וונדר וומן נאסר בלבנון: "אין מקום לחיילת מישראל"
גורם ביטחוני: הממשלה החליטה סופית למנוע את הקרנת הסרט בכיכוב גל גדות. ב"סינמה סיטי" בביירות הופסקה מכירת הכרטיסים. חלק מהצופים מזדעקים: "זה טיפשי, אנחנו אמורים להיות מדינה תרבותית". אחרים: "היא חיילת בצבא שהרס את לבנון וביצע כאן מעשי טבח". ובעיתון המקורב לחיזבאללה חוגגים
שלטונות לבנון טרם הודיעו רשמית אם יתירו להקרין במדינה את הסרט "וונדר וומן" בכיכובה של הישראלית גל גדות, אבל אמש (יום ד') נראה שהתקבלה החלטה סופית: סוכנות הידיעות AP דיווחה כי גורם ביטחוני רשמי בלבנון אמר שהרשויות החליטו סופית לאסור את הקרנת הסרט, משום שגדות שירתה כחיילת בצה"ל.
הגורם הביטחוני אמר כי שר הפנים הוא שהורה לאסור את הקרנת הסרט וכי הודעה בנושא הועברה לחברת ההפצה שהייתה אמורה להביא אותו לאקרנים בלבנון. אתמול הייתה אמורה להיערך הקרנת הבכורה של הסרט בביירות.
אף שהכוונה לאסור את הקרנת הסרט ריחפה באוויר לאורך כל הימים האחרונים, בתי הקולנוע בביירות המשיכו לקדם את הסרט ולמכור כרטיסים לצופים המעוניינים לצפות בו. אלא שאתמול בערב נעלמה לפתע באתר ה"סינמה סיטי" של ביירות האפשרות לקנות כרטיס להקרנות הסרט שנועדו להיום – וכל ההצגות של הסרט שהופיעו ברישומים באתר האינטרנט נמחקו.
זמן קצר לפני שנעלמה האפשרות להזמין כרטיסים להקרנות של הסרט היום פרסמו מנהלי הסינמה סיטי של ביירות הודעה בעמוד הפייסבוק שלהם והתנצלו על חוסר הנוחות. הם הסבירה ש"כרגע היציאה לאור של הסרט מושהית משום שמשרד הפנים טרם קיבל החלטה בנושא".
בעקבות הודעת הסינמה סיטי היו לבנונים שהתרעמו בעמוד הפייסבוק של בית הקולנוע. הגולש חמאם חטאב כתב: "אז אני מבין שכשגל הופיעה בסרט 'באטמן נגד סופרמן' וב'מהיר ועצבני' זה היה בסדר, אבל זה לא בסדר שהיא השחקנית המובילה בְסרט. יופי לממשלה". הגולשת סירין ענתה לו: "ובכן, סליחה על הבורות שלהם! אבל עכשיו הם יודעים, והם חייבים לעשות משהו!".
הגולשת שרה כתבה: "זה כל כךךך טיפשי לאסור הקרנה של סרט בגלל השחקנית. אנחנו אמורים להיות מדינה תרבותית, אבל עכשיו :-(". הגולשת סירין השיבה לה: "היא חיילת בצבא הישראלי. הצבא שהרס וכבש את לבנון וביצע את מעשי הטבח האיומים ביותר. ואת חושבת שצפייה בסרטים שלה זה משהו שצריכים להיות תרבותיים לגביו?". הגולש סלאח כתב: "איזה בלאגן במדינה הזאת".
מי שחגג אתמול את האיסור המסתמן על הקרנת הסרט הוא העיתון הלבנוני "אל-אחבאר", המזוהה עם חיזבאללה. העיתון כלל בעמוד השער שלו הפניה לכתבות בנושא, ופרסם שלוש כתבות בעניין, תחת הכותרת הגדולה: "החיילת הישראלית – אין לה מקום בלבנון".