שתף קטע נבחר

 

מתכונים קלילים עם עוף: 3 מתכונים

כנפיים מטוגנות בטמפורה יפנית, עוף חמוץ-מתוק ועוף בקארי: שלושה מתכוני עוף בסגנון אסייתי שתוכלו להכין בקלי קלות

כנפיים מטוגנות בטמפורה אסייתית (תבאקלה אגה)

המרכיבים (ל-2 מנות):

500 גר' כנפי עוף

2 כפות סאקה

2 כפות שמן צ'ילי

1 כף סויה

קורט ג'ינג'ר כתוש

1 ק"ג קמח טמפורה

לרוטב מיונז חריף -

2 כפות מיונז

1 כף שמן צ'ילי

קורט שומשום שחור

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הכנפיים - מערבבים את כל המרכיבים, ומניחים כ-1/2 שעה להשריה במקרר.
  2. לקערה מוזגים 2 כפות סאקה, 2 כפות שמן צ'ילי, כף סויה וג'ינג'ר כבוש ומערבבים.
  3. מוסיפים את כנפי העוף, מערבבים היטב ומשרים בתערובת במשך כ-1/2 שעה בטמפרטורת החדר.
  4. מוציאים את הכנפיים וטובלים בקמח טמפורה. מחממים סיר עם שמן עמוק, ולאחר שהשמן חם מעבירים את הכנפיים למחבת ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מוציאים לנייר אפייה.
  5. הגשה - מסדרים את הכנפיים בצלחת, ומגישים בליווי רוטב מיונז חריף. אפשר להוסיף פטרוזיליה בטמפורה לקישוט.

 

 

עוף בקארי (צ'יקן קטצו קארי)

המרכיבים (ל-2 מנות):

400 גר' חזה עוף (2 חתיכות של 200 גר')

150 גר' אנטרקוט, חתוך לקוביות

2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות

1 סלרי, חתוך לקוביות קטנות

1 בצל, חתוך דק

2 טבליות קארי יפני

1/2 1 כוס מים

2 כפות שמן

פנקו

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את רוטב הקארי - יוצקים 2 כפות שמן לסיר, ומכניסים את הגזר, הסלרי, הבצל ו-2 טבליות של קארי יפני ומערבבים.
  2. לאחר כדקה, מוסיפים 2 כוסות מים ומבשלים את הירקות במשך כ-1/4 שעה עד לריכוך. מוסיפים את קוביות האנטרקוט, ומבשלים על אש קטנה במשך כשעה.
  3. מכינים את השניצל - במקביל, טובלים את חזה העוף בפנקו ומטגנים בסיר עם שמן עמוק משני הצדדים עד להזהבה.
  4. הגשה - פורסים את השניצל לפרוסות, מניחים בצלחת ויוצקים מעט מרוטב הקארי היפני מעל. מומלץ להגיש עם אורז וג'ינגר כבוש.

 

מנת עוף חמוץ-מתוק (אטריצ'יקן)

המרכיבים (ל-2 מנות):

200 גר' נתחי פרגית

1/2 בצל יבש קצוץ

3 פלפלים בכל הצבעים, חתוכים לרצועות (אדום, צהוב וירוק)

4 פרחי ברוקולי

3-2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות

קורט ג'ינג'ר כתוש

1 בצל

שמן צ'ילי

למרינדה -

2 כפות סויה

2 כפות סאקה

1 כף שמן צ'ילי

לקישוט -

1 צ'ילי, פרוס לטבעות

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. לקערה יוצקים את הסויה, הסאקה ושמן הצ'ילי ומערבבים. משרים את הפרגית בתערובת במשך שעה לספיגת טעמים.
  2. לאחר ההשרייה, מטגנים את נתחי הפרגית במחבת מחוממת עד לקבלת מרקם קריספי.
  3. במחבת ווק עם 4 כפות שמן מקפיצים את הפלפלים, הבצל, הברוקולי, הגזר ונתחי הפרגית ומקפיצים במשך כ-7-5 דקות.
  4. הגשה - מרפדים צלחת בעלי כרוב סיני, ומסדרים מעל את הפרגית עם הירקות המוקפצים. מסדרים מעל את טבעות הצ'ילי, ומגישים לצד אורז מאודה.

 

רוצים מתכון נוסף של עוף? צפו בשף ירון קסטנבוים מכין עוף בגריל:

צילום: ירון ברנר

צילום: ירון ברנר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

המתכונים באדיבות מסעדת TYO בתל אביב

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
אטריצ'יקן. מוקפץ עם פרגית וירקות בצ'יק צ'ק
צילום: ירון ברנר
מומלצים