שתף קטע נבחר

 

בהובלת ארה"ב וסין: הורחבו הסנקציות על צפון קוריאה

לראשונה בעידן טראמפ, מועצת הביטחון של האו"ם קיבלה החלטה בנוגע לצפון קוריאה, שגובשה בשיתוף פעולה בין וושינגטון לבייג'ינג, בתום 5 שבועות של מו"מ. במסגרת ההחלטה 18 אישים וגופים מצפון קוריאה יתווספו לרשימה השחורה של האו"ם. מזכיר ההגנה האמריקני: "צפון קוריאה הגבירה מאמציה להשיג נשק גרעיני"

מועצת הביטחון של האו"ם אישרה אמש (יום ו') פה אחד את הרחבת הסנקציות נגד צפון קוריאה, בעקבות ניסויי הטילים החוזרים ונשנים שערכה לאחרונה. בכך לראשונה מאז שהנשיא האמריקני דונלד טראמפ נכנס לתפקידו, המועצה אימצה החלטה בנוגע לצפון קוריאה שעליה הסכימו ארצות הברית ו סין, בעלת הברית הגדולה היחידה של המדינה המבודדת.

 

ההחלטה אומצה על ידי כל 15 החברות במועצת הביטחון, בתום חמישה שבועות של משא ומתן בין ארה"ב לסין, וזו הסנקציה המינימלית ביותר שמועצת הביטחון הייתה יכולה להטיל. מדובר על הוספת 18 שמות לרשימה השחורה של האו"ם, שעל מי שנכלל בה מוטל איסור נסיעות בעולם ונכסיו מוקפאים.

 

כך נראה השיגור הצפון קוריאני בתחילת השבוע    (צילום: רויטרס)

כך נראה השיגור הצפון קוריאני בתחילת השבוע    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הסנקציות יוטלו על ארבעה גופים, בהם בנק "קוריו" וכוח הטילים האסטרטגיים של צבא צפון קוריאה, ו-14 אישים, בהם ראש ארגון הביון של המדינה. על פי המידע שבידי דרום קוריאה, בנק "קוריו" מטפל בעסקאות חוץ עבור "משרד 38", גוף שמנהל מאחורי הקלעים את הכספים הפרטיים של מנהיגי צפון קוריאה.

 

שגרירת ארה"ב לאו"ם, ניקי היילי, אמרה לאחר ההצבעה במועצת הביטחון כי "ארה"ב תמשיך לחפש פתרון דיפלומטי של שלום למצב הזה", אך הוסיפה: "מעבר לצעדים המדיניים והכלכליים, ארה"ב נשארת מוכנה לפעול נגד התוקפנות של צפון קוריאה באמצעים אחרים, אם יהיה בכך צורך".

 

"מועצת הביטחון שולחת היום מסר ברור לצפון קוריאה – הפסיקו לשגר טילים בליסטיים או התמודדו עם התוצאות", אמרה היילי.

"איום ברור ומוחשי". מאטיס (צילום: AFP) (צילום: AFP)
"איום ברור ומוחשי". מאטיס(צילום: AFP)

 

בתוך כך, מזכיר ההגנה האמריקני, ג'יימס מאטיס, אמר הלילה במהלך ביקור בסינגפור כי האיום הנשקף מצפון קוריאה הוא "ברור ומוחשי" וכי פיונגיאנג הגבירה את הקצב שבו היא פועלת להשיג נשק גרעיני.

 

הוא הוסיף כי ארה"ב שואבת עידוד מהמאמצים של סין לרסן את צפון קוריאה אך וושינגטון לא תקבל את המיליטריזציה של איים בים סין הדרומי על ידי בייג'ינג. דבריו אלה מדגימים כיצד ממשל טראמפ מנסה לאזן בין רצונו לשתף פעולה עם סין כדי לבלום את תוכניות הטילים והתוכניות הגרעיניות של צפון קוריאה, לבין הצורך להתמודד עם פעילותה של בייג'ינג בים סין הדרומי.

 

טראמפ פעל בקדחתנות כדי לדרבן את נשיא סין, שי ג'ינפינג, לרסן את צפון קוריאה, והדבר עורר דאגה בקרב בנות הברית של ארה"ב באסיה, שמא וושינגטון תאפשר לסין יד חופשית יותר במקומות אחרים באזור.

 

ממשל טראמפ הזהיר כי כל האופציות פתוחות במידה וצפון קוריאה תמשיך לקדם את תוכניות פיתוח הטילים והגרעין שלה. הנושא הפך עבור הממשל לסוגיה ביטחונית בעדיפות עליונה, בהתחשב במטרה שעליה הצהירה צפון קוריאה, לפתח טיל גרעיני שמסוגל להגיע עד ארה"ב.

שליט צפון קוריאה צופה בשיגור בתחילת השבוע (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
שליט צפון קוריאה צופה בשיגור בתחילת השבוע(צילום: רויטרס)

השיגור (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
השיגור(צילום: רויטרס)

 

ביום שלישי האחרון פרסמה סוכנות הידיעות הרשמית של צפון קוריאה KCNA תמונות משיגור הטיל הבליסטי שבוצע בתחילת השבוע. יחד עם תמונות השיגור והשיוט של הטיל פורסמו גם תמונות של המנהיג קים ג'ונג און שצפה מקרוב ופיקח על הניסוי."אנו מתקדמים באופן משמעותי לקראת שיגור מתנות גדולות יותר לאמריקנים", צוטט קים על-ידי סוכנות הידיעות של צפון קוריאה. עוד דווח כי טיל הסקאד, ששוגר מחופה המזרחי של המדינה ונחת סמוך מאוד לחופיה של יפן, פגע בהצלחה במטרתו. סוכנות הידיעות של המדינה טענה כי אותו טיל סקאד שנורה בתחילת השבוע הוצג לראשונה לעיני כל במצעד שנערך בחודש שעבר לציון 105 שנה להולדת מייסד המדינה קים איל סונג.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
החלטה פה אחד. מועצת הביטחון
צילום: רויטרס
מומלצים