שתף קטע נבחר

 

טגה: "כל הקבוצות התגייסו בתוך שבוע"

קשר מכבי נתניה, ממובילי המאבק לשחרור אברה מנגיסטו משבי החמאס בעזה, דיבר על ההיענות המרגשת של הכדורגלנים, לעומת הציבור הישראלי שעדיין לא מתייחס לנושא במלוא החשיבות: "המאבק בשולי הכותרות, עצוב שקופת מטה המאבק ריקה"

 

צפו בראיון עם אמייה טגה    (צילום: אורן אהרוני)

צפו בראיון עם אמייה טגה    (צילום: אורן אהרוני)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אמייה טגה לא מתכוון לוותר. קשר מכבי נתניה שנושא את דגל המאבק למען שחרור אברה מנגיסטו, המוחזק בשבי החמאס בעזה, הגיע בצהרי יום ראשון למתנ"ס דורה שבנתניה חמוש ב-15 מסגרות ענק המיועדות להיתלות בלובי המרכזי של המקום.

 

בתוך המסגרות אפשר היה לזהות: 15 חולצות של קבוצות ליגת העל - פלוס העולה הטרייה מכבי נתניה - ועליהן חתימות השחקנים. טגה פנה לחבריו במועדונים השונים ורתם אותם לטובת העניין כדי להציע את החולצות החתומות במכירה פומבית, שכל ההכנסות ממנה יועברו למטה המאבק למען אברה מנגיסטו.

 

טגה. "חייבים לשמור את הנושא בתודעה" (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
טגה. "חייבים לשמור את הנושא בתודעה"(צילום: אורן אהרוני)

 

"ההתגייסות הייתה מלאה. כולם שמחו לתרום למאבק החשוב הזה", אמר הכדורגלן בעודו מעמיס את החולצות הממוסגרות על עגלה אותה הוביל בזהירות לתוך האולם. "חייבים להמשיך את המאבק ולשמור את הנושא בתודעה, ואני מנסה לגייס כספים ולעורר תהודה בכל דרך אפשרית".

 

טגה, שראה איך בעבר מדינה שלמה התגייסה למען שחרורו של גלעד שליט, מרגיש שהפעם הציבור הישראלי לא ממש מגלה עניין. אבל הוא לא מהטיפוסים שמתייאשים. האפתיות הציבורית והאטימות הממסדית לא מחלישות אותו או מונעות ממנו להיאבק כדי להציף את הנושא בכל דרך אפשרית, בטח כאשר רק לאחרונה מלאו 1,000 ימים לשהותו של מנגיסטו בשבי.

 

טגה. לא מוכן להתייאש (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
טגה. לא מוכן להתייאש(צילום: אורן אהרוני)

 

גם את המכירה הפומבית הזו הוא מנהל דרך חשבון הפייסבוק הפרטי שלו ומקווה להגיע לכמה שיותר אוהדים, חובבי ספורט או אנשי עסקים עם רגישות לסיפור הכאוב של האזרח הישראלי שמוחזק בעזה. ועד כמה מבוקשות החולצות עליהן מתנוססות החתימות של כוכבי הכדורגל הישראלי? טגה מספר שעד כה ההצעה הכי גבוהה הגיעה מכיוון ירושלים: "בינתיים את הצעה הכי גבוהה על חולצה בודדת נתן אוהד בית"ר ירושלים והיא עומדת על 3,000 שקל. אוהד מכבי נתניה הציע 1,500, מכבי ת"א 1,000, באר-שבע 1,000 ויש עוד אוהדים. אלו סכומים יפים מאוד, אבל אני מקווה שהסכומים רק יעלו ויגדלו, ועוד אנשים יתמכו במאבק ההומניסטי. זה באמת למטרה חשובה מאוד וכל הכסף יילך לשם. יש פה מאבק של משפחה שאין לה אמצעים וכל שקל חשוב. כולנו צריכים לעזור ולשים כתף".

 

אם את המאבק לשחרור גלעד שליט ניהלו קמפיינרים מקצועיים שגם יודעים לגייס תרומות, פה אתם די לבד.

"זה לא סוד שהקופה ריקה ואנחנו במטה המאבק מלקטים שקל לשקל. זה משהו עצוב בעיניי. במאבק הומני מהסוג הזה הכספים צריכים לזרום, כדי שהמשפחה תוכל להתעסק נטו בשאלה איך מחזירים את אברה מנגיסטו הביתה. העובדה שהציבור הישראלי לא התגייס לנושא, זה משהו שהוא סימן שאלה ומראה עד כמה המאבק הזה הוא בשולי הכותרות, כאילו הוא לא מספיק חשוב".

 

טגה. "עצוב שהקופה ריקה" (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
טגה. "עצוב שהקופה ריקה"(צילום: אורן אהרוני)

 

איך הגיבו הכדורגלנים שפנית אליהם?

"אנשים שאלו למען איזו מטרה זה מיועד ולשמחתי כולם התגייסו ונרתמו לנושא מהר מאוד. בתוך שבוע כל הקבוצות כבר העבירו לי את החולצות החתומות. מסגרתי את כולן ועכשיו אני רוצה להציג אותן במעין תערוכה שבה כל ילד, ילדה או חובב כדורגל בוגר יוכל לבוא, לראות, להצטלם ולהרגיש קרוב לקבוצה שלו. אני בתור ילד הייתי מתרגש לראות או לקבל חולצה עם חתימות של הכדורגלנים מהקבוצה אותה אני אוהד, וככה אנחנו גם מעלים את המודעות לנושא של אברה".

 

וכאמור, עם התפיסה הרומנטית-חברתית הזו הגיע טגה למתנ"ס בשכונת דורה, שהוא חלק מהחברה הארצית למתנ"סים, כדי לתלות את 15 החולצות בצבעים השונים. כשנשאל למה דווקא פה הוא ענה: "כי יש במקום הזה רגישות חברתית. אני מכיר את המתנ"ס הזה מקרוב ולא פעם הזמינו אותי לפה לדבר עם בני נוער וילדים ואני תמיד שמח לבוא לפה. זה מקום שמחובר לקהילה ואני מרגיש פה בבית". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אהרוני
אמייה טגה
צילום: אורן אהרוני
מומלצים