שתף קטע נבחר

 

קניתם כרטיס להופעה? גם רשות המסים עושה קופה

סיבוב ההופעות של האמנים הזרים בישראל במהלך הקיץ, עושה טוב לא רק לאמרגנים ולחשבון הבנק של הזמרים והזמרות. גם רשות המסים תקבל מיליוני שקלים באדיבותם של המעריצים הרבים

הופעתו של הזמר ג'סטין ביבר בתחילת החודש הקודם היתה יריית הפתיחה לשורה של הופעות ענק הקיץ בישראל.

 

כתבות נוספות בערוץ הכסף שלי

 

בריטני ספירס, רדיוהד, ניק קייב, הפט שופ בויז, גאנז אנד רוזס ואירוסמית' (שכבר הספיקו להופיע), הם רק חלק מרשימת האומנים הזרים שיגיעו לארץ הקודש בחודשים הבאים.

 

מחירי הכרטיסים שבחלק מההופעות מתחילים בסכום שנע סביב ה-300 שקל ויכולים להגיע בקלות גם ל-1,500 שקל במתחמי ה-VIP, כנראה לא ממש מרתיעים את האוהדים. עובדה היא שעשרות אלפי מעריצים כבר רכשו כרטיסים והבטיחו את מקומם להופעות הקיץ.

 

סיבוב ההופעות הזה עושה טוב לא רק לאמרגנים ולחשבון הבנק של הזמרים והזמרות. מי שנהנית מכך לא פחות, באדיבותם של המעריצים הרבים, היא רשות המסים בישראל.

 

דיני המס בישראל קובעים כי אמנים זרים הבאים להופיע כאן, מחויבים בתשלום מס במדינת ישראל בשיעור של עד 50%.

 

ההופעה של אירוסמית' (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
ההופעה של אירוסמית'(צילום: ירון ברנר)

סביר להניח שאומן בעל שם עולמי יתנה את הופעתו בכך שאת הסכום שהוא דורש עבור ההופעה הוא יקבל בנטו. המשמעות היא שחברת ההפקה תצטרך לשלם לאומן סכום כפול ואת העלויות היא תגלגל למעריצים. כך לדוגמה, אם נניח שבריטני ספירס דורשת מיליון דולר להופעה, ישולם לה סכום של 2 מיליון דולר, כאשר 50% מסכום זה תגבה רשות המסים.

 

"גביית המס, בדרך כלל, תעשה בדרך של ניכוי במקור מהתשלומים שמשולמים לחברת ההפקות או לזמרים עצמם", מסבירים רו"ח אלי אליס, שותף ומנהל מחלקת מיסוי בינ"ל BDO זיו האפט ורו"ח מייקל גולדברג, מנהל תחום ניוד עובדים בחברה.

 

האם כל אזרח זר שמגיע לישראל לבצע עבודה בזמן קצר צריך לשלם כאן מס?

התשובה היא לא. פרופ' מאוניברסיטה בארה"ב שמגיע להרצאה, לדוגמה, או נשיא לשעבר (כמו ביל קלינטון) שמגיע לישראל לנאום באירוע ומקבל על כך מאות אלפי דולרים, בהנחה שאינו מסווג כאומן – אינם חייבים במס בישראל (הם ימוסו במדינה שלהם בהתאם להכנסותיהם).

 

גביית מס בישראל מתושבים זרים שמגיעים לארץ לסיבוב עבודה קצר, קיימת רק לגבי אומנים, ספורטאים ועיתונאים. בעוד אומנים נדרשים לשלם עד 50% מס, לגבי ספורטאים ועיתונאים, לדוגמה, ניתנה הקלה והם נדרשים לשלם רק 25% מס.

 

האם האומנים הללו יחויבו במס גם במדינות שלהם?

בין ישראל למדינות רבות (כ-70 מדינות) בהן ארה"ב ובריטניה, קיימת אמנת מס הקובעת בין היתר, את הכללים בנוגע למיסוי של אזרחים אומנים המבצעים עבודות במדינות אחרות.

 

בהתאם לאמנת המס, אמן שנגבה ממנו מס בישראל, יהיה חייב במס במדינת תושבותו, אך ברוב המקרים יוכל להזדכות על המס ששילם בישראל והוא ישלם רק את ההפרש בשיעורי המס, כך שבמידה ושיעור המס בישראל עולה על שיעור המס במדינתו, הוא לא יצטרך לשלם מס בכלל במדינת תושבותו. במקרה כזה הוא ישלם רק את ההפרש בשיעור המס.

 

כך לדוגמה, אמן תושב ארה"ב שהופיע בישראל ונגבו ממנו 50% מס, הואיל ובארה"ב המס הפדרלי האישי הוא רק עד- 39%, למעט 100 אלף דולר ראשונים – הפטורים ממס, הרי שאותו אמן לא יצטרך לשלם מס נוסף בארה"ב (הדין עשוי להשתנות במקרים מסוימים).

 

"על אף שהזמרים הזרים משלמים מס בישראל, הם בדרך כלל יהיו זכאים להזדכות במדינה שלהם על המסים ששולמו בישראל", מציינים רואי החשבון אליס וגולדברג. "בכך למעשה ימנעו ממצב של כפל מס, אלא שבמקרה זה הם עשויים להרוויח פעמיים - לדרוש תשלום בנטו, ולבקש מרשויות המס במדינה שלהם זיכוי בגין המס ששולם בישראל. במקרה זה כולם ירוויחו, למעט רוכשי הכרטיסים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages
בריטני ספירס
צילום: gettyimages
רו"ח אלי אליס. צילום: נתי חדד
מומלצים