אפקט טראמפ: "התחממות של 0.3 מעלות עד שנת 2100"
בכיר בארגון המטאורולוגיה של האו"ם העריך את הנזק שתגרום פרישת ארה"ב מהסכם האקלים. רוסיה הודיעה כי תאשרר את מחויבותה להסכם, אך בקרמלין נשמעים קולות שאומרים כי הוא אינו ניתן ליישום ללא ארה"ב. מרקל: "למי שהכוכב שלנו חשוב לו, אני אומרת 'בואו נמשיך בדרך הזאת'"
בכיר בארגון המטאורולוגיה העולמי של האו"ם העריך היום (ו') כי נסיגה אמריקנית מהסכם האקלים בפריז תביא להתחממות גלובלית של 0.3 מעלות צלזיוס עד לשנת 2100. דיון טרבלנץ', ראש חטיבת מחקר האטמוספרה בארגון, הדגיש כי מדובר בהערכה בלבד משום שאף מודל אקלים לא הורץ עדיין כדי למדוד את ההשפעה של החלטתו של טראמפ.
ישראל נשארת בהסכם האקלים: "אנחנו לא קולוניה אמריקנית"
בתוך כך, לאחר הודעת נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אמש על פרישה מהסכם האקלים, גורמים ברוסיה, בסין ובאיחוד האירופי מסרו היום כי הם עדיין מחויבים להסכם. רוסיה הודיעה כי תאשרר את מחויבותה להסכם. סגן ראש ממשלת רוסיה ארקדי דבורקוביץ' מסר כי "רוסיה החליטה להצטרף להסכם, ואני לא חושב שנשנה את ההחלטה הזו". עם זאת, אנדריי בולוסוב שמשמש יועץ כלכלי בקרמלין אמר כי ההסכם אינו ניתן ליישום ללא ארה"ב.
טראמפ מודיע על פרישה מהסכם האקלים (רויטרס)
מרקל הבטיחה כי מדינתה תמשיך להיות מחויבת להסכם פריז. לדבריה, ההסכם מהווה אבן יסוד לניסיונות לשמור על "הבריאה שלנו". מרקל הוסיפה כי אין דרך חזרה מהדרך שהחלה בקיוטו ב-1997 והמשיכה בהסכם פריז ההיסטורי ב-2015.
"ההחלטה של נשיא ארה"ב לסגת מהסכם האקלים בפריז היא מצערת מאוד, ואני מתבטאת באופן מאופק מאוד כשאני אומרת את זה", אמרה מרקל. "לכל מי שעתיד הכוכב שלנו חשוב לו, אני אומרת 'בואו נמשיך ללכת בדרך הזאת' כדי שנצליח למען אימא אדמה".
בישראל, השר להגנת הסביבה זאב אלקין אמר הבוקר כי "הנחת העבודה לפיה ישראל צריכה לשנות משהו בהתנהלותה בגלל שנשיא ארה"ב החליט לפרוש היא שגויה. נמשיך לקיים את חלקנו וגם את החלטות הממשלה שהתקבלו".
הסכם האקלים, הידוע כהסכם פריז, נחתם בסוף שנת 2015 והוכתר כ"נקודת מפנה היסטורית". הנוסח הסופי של הסכם פריז אמור להגביל את ההתחממות הגלובלית הרבה מתחת ל-2 מעלות צלזיוס, ואולי אף ל-1.5 מעלות. ההסכם מחייב את המדינות להפחית את פליטת גזי החממה שלהן על מנת לעמוד ביעד עליית הטמפרטורה שנקבע.
במסגרת הסכם פריז, התחייב נשיא ארה"ב לשעבר ברק אובמה להפחית 28% מהפליטות עד 2030, השוות ערך להפחתת 1.7 מיליארד טון פליטות גזי חממה.
קרחון באנטרטיקה
צילום: shutterstock
מומלצים