שתף קטע נבחר

 

איסור כניסת מוסלמים לארה"ב: טראמפ עתר לבית המשפט העליון

הבית הלבן קרא לבית המשפט העליון להכריע בנוגע לחוקיות צו ההגירה של הנשיא שאוסר זמנית על כניסה של אזרחים משש מדינות מוסלמיות: "לטראמפ סמכות לשמור על ביטחון האומה ולהגן עליה מפני טרור"

 

יספוג מהלומה משפטית נוספת? טראמפ (צילום: AP) (צילום: AP)
יספוג מהלומה משפטית נוספת? טראמפ(צילום: AP)

צו המוסלמים של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ עומד למבחן המכריע. ממשלו של הנשיא האמריקני פנה לבית המשפט העליון בבקשה לאשר את הצו מעורר המחלוקת המטיל איסור על כניסת פליטים לארה"ב מכמה מדינות בעלות רוב מוסלמי - מהלך שנפסל בערכאות נמוכות יותר בנימוק שמדובר באפליה.

 

הממשל הגיש שתי בקשות חירום בניסיון לחסום שני פסקי דין שונים שמנעו בחודש מרס את אישורו של צו הגירה מרוכך, ושני במספר, עליו חתם הנשיא האמריקני. הצו קורא לאסור זמנית על אזרחי שש מדינות מוסלמיות - שרוצים לחדש את הוויזות שלהם - להיכנס לארה"ב במשך 90 יום.

 

המדינות שעליהן קורא טראמפ להחיל את הצו הן סודן, סוריה, לוב, איראן, סומליה ותימן. עיראק, שהופיעה ברשימת המדינות בצו הראשון שעליו חתם טראמפ עם כניסתו לתפקיד הנשיא בחודש ינואר, ושנתקל גם הוא בקשיים משפטיים, נשארה הפעם בחוץ.

מהגרים מוסלמים מפגינים נגד הצו של טראמפ (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מהגרים מוסלמים מפגינים נגד הצו של טראמפ(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

המהלומה המשפטית האחרונה שספג טראמפ בגזרה הייתה בחודש שעבר, אז אישר בית משפט לערעורים פסק דין של שופט פדרלי ממרילנד שחסם את צו ההגירה בטענה שמדובר ב"מדיניות עוינת שמכוונת לעבר קבוצה דתית אחת". קודם לכן גם שופט פדרלי בהוואי הקפיא את הצו המחודש והטיל ספק בטענות הממשל כי איסור הכניסה מונע משיקולים ביטחוניים.

 

כעת פונה טראמפ לתשעת שופטי בית המשפט העליון על מנת שישקלו מחדש את חוקיות המהלך. הנשיא יזדקק לכך שרוב של חמישה שופטים יצביע בעד הפיכת ההחלטה.

 

טראמפ מכריז על פרישה מהסכם האקלים    (רויטרס)

טראמפ מכריז על פרישה מהסכם האקלים    (רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"ביקשנו מבית המשפט העליון לשמוע את הסוגיה החשובה הזאת ואנחנו בטוחים כי הצו המנהלי של הנשיא טראמפ נמצא בתחום סמכותו החוקית לשמור על ביטחון האומה ולהגן על הקהילות שלנו מפני טרור", אמרה דוברת משרד המשפטים, שרה איסגור פלורס. "הנשיא לא חייב לאשר את כניסתם של אנשים שמגיעים ממדינות שמממנות טרור או מעניקות לו מחסה, כל עוד הוא לא קבע שניתן לבדוק כראוי שהם אינם מהווים סיכון ביטחוני לארה"ב".

  

בחודש פברואר הוציא גם ג'יימס רוברטס, שופט פדרלי בסיאטלי, צו שהקפיא את הצו הראשוני של טראמפ. "הסרנו את הביטול הזמני של האשרות. אנשים בעלי אשרות שלא בוטלו באופן פיזי רשאים כעת להיכנס למדינה, אם יש להם ויזה בתוקף", נאמר אז בהודעה. הנשיא לא נותר חייב ותקף את ההחלטה - ואת רוברטס: "דעתו של השופט לכאורה, שבעצם מרחיק את אכיפת החוק מהמדינה שלנו, היא מגוחכת - ותבוטל!".

 

בלימה של כניסת מהגרים לארצות הברית, כצעד לטובת הביטחון הלאומי של ארה"ב, הייתה הבטחת בחירות מרכזית בקמפיין של טראמפ, שבמקור אף הציע לאסור כניסה על כל המוסלמים. מאז הקפאת הצו, הוא הביע כמה פעמים את תסכולו מהמהמורות המשפטיות שבהן הוא נתקל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים