החג הלבן: סיור בין הגבינות של שוק הכרמל
גבינה במעטפת פחם, עם ויסקי או עם תבלינים, מחלב בקר, כבשים או עזים - לרגל חג השבועות יצאנו לסיור בשוק הכרמל בתל אביב כדי לנסות ולהבין איזו גבינה כדאי לנו לבחור, איך נוצרים הטעמים השונים וגם האם הישראלים באמת רוכשים יותר גבינות לקראת שבועות? צפו
צילום: ירון שרון
חג השבועות, שיש המכנים אותו גם "חג הגבינות", הוא הזדמנות מצוינת להבין איזה גבינות נמצאות על המדפים בשוק, מה ההבדל בין גבינה שיושנה במשך שנה לכזו שיושנה במשך שנתיים, מה טעמה של גבינה עם ויסקי, וגם - מהי גבינה מקורית, והאם הישראלים באמת רוכשים יותר גבינות בחג השבועות?
יצאנו לסיור בשוק הכרמל בתל אביב, וגילינו עולם שלם של גבינות - החל מגבינות מפולפלות, דרך גבינות במעטפת פחם ועד לגבינות עם ויסקי ותבלינים. גבינות מחלב פרה, עזים או כבשים, כל אחת עם הטעם הייחודי שלה שנוצר כתוצאה מהאקלים באזור בו יוצרה, מהאופן בו עישנו אותה וגם, תאמינו או לא, מסוג העשב שהפרה, העז או הכבשה אכלו במהלך חייהן. אז איך בוחרים את הגבינה המושלמת? צפו.
אז איך בוחרים גבינה?
צילום: shutterstock
מומלצים