עוד לא סיימו תיכון - וכבר מתחרים באליפות הקרוספיט העולמית
ענף הקרוספיט כבר מזמן תפס נתח גדול משגרת חייהם הספורטיבית של הישראלים והוא בהחלט כאן כדי להישאר. כעת, הדור הבא ממהר לתפוס את המושכות
ענף הקרוספיט הפך לפופולרי מאוד בשנים האחרונות בארץ ובחו"ל. מדובר בשיטת אימוני כושר פונקציונאליים שמתמקדת בשיפור כלל מרכיבי הכושר באמצעות אימונים אינטנסיביים, בעצימות גבוהה, שמותאמים לרמת המתאמן. אימוני הקרוספיט כוללים בין היתר: ריצה, הרמת משקל, קפיצה לגובה, ושחייה. הגישה מגדירה עשרה מרכיבים עליהם שמים דגש באימונים, בהם: סיבולת לב-ריאה, כוח, גמישות, עוצמה, מהירות, שיווי משקל, דיוק ועוד.
כתבות נוספות:
קרוספיט: אימון בסיסי למתחילים - ואיך לא להיפצע
לעשות קרוספיט בעירום: הספורטאים שחושפים הכל
בישראל ישנם רבים שמתאמנים בקרוספיט באופן קבוע במכוני הכושר, בפארקים, ובמועדוני קרוספיט מקצועיים שנפתחו ברחבי הארץ. אחד מהם הוא "קרוספיט הזאבים" במושב משמרת, שארבעה מנציגיו עלו לאחרונה לגמר אליפות העולם. בקטגוריית הבנים בגילאי 14-15 ייצגו את ישראל רון צור ונדב פלד, בקטגוריית בנים בגילאי 16-17 יהיה זה יוגב מלר, ובקטגוריית בנות בגילאי 16-17 תייצג את ישראל גאיה צור – הספורטאית הישראלית הראשונה שתשתתף בגמר.
ארבעתם מנהלים בשנים האחרונות אורח חיים של ספורטאים מקצועיים לכל דבר ומתאמנים בין פעם לפעמיים ביום, שישה ימים בשבוע. הם עושים זאת במקביל ללימודים, בין בגרות אחת לשנייה, וברוב במקרים גם על חשבון בילוי עם חברים. האימונים לא פשוטים וכוללים עבודת כוח, הרמת משקולות אולימפית, עבודה אירובית ואנאירובית, עבודה במשקל גוף עם אלמנטים מעולם התעמלות המכשירים ועוד.
ממסדרונות התיכון לאליפות העולם
הדרך שעברו הארבעה אל הגמר הייתה ארוכה ומרשימה כאחד. השלב הראשון בתחרות נקרא "open" והוא פתוח לכל מי שמעוניין להשתתף. השנה לקחו בו חלק כ-400 אלף מתחרים מרחבי העולם. "שלב זה מורכז מחמישה אתגרים אותם חברת קרוספיט העולמית מפרסמת אחת לשבוע במשך חמישה שבועות. הספורטאים לא יודעים איזה אתגרים הם יקבלו, ולכן הם צריכים להיות מוכנים לכל דבר", מסביר ד"ר יוני וולף, המאמן הראשי בקרוספיט הזאבים.
בתום חמשת השבועות, 200 בני הנוער שדורגו ראשונים עולים לשלב השני, שאורך ארבעה ימים בלבד. 20 הספורטאים הראשונים בלבד בכל קטגוריה עולים לשלב הגמר. בסה"כ מדובר בשמונים ספורטאים וספורטאיות.
עבור יוגב מלר (17), תלמיד כיתה י"א בבית ספר רבין בתל מונד תהיה זו הפעם השנייה בתחרות. "אני מתאמן בקרוספיט כבר שלוש שנים. לפני זה שיחקתי טניס, הוקי קרח, שחיתי, הייתי בהמון סוגי ספורט ולא ממש ידעתי מה אני רוצה, עד שהבנתי שאני יכול להתאמן באימון אחד שיכלול את כל הסוגים". מלר מציין כי בפעם הראשונה המטרה הייתה קודם כל להתברג בתחרות, הפעם השאיפות גדולות בהרבה: "אני בא עם יותר ניסיון, ואני שואף להגיע לפודיום בין שלושת המקומות הראשונים".
הוריו של מלר מגיעים לכל תחרות והוא מקבל תמיכה רבה מהסביבה, אך התמרון בין הלימודים בשנה הכי עמוסה בבגרויות, לבין האימונים - לא תמיד קל. "יש לי המון ציוד בבית ואם אני מפספס אימון בגלל מבחן, אז אני משלים בבית", הוא אומר ומודה שהאימונים האינטנסיביים גם באים על חשבון חיי החברה. "אני מנסה לחלק את הזמן נכון, ללמוד את החברים או להתאמן איתם, לא לוותר - לא פה ולא פה".
"למועדוני הקרוספיט אין איגוד בארץ, לכן המתחרים צריכים לממן את כל עלויות האימונים, הייעוץ המקצועי (דיאטנים, פיזיותרפיסטים ופסיכולוגי ספורט) התחרויות, הנסיעות והלינה בעצמם", אומר וולף, "המאמנים וההורים של המתחרים מנסים בשלב זה לגייס ספונסרים שיעזרו במימון התחרות". על החברה הצעירים אמר: "ההישג שלהם הוא כבר חסר תקדים בכל קנה מידה, מתוך עשרות אלפי מתחרים הם נמנים בין עשרים הטובים בעולם לגילם. אני מאמין שזהו אינו השיא, הילדים האלה יכולים לחזור עם מדליה".
צפו באימון קרוספיט בישראל: