שתף קטע נבחר

 

מדורות בכל הארץ, מאות נזקקו לטיפול רפואי במירון

ריח העשן באוויר: ברחבי הארץ הדליקו מדורוץ לרגל ל"ג בעומר. כ-100 אלף השתתפו ב-22 הדלקות מרכזיות בהילולה במירון, ומאות נזקקו מאתמול לטיפול של צוותי מד"א

מדורות בבני ברק (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מדורות בבני ברק(צילום: מוטי קמחי)
 

המונים ברחבי הארץ חגגו הערב (יום א') את ל"ג בעומר, ויצאו להדליק מדורות, לצלות תפוחי אדמה ואולי אף לקנח במרשמלו מומס. צוותי מד"א שנערכו בכוחות מתוגברים בצפון על רקע ההילולה בהר מירון טיפלו מאתמול במאות חוגגים, ועשרות מהם נאלצו להתפנות לבתי חולים באזור. 

 

החל מצאת השבת אתמול יצאו מאות אוטובוסים מריכוזי החרדים ברחבי הארץ וכ-100 אלף בני אדם הגיעו בהדרגה לקבר רבי שמעון בר יוחאי שבהר מירון. 22 הדלקות מרכזיות נערכו במהלך ההילולה, האחרונה, של "תולדות אהרון", התקיימה בשעה 19:00 הערב. ממד"א נמסר כי צוותים הכוללים מאות חובשים, פרמדיקים, רופאים ומגישי עזרה ראשונה עם אמבולנסים, ניידות טיפול נמרץ, טרקטורוני מד"א, אופנועי מד"א ורכבי חפ"ק ממוקמים במירון מיום חמישי האחרון. במשך השבת ועד להערב העניקו טיפול ל-532 בני אדם שסבלו מהתעלפויות, בעיות לבביות, בעיות רפואיות כרוניות, תשישות וחבלות קלות. מבין הנפגעים 53 נזקקו להמשך טיפול ופונו על ידי מד"א לבתי החולים זיו בצפת ופוריה בטבריה.

 

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)
אירועי ל"ג בעומר בירושלים נפתחו אתמול בטון צורם למדי. בשכונת מאה שערים בירושלים הציתו אמש חרדים קיצונים בובות בדמות חיילי צה"ל חרדים במדורות כחלק ממאבקם בחוק הגיוס. בנוסף הובערו גם דגלי ישראל. בחוגים אלו מדובר במנהג שנתי, שבמסגרתו מובערת בובה שמסמלת את ה"אויב" העכשווי של הקהילה החרדית. בעבר הובערו במדורות בובות של יוסי שריד ז"ל, יאיר לפיד ואחרים.

 

מדורות בקיבוץ נחל עוז ובמושב יכיני    (צילום: רועי עידן, מתן טורקיה)

מדורות בקיבוץ נחל עוז ובמושב יכיני    (צילום: רועי עידן, מתן טורקיה)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בני ברק (צילום: EPA) (צילום: EPA)
בני ברק(צילום: EPA)

ירושלים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ירושלים(צילום: AFP)
 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

משחקים בחץ וקשה במדורה בקיבוץ נחל עוז (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
משחקים בחץ וקשה במדורה בקיבוץ נחל עוז(צילום: רועי עידן)

 (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
(צילום: רועי עידן)

 (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
(צילום: רועי עידן)

בשבועות האחרונים חלה סערה ציבורית סביב מועד החגיגות והחופשה בבתי הספר, שכן כאשר תאריך החג, י"ח באייר, חל ביום ראשון, נוהגת הרבנות בשנים האחרונות להכריז על דחיית מדורות ל"ג בעומר ביממה (כפי הנהוג בחגים ובמועדים הלאומיים), וזאת כדי למנוע חילול שבת אפשרי במסגרת ההכנות להדלקתן במוצאי שבת. בהתאם לכך, דחה גם משרד החינוך, בהחלטה שנויה במחלוקת, את חופשת התלמידים מיום ראשון לשני. 

 

ל"ג בעומר, שחל בי"ח באייר, הוא היום ה-33 (מתוך 49) בתקופת ספירת העומר, שבין פסח לשבועות. הוא התפרסם בזכות שני מאורעות עיקריים שקרו בו – סיום המגפה שבה נספו 24 אלף תלמידי רבי עקיבא ופטירת רבי שמעון בר יוחאי.

 

על פי המסורת, ימי ה"ספירה" התאפיינו בעבר דווקא בשמחה והתעלות רוחנית – הכנה הדרגתית מיציאת מצרים והפיכת ישראל לעם (בפסח) ועד לשיא בקבלת התורה (שבועות). במאה השנייה לספירה, באותה תקופה בשנה, פגעה מגפה קשה ב-12 אלף זוגות ("חברותות") מתלמידי רבי עקיבא, עונש על כך ש"לא נהגו כבוד זה בזה", ומאז מתאפיינים הימים הללו במנהגי האבילות המפורסמים במסגרתם נמנעים מגילוח ותספורת, אין מתחתנים בהם ואף לא מאזינים למוזיקה שמחה. בל"ג בעומר, כאמור, נפסק הקטל, ולכן גם אותם מנהגים. זו גם הסיבה לכך שי"ח באייר מזוהה כפתיחת עונת החתונות, משום שזהו יום שבו מותר שוב להינשא.

 

הדלקת המדורות וההילולה במירון קשורות לפטירתו ביום זה של התנא שמעון בר יוחאי (רשב"י), שנקבר בהר הגלילי. רבי שמעון מזוהה עם תורת הסוד והקבלה ("פנימיות התורה") ומיוחסת לו כתיבת "ספר הזוהר" פורץ הדרך והמפורסם ביותר בנושא זה. הטעם העיקרי להדלקת האש סמוך לקברו ובכל רחבי הארץ הוא כדי לרמוז לאור הגדול שהביא איתו לעולם עם העיסוק בקבלה. המדורות הם גם כעין נר נשמה גדול לזכר הצדיק. מנהג נוסף המזוהה עם ל"ג בעומר הוא משחק בחץ וקשת – רמז לכך שבכל ימי חייו של רשב"י לא נראתה הקשת בענן, שהיא רמז לכך שעם ישראל חוטא.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מתן טורקיה
מדורה בכיכר המדינה בתל אביב
צילום: מתן טורקיה
מומלצים