מטוסים סיניים הוזנקו אל מטוס אמריקני, עוד נושאת מטוסים בדרך לקוריאה
שני מטוסי קרב מדגם סוחוי 30 התקרבו למטוס WC-135 שאמור לנטר פעילות גרעינית. ארה"ב: פעלנו בשטח בינלאומי. נושאת המטוסים רונלד רייגן תצטרף לנושאת המטוסים קרל וינסון ימים ספורים לאחר הניסוי בטיל הבליסטי בצפון קוריאה
המתיחות באזור חצי האי קוריאה גררה השבוע תקרית אווירית בין סין לארצות הברית. רשת NBC דיווחה כי שני מטוסי קרב סיניים מדגם סוחוי 30 הוזנקו ביום רביעי לעבר מטוס WC-135 Constant Phoenix אמריקני שטס בים סין המזרחי. האמריקנים טוענים כי טסו בשטח בינלאומי. במקביל משגרת ארצות הברית נושאת מטוסים שנייה לאזור דרום קוריאה.
המטוס האמריקני שפעל בים סין המזרחי מכונה גם "מטוס רחרחן" והוא אמור לנטר פעילות גרעינית. צוות המטוס מסר כי ההתקרבות של הטייסים הסינים הייתה "לא-מקצועית" אך לא בהכרח מסוכנת. גורמים אמריקנים רשמיים מסרו כי המסר יועבר לבייג'ינג ב"ערוצים הדיפלומטיים הראויים".
סין הביעה באחרונה תרעומת על הצבת המערכת האמריקנית THAAD ליירוט טילים בדרום קוריאה וטענה כי צעד זה לא יקדם ביטחון ורק יגביר את המתיחות באזור.
ארה"ב שמחזיקה בדרום קוריאה כוח צבאי המונה 28 אלף חיילים וכוח ימי הכולל את נושאת המטוסים קרל וינסון החליטה לשגר לאזור חצי האי קוריאה גם את נושאת המטוסים רונלד רייגן. שתי נושאות המטוסים ישתתפו באימונים באזור לנוכח המתיחות. כך מסרו שני גורמי ביטחון ל-CNN.
נושאת המטוסים רונלד רייגן יצאה מנמל יוקוסוקה ביפן לאחר שהשלימה סדרת טיפולים ובדיקות ימיות. על נושאת המטוסים הזו מדגם "נימיץ" משרתים 4,539 חיילים והיא נושאת כ-60 מטוסים. היא נכנסה לשירות ב-2003 ועלותה 8.5 מיליארד דולר.
בתחילת השבוע ערכה צפון קוריאה ניסוי בטיל בליסטי, שעל פי הדיווחים הוא בעל הטווח הארוך ביותר שנבדק עד עתה. לדברי פיונגיאנג, הטיל הנוכחי יכול לשאת "ראש נפץ גרעיני כבד". לטענת סוכנות הידיעות הצפון קוריאנית, הטיל הגיע לגובה של 2,111 ק"מ וטס למרחק של 787 ק"מ.
"השיגור נועד לאשר את היכולות הטקטיות והטכנולוגיות של הטיל החדיש שלנו שמסוגל לשאת ראש נפץ גרעיני גדול", נאמר בהודעה מטעם פיונגיאנג על הניסוי, שהעבירה גם מסר מאיים לארה"ב: "הבסיסים האמריקניים נמצאים בטווח הטילים של צפון קוריאה". בדרום קוריאה מזהירים כי "תוכנית הטילים מתפתחת מהר יותר ממה שמעריכים בעולם".
ממשל טראמפ קרא להפסקה מיידית של "הפרובוקציות מצד פיונגיאנג" והזהיר כי תם "עידן הסבלנות האסטרטגית" עם צפון קוריאה. נשיא רוסיה ולדימיר פוטין גינה את שיגור הטיל של צפון קוריאה, ואמר כי הוא "מסוכן ובלתי מועיל". עם זאת, פוטין הדגיש כי יש "להפסיק את האיומים על צפון קוריאה ולמצוא פתרון לא-כוחני לבעיה".