משבר הדסה: רופאים משיבא יעבדו - עד לאיוש התקנים מחדש
על פי התוכנית, רופאים מתל־השומר יושאלו להדסה ויחליפו את תשעת הרופאים המתפטרים עד שיגויסו מחליפים קבועים. חלקם יעבדו שם מדי יום, אחרים יגיעו לתורנויות. ההישג: המחלקה לא תיסגר, הילדים החולים ימשיכו לקבל טיפול קרוב לבית
המתווה, שפרטיו הגיעו לידי "ידיעות אחרונות", מאפשר למחלקה להישאר פתוחה ומונע את הצורך להעביר את הילדים המטופלים בה למקום אחר – דבר שעלול היה לפגוע בהם קשות.
המשבר בהדסה - השלשלות הפרשה:
רופאי הדסה המתפטרים: זה אנחנו או המנכ"ל
המשבר בהדסה: ילדה חולת סרטן בחזית המאבק
רופאי הדסה נגד עמיתיהם המתפטרים: "אתם בריונים"
לפי התוכנית, מספר רופאים משיבא יעבדו בהדסה במשרה מלאה, ורופאים אחרים יגיעו לתורנויות לפי הצורך ויעבדו במקביל בשיבא. את המבצע המורכב ינהל פרופ' עמוס תורן, מנהל המערך להמטו־אונקולוגיה בבית־החולים ספרא לילדים בתל־השומר, שהינו רופא בעל שם עולמי בטיפול בהשתלות מח עצם.
את המחלקה בהדסה ימשיך לנהל ד"ר גל גולדשטיין, שהגיע לפני מספר שבועות להדסה לאחר שנקרא על ידי פרופ' זאב רוטשטיין, מנהל בית־החולים, להחליף את פרופ' מיקי ויינטראוב.
ככל הנראה, המהלך מתואם בין כל הגורמים: מנהל שיבא פרופ' יצחק קרייס, רוטשטיין, שניהל את שיבא לפני שהגיע להדסה, וגולדשטיין, שגם הוא עבד קודם לכן בשיבא.
על פי הערכות של גורמים במשרד בריאות, המתווה יאושר עוד השבוע ולאחר מכן תתקיים מסיבת עיתונאים שבה תוצג המחלקה החדשה.
המתווה מגיע לאחר מאבק ארוך, שבמהלכו ניסה בית־החולים הדסה למנוע את התפטרות הרופאים.
ביום חמישי האחרון הכריע בית־הדין האזורי לעבודה שההתפטרות חוקית. המשמעות: ששת הרופאים הבכירים במחלקה ושלושה רופאים מתמחים יסיימו בעוד שבוע בדיוק את עבודתם. בהדסה הצליחו לגייס שני רופאים ומנהל מחלקה, אולם היו זקוקים לאנשי צוות נוספים שמתמחים בטיפול בילדים.
משרד הבריאות: המהלך לא יפגע בפעילות המחלקה ומטופלי שיבא
לאורך כל תקופת הסכסוך נמנעו בשיבא מלנקוט עמדה, אבל כשהסתמן כי סכנת הסגירה מוחשית והתברר שהילדים ובני משפחותיהם מחפשים מחלקות חלופיות, החליטו שם לא לעמוד מנגד והציעו לעזור לתקופה מוגבלת על מנת לתת להדסה זמן התארגנות. המטרה, כך הסבירו בשיבא, היא לאפשר רצף טיפולי לילדים במקום הקרוב ביותר למקום מגוריהם, מבלי שיאלצו לנדוד ברחבי הארץ.
גורמים במשרד הבריאות הבהירו שהמהלך לא יפגע בפעילות המחלקה והמטופלים בשיבא, שכן רופאים אחרים בבית־החולים יתגברו את המחלקה ההמטו־אונקולוגית.
הסכסוך בהדסה התחיל לפני מספר חודשים בעקבות טענת הרופאים במחלקה ההמטו־אונקולוגיה לילדים כי מנהל בית־החולים הורה לבצע השתלות מח עצם לילדים במחלקה למבוגרים, וזאת על מנת להגדיל את הכנסות בית־החולים באמצעות תיירות מרפא.
רוטשטיין הכחיש, וטען שהמאבק הוא על אגו.
לפי גרסתו, פרופ' ויינטראוב פשוט לא היה מרוצה ממינויה של ד"ר פולינה סטפנצקי – שעבדה תחתיו במחלקת הילדים – לתפקיד מנהלת השתלות מח עצם במבוגרים, וזאת מבלי שהתייעצו איתו.
מבית־חולים שיבא סירבו להתייחס לנושא.
תגובת ההורים לפתרון של סבב רופאים מתל השומר: "החלטת שר הבריאות נובעת מעיוורון וקהות חושים: ילדים חולי סרטן אינם מכונות במפעל שלא חשוב מיהו המהנדס שיטפל בהם. מעבר לקשר האישי שנוצר בין רופא לילד ישנו העניין הרפואי המהותי כל כך. טיפול ברוטציה בילד חולה סרטן מהווה סכנת חיים ממשית לילד החולה כאשר אין רצף טיפולי על ידי רופא שמכיר את הילד וההיסטוריה הרפואית שלו.
"גם החלטת ביה"ד לעבודה שניתנה ביום חמישי לגבי ביטול צווי המניעה מוכיחה כי צדקת הרופאים לצידם. השופט אף הגדיל ואמר שחובת הרופאים הייתה להתפטר. לא מובן לנו מדוע אם כך משרד הבריאות ממשיך בדרכו ההזויה ולא מוצא פתרון מתקבל על הדעת. למה שר הבריאות,ליצמן, מתעקש להלחם בהורים ולסכן את ילדינו למוות?
"אם שירות בתי הסוהר הגיע להבנה עם מחבלים פלסטינים - אז שר הבריאות לא יכול להביא הבנות בין הדסה לרופאים??? אם משהו חלילה יקרה לילדים שלנו דמם על ראשו של ליצמן.
"אנו קוראים בקריאה דחופה לרוהמ להתערב ולהציל אצ הילדים שלנו לפני שיהיה מאוחר מדי. לא נפסיק להיאבק עד שיימצא פתרון בו הרופאים שלנו יהיו אלו שימשיכו לטפל בילדים".