שתף קטע נבחר
 

המרוץ לתואר הראשון

כולם מדברים על שוויון, אבל המציאות עדיין רחוקה מכך - מרכז "סטארט-אפ להצלחה" פועל למען שינוי ומציע לצעירים יוצאי אתיופיה תכנית מיוחדת, הנכללת בתכנית המלגות של מפעל הפיס, שמטרתה שבירת המחסומים התרבותיים והחברתיים ויצירת הזדמנויות שוות להשכלה גבוהה

בשיתוף מפעל הפיס

 

"באוניברסיטה כולם שונים ממך, גם בצבע וגם במקום שממנו הם הגיעו, אז את לא יכולה שלא לחשוב על 'למה?, למה זה קורה?' אבל כאן יש לי הזדמנות לעשות מעשה, משהו שישנה את המצב" - רונית מקוון, סטודנטית למשפטים ופעילה במרכז סטארט-אפ לצעירים בבאר שבע רוצה שלה ולבני הקהילה שלה, יוצאי אתיופיה, תהיינה הזדמנויות שוות בכל תחום. עד שזה יקרה, היא בוחרת לקחת חלק במערך התכנית "סטארט-אפ להצלחה", כשבעבר הייתה בצד השני שלה, של מקבלי הסיוע.

 

צילום: רועי עידן

צילום: רועי עידן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

במרכז "סטארט-אפ להצלחה", שהוקם בשנת 2000, פועלת בהצלחה מזה 11 שנים תוכנית ייחודית לצעירים יוצאי אתיופיה המעוניינים בלימודי תואר ראשון. התכנית משלבת לימודי השכלה גבוהה ופיתוח מנהיגות צעירה. כיום משתתפים בתכנית כ-140 סטודנטים. התכנית מציעה מידע וייעוץ אישי לבחירת מסלול להשכלה גבוהה, ליווי אישי במהלך הלימודים, סיוע כלכלי, שיעורי עזר במהלך הלימודים, סדנאות העצמה ועשייה חברתית. 

 

תכנית המלגות של מפעל הפיס, המסייעת בין השאר גם לתכנית "סטארט-אפ להצלחה", היא ההשקעה הטובה ביותר בחברה הישראלית, אומר עוזי דיין, יו"ר מפעל הפיס. "הסטודנט, עוד בטרם סיים את לימודיו, כבר תורם למעלה מ-100 שעות תרומה לקהילה. כך נוצר כוח חברתי שמוביל לשינוי מבורך."


"הצעירים שרוצים ללמוד אך חוששים מהבדלי התרבות, מהשפה ומהעול הכלכלי לומדים שזה אפשרי, אני באה ומסבירה להם שגם אני הייתי בצד שלהם, והנה - אני סטודנטית. זו סגירת מעגל", אומרת מקוון.

 

"המטרה היא שהתכנית תגדל ותתפתח, אך יחד עם זאת, להגיע למצב שלא נצטרך אותנו, כי יהיה שילוב ראוי של יוצאי אתפיוה באקדמיה", מסכם ניב מגריל, מנהל תכנית "סטארט-אפ להצלחה". 

 

בשיתוף מפעל הפיס


פורסם לראשונה 29/05/2017 17:09

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים