מבט מלמעלה(צילום: באדיבות משרד הביטחון)

אגף ההנדסה והבינוי של המשרד, בשיתוף עם חיל האוויר, הודיעו כי בחרו בהצעה שהגיש משרד האדריכלים "שוורץ בסנוסוף" לשיפוץ המוזיאון הותיק והמוכר, שמשתמש כבר 30 שנה באותם המתקנים.

 

בתוכנית החדשה, המוזיאון יהפוך למתחם מקורה וממוזג בגודל של יותר מ-17 אלף מ"ר, שיחולק למספר מבנים שהם יוצגו יותר מ-80 כלי טיס ששימשו את מדינת ישראל לאורך ההיסטוריה.

מוזיאון חיל האוויר החדש. כלי טיס מכל הזמנים (צילום: באדיבות משרד הביטחון) (צילום: באדיבות משרד הביטחון)
מוזיאון חיל האוויר החדש. כלי טיס מכל הזמנים(צילום: באדיבות משרד הביטחון)

 (צילום: באדיבות משרד הביטחון) (צילום: באדיבות משרד הביטחון)
(צילום: באדיבות משרד הביטחון)

כמו כן במוזיאון החדש יהיו מוקדים חווייתיים שיאשפרו למבקרים לחוות את עולם התעופה דרך תא הטייס ולהשתמש בחלקי המטוס כמו הטכנאים. בנוסף יוכלו המבקרים לראות את שדה הקרב דרך עיני הלוחמים ביחידות המיוחדות, במערך ההגנה האווירית ודרך עיני מפעילי כלי הטייס הבלתי מאויישים.

 

על פי החלטת המשרד והחיל, המוזיאון החדש יציע מגוון מסלולי ביקור, מה שיאפשר ביקורים חוזרים ונשנים במוזיאון וחוויות חדשות בכל ביקור.

 

66 משרדי אדריכלות ניגשו למכרז שערך משרד הביטחון בהובלת חיל האוויר ובשיתוף מלא עם עמותת האדריכלים. כל אחת מההצעות נבחנה על-ידי צוות של תשעה שופטים, אזרחים ואנשי צבא, ביניהם תא"ל במילואים יעקב טרנר, אבי המוזיאון אשר הניח את אבן הפינה להקמתו בשנת 1985 וליווה את צמיחתו מיום הקמתו.

מוזיאון חיל האוויר כיום. אותם מבנים כבר 30 שנה (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
מוזיאון חיל האוויר כיום. אותם מבנים כבר 30 שנה(צילום: רועי עידן)

התחרות בוצעה כהתמודדות דו- שלבית, אשר חולקה לשלב ראשון אנונימי, לטובת מתן הזדמנות לביטוי של רוח צעירה וחדשנית, ושלב שני בו הוצגו 10 הצעות בפני חבר השופטים, לטובת בחינה מעמיקה של ההצעות וכן בדיקת היתכנות להקמת המוזיאון לאחר תכנונו.

 

אדריכל רס"ן אלישע, מנהל הפרויקט מטעם מחלקת הבינוי של חיל האוויר אמר: "חשנו התרגשות גדולה מתוך הבנה שהתחרות תצמיח מוזיאון חדש.

 המשתתפים בתחרות התבקשו להציע מוזיאון שיעמוד בשורה הראשונה של מוזיאונים בעולם ויציג את מורשת החיל, את ערכיו, ינגיש את תרבותו הארגונית, ישמש פלטפורמה לקידום חינוך טכנולוגי-מדעי ויהווה חלון ראווה לתעשיות הביטחוניות, האבן השואבת לטכנולוגיות המזינות את החיל מיום הקמתו".

 

רס"ן אלישע הוסיף: "ניתנה חשיבות רבה לשימור מבנים היסטוריים שקיימים בשטח המוזיאון כיום, הצגת החיל על כלל מערכיו ובשימת דגש על האנשים אשר מהווים את מקור כוחו. ההצעה הזוכה בתחרות היא זו שענתה לדעת חבר השופטים על הדרישות באופן הטוב ביותר ואושרה על ידי מפקד החיל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: באדיבות משרד הביטחון
מוזיאון חיל האוויר החדש. רק 5 דקות מבאר שבע
צילום: באדיבות משרד הביטחון
מומלצים