הדסה לבית המשפט: צו מניעה נגד נטישת הרופאים
הסכסוך בבית החולים: ההנהלה הגישה בקשה להטלת צו שיאסור על הרופאים לעזוב את המחלקה ההמטולוגית-אונקולוגית. הורי הילדים החולים הפגינו מול בית ראש הממשלה
עליית מדרגה בסכסוך בין הנהלת בית החולים הדסה לרופאי המחלקה ההמטולוגית-אונקולוגית. ההנהלה הגישה היום (ג') לבית הדין האזורי לעבודה בירושלים בקשה להטלת צו מניעה נגד עזיבת הרופאים, ימים לאחר שהורי הילדים המאושפזים ביקשו מהיועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט והמפכ"ל רוני אלשיך בדרישה לפתוח בחקירה נגד בית החולים. במקביל, עשרות הורים לילדים חולים שמאושפזים בהדסה הפגינו הערב מול בית ראש הממשלה בירושלים בקריאה למנוע את סגירת המחלקה.
הסכסוך בין הצדדים נבע בעקבות החלטת בית החולים לאחד את מחלקת הילדים והמבוגרים להשתלות מח עצם – שבעקבותיה התפטרו אנשי מחלקת הילדים ובראשם המנהל פרופ' מיקי וינטראוב. תשעת הרופאים ביקשו לעבור לבית החולים שערי צדק בעיר כדי להמשיך את הטיפול בילדים, אך שר הבריאות יעקב ליצמן סירב לבקשה.
בבקשה שהוגשה לבית הדין האזורי לעבודה צוין כי "כלה ונחרצה עם פרופ' וינטראוב להרוס את פעילות המחלקה להמטו-אונקולוגיה ילדים בהדסה, ואף עולה החשש כי פעילותו היא ממניעים אישיים זרים ופסולים, שלא לומר נקמניים וקטנוניים וצרי עין, המוסווים בסיסמאות של 'טובת המטופלים', בשעה שפעילותו אינה לטובת הדסה ולטובת המחלקה, או לטובת המטופלים".
שישה רופאי המחלקה ההמטו-אונקולוגית ילדים שלחו בחודש שעבר מכתבים למנכ"ל משרד הבריאות, שבו הבהירו כי התפטרותם נכנסת לתוקף החל מארבעה ביוני וכי הם אינם מתכוונים לחזור בהם. לפני כשבועיים הודיעו שלושה מתמחים על התפטרותם מהדסה. מנהל בית החולים, פרופ' זאב רוטשטיין דיבר עם המתמחים המתפטרים, אך אלו הודיעו בכתב על סירובם לחזור בהם מהתפטרותם.
בבית החולים טוענים כי העיצומים גורמים להדסה נזקים ניכרים ואם לא ייפסקו עלול להיגרם למוסד הרפואי נזק שאינו ניתן לתיקון, עד כדי סגירת מחלקה שלמה, אשר בהקמתה הושקעו מאמצים ואמצעים עצומים. לטענת הנהלת בית החולים, "הנזק שייגרם להדסה כתוצאה מעריקת רופאי ואחיות המחלקה ועקירת המחלקה ומעבר לפגיעה בילדים החולים הוא ללא שיעור ולא ניתן כלל לפיצוי כספי, וזאת מבלי לגרוע מן הנזק הכספי הישיר שצפוי להיגרם להדסה של אובדן הכנסה מיידי של כ-27 עד 30 מיליון שקל בשנה".
ניסיונות הגישור בין הצדדים כשלו בין השאר בעקבות חוסר ההסכמה על זהותו של המגשר - במשרד הבריאות חפצו בממונה לשעבר על האוצר קובי אמסלם, בעוד הרופאים ביקשו את עו"ד שרגא. התפטרותם של רופאי מחלקת הילדים תיכנס לתוקף בתחילת החודש הבא, ובמקומו של פרופ' ויינטראוב התמנה ד"ר גל גולדשטיין מבית החולים אסף הרופא.
לפני כמה ימים שלחו ההורים מכתב ליועמ"ש ולמפכ"ל בדרישה לפתוח בחקירה וכתבו בו כי יותר מ-45% מהמטופלים שקיבלו תרומת מח עצם בשנת 2016 הגיעו במסגרת תיירות מרפא ממזרח אירופה, ועל כן ההנהלה החליטה להגדיל משמעותית את כמות התרומות ממניעים כלכליים בלבד. עורך דינם של ההורים עו"ד אליעד שרגא ציין כי אם לא יגדילו את כמות אנשי הצוות המחלקה תגיע למחסור חמור ביותר.
מנהל בית החולים פרופ' רוטשטיין אמר אז בתגובה כי הפרטים שהובאו על-ידי ההורים אינם מדויקים, וכי בשנת 2016 התבצעו 40 השתלות בקרב ילדים, בהם רק 7 שהגיעו במסגרת תיירות מרפא. רוטשטיין דחה בתוקף את טענות ההורים ואמר: "הקביעה כי בריאות הילדים עומדת בפני סכנה אינה אמת".