MUST: המקומות שחובה לראות בפילדלפיה
מטיילת שכולה פסטיבל על הנמל, פארקים עצומים באמצע העיר ועד מסעדה של שף ישראלי שעושה שמות. קפצנו לטיול בעיר שהיא רק שעה וחצי ממנהטן והסמל של תחילת המעצמה שנקראת ארה"ב. ישראלי מקומי מראה לנו את חמשת המקומות שהם מאסט בפילדלפיה
אנדרי פיקס (31) גר בעיר כבר מ-2004 ועובד כמנהל הנדסת תוכנה בחברה פיננסית. כחובב אוכל מושבע, תרבות וטיולים בטבע אלו המקומות שלדעתו הם MUST בפילדלפיה.
להתחלת הטיול בפילדלפיה ובעיקר כשמזג האוויר נעשה נעים וחמים, שווה לעשות סיבוב ב-Spruce Street Harbor. האזור נמצא על המים ובקיץ הוא כולו חגיגה אחת גדולה. תמצאו כאן דוכני אוכל ו-Food Trucks, ערסלים פזורים בין העצים, מוזיקה טובה, ברים פתוחים ובעיקר אווירה טובה.
האזור ממוקם ב-Penns Landing ההיסטורי ונמצא לאורך נהר הדלוור שמשקיף על ניו ג'רזי וגשר Walt Withman Bridge כך שהתפאורה והנוף היפה משחק כאן תפקיד חשוב.
מוזיאון פילדלפיה לאומנות הוא אחד המוזיאונים הגדולים בארה"ב עם מעל 200 אלף עבודות. הוא ממוקם על שדרת בנג'מין פרנקלין פארקווי שמובילה לבניין העירייה המרהיב גם הוא וסמוך לנהר הסקוקיל שחוצה את פילדלפיה.
המוזאון נמצא בלב פארק Fairmount הנחשב לפארק העירוני המעוצב הגדול ביותר בעולם. ואיך אפשר לוותר על המדרגות המפורסמות של המוזיאון? הלוא הן המדרגות מהסרט "רוקי". הכניסה לרוב המוזיאונים בעיר היא בחינם בימי ראשון.
Reading Terminal Market הוא השוק העתיק ביותר בארה"ב. תוכלו ליהנות כאן ממגוון מטבחים: מאוכל "הנשמה", דרך מנות אסיאתיות ומזרח תיכוניות משובחות ועד לאוכל האמריקאי עם דגש על מנת הדגל של העיר - הפילי צ'יז סטייק (cheese steak). בנוסף, תמצאו כאן מסעדות איימיש מסורתיות של פנסילבניה.
אמנם מדובר בעיר לכל דבר, עם מרכז שמכיל לא מעט גורדי שחקים ומסביב בניינים רבים אבל ככל שמתרחקים מהטבעת המרכזית בעיר, מוצאים שרוב פילדלפיה היא פארק אחד גדול וירוק. ההמלצה של פיקס היא Wissahickon Valley Park, פארק ענק בלב העיר. מקום אידיאלי לחובבי טיול בטבע, רכיבה על אופניים, רכיבה על סוסים, ואפילו קפיצה מצוק לנהר.
אם התגעגעתם לארץ, וגם אם לא - מסעדת 'זהב' (ZAHAV) היא בגדר חובה. מדובר בפרשנות ייחודית וברמה מאוד גבוהה לאוכל הישראלי, בשילוב בין האוכל הים תיכוני, הצפון אפריקאי והמזרח אירופאי. מאז שפתח את המסעדה ב-2008, השף הישראלי, מיכאל סולומונוב גורם לתדהמה עם הפרשנות המקורית שלו למטבחים הישראליים המודרניים, ומושך אליו כותרות חיוביות מעיתונים גדולים במדינה כמו ה'ניו יורק טיימס', 'בון אפטיט' שכתב: "התגלות מוחלטת", והמגזין 'אוכל' שכתב על המקום: "'זהב' מגדירה את הבישול הישראלי באמריקה".
האוכל של סולומונוב כולל מאכלים קטנים הנקראים "מזוזה", כמו כרובית מטוגנת שפופולרית מאוד, החומוס השמיימי שהכניס את 'זהב' למפה הקולינרית ומרק עדשים ורוד עם כדורי טלה, שמבקר אחד כינה "ירושלים בקערה". מנה נוספת שמומלץ מאוד להזמין היא אורז חתונה פרסי וכתף טלה קלוי עם רימון וגרגרי חומוס - חגיגה בפני עצמה. כל המאכלים של סולומונוב מותאמים בצורה מבריקה למרכיבים מקומיים ועונתיים", כך מתאר פיקס.
אם תרצו לראות ולטעום עוד ממעשי ידיו של השף סולמונוב הישראלי, תוכלו ללכת ל-Dizengoff ו-Federal Donut באזור האיטנהאוס שגם בבעלותו. אחרי האוכל אפשר להסתובב בעיר העתיקה. היא בנויה בסגנון קולוניאלי. כאן תוכלו לראות, בין היתר, איפה נחתמה מגילת העצמאות של ארה"ב ב-1776 ואיפה גרו המייסדים.