שתף קטע נבחר

 

5 דברים שיעזרו לילדים לממש את הפוטנציאל שלהם

התמקדו בדברים החיוביים שלהם, למדו אותם להתמודד עם פחדים ותכננו איתם ביחד איך הם יכולים להשיג מטרה שחשובה להם. כך תעזרו לילדים לזהות את הדברים שהם חזקים בהם ולממש את הפוטנציאל

כולנו היינו רוצים לממש את הפוטנציאל שלנו ובטח שאנחנו רוצים לעזור לילדינו לעשות את זה בעצמם שיגדלו, אבל איך באמת עושים את זה? ההגדרה המילונית של פוטנציאל היא: "יכולת, כוח או אפשרות הטמונים במישהו (או משהו) למימוש הדבר או הפעלתו, אך טרם יצאו מן הכח לפועל". כלומר, בהקשר של הילדים שלנו, יש משהו שהם טובים/ אוהבים/מסוקרנים לגביו שעדיין לא מימשו את מקסימום היכולת שלהם באותו התחום. יתכן שאף אינם זיהו את היכולת הזו בתוכם עדיין.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

אם תדעו לזהות במה הילד שלכם טוב ולהתרכז באותו הדבר ולא בדברים שהוא פחות חזק בהם, הילד יחווה הצלחה והכרה בחוזקות שלו, הביטחון העצמי ותחושת המסוגלות יגדלו ולכן ישתפר וירגיש חיובי יותר גם בדברים שהוא פחות חזק בהם.

 

למשל ילד שאינו אוהב ללכת לבית הספר בכלל, למעט בימי שני, ובבית תמיד מפרק את הרמקול או את המערכת הישנה. לכאורה זה מעצבן אותנו שהוא מפרק כל דבר או מטריד שהוא לא רוצה ללכת לבית הספר, אבל (וזה אבל גדול) אם נדע שביום שני הוא עוזר לטכנאי של בית הספר להכין את ההגברה למסדר הבוקר ובבית הוא מפרק את הרמקול והמערכת פשוט כי מעניין אותו איך הדברים עובדים מבחינה טכנית, נבין שהילד פשוט מוכשר בתחום הטכני ונדע איך לפתח ולעודד אותו. נוכל לבקש בבית הספר לתת לו עוד אחריות בימים נוספים בתחום הטכני, וכך נעצים את התחושה שלו לגבי היכולת שלו לתרום ולעזור בבית הספר.

 

בבית נוכל לפתח איתו את התחום, לבקש עזרה כשמשהו מתקלקל, נעודד אותו אולי לפרק דברים ישנים שאין לנו בהם כבר צורך. ההבדל הגדול יהיה שעכשיו אנחנו רואים אותו באמת. נחקור איתו ונשבח את היכולות שלו, בניגוד לכעס והתסכול שהיה בנו קודם על כך שהוא מפרק כל דבר או לא מתארגן לבית הספר בזמן.

 

קראו עוד:

- בת 3 בצילומים בהשראת נשים חזקות

- הכנה בבית לכיתה א'

- טעויות של הורים שגורמות לילדים להיצמד למסכים

 

מינוף ההצלחה

הצלחה גורמת לילדים (כמו גם לנו) לרגשות חיוביים ורגשות אלו גורמים לנו להצליח יותר, זה ממש כמו כדור שלג. למעשה מינוף ההצלחה בתחום שהילד חזק בו, ואצל כל אחד נוכל למצוא משהו כזה, תמיד יהיה עדיף על התמקדות בחולשותיו וניסיון להתגבר עליהם. מחקרים מוכיחים כי התחושה לגבי הדרך חשובה הרבה יותר מהתוצאה בפועל.

התחושה לגבי הדרך חשובה הרבה יותר מהתוצאה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
התחושה לגבי הדרך חשובה הרבה יותר מהתוצאה(צילום: shutterstock)
 

אז מה אנחנו כהורים יכולים לעשות כדי לעזור לילד שלנו לממש את הפוטנציאל שלו?

 

1. להקשיב: להקשיב לו ולעזור לו להקשיב לעצמו - מה הוא אוהב לעשות? במה הוא מרגיש חזק, מה מעניין ומסקרן אותו?

 

2. להתמקד בדברים החיוביים: כאשר אנחנו מתמקדים בדברים חיוביים שהילד עושה, הרגשות החיוביים שלו כלפי עצמו יגדלו, הרצון לשתף פעולה יגדל והביטחון העצמי שלו יגדל.

 

3. למצוא וליצור הרבה רגעי שיא: האושר שלנו מורכב מרגעי שיא קטנים. אלו לא חייבים להיות ארועים גדולים בחיים, זה יכול להיות גם הצלחה בהרכבת פאזל מורכב ביחד אם נתייחס אליו ככזה.

 

לכתבות וטורים נוספים - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

4. למדו את הילדים להתמודד עם פחדים וקשיים: גם לנו יש נטייה להקשיב לסביבה ולחשוש לנסות דברים חדשים. חשוב לתמוך בילד שלכם ולעודד אותו לנסות שוב גם כשלא הצליח, לנסות דברים חדשים גם כאשר הסביבה מרימה גבה.

 

5. תכנון: תכננו איתם את השלבים להשגת מטרה שחשובה להם והיו שותפים לדרך.

 

ילדים שחיים מתוך הכרה של היכולת שלהם, בעלי ביטחון עצמי גבוה ויכולת הקשבה לעצמם, יהיו רגועים יותר, ירגישו וידעו ש"רואים" אותם ולכן יהיה להם הביטחון להתנסות ולנסות כל הזמן. אלו יהיו הילדים שיגשימו את עצמם ויהיו מאושרים.


הכותבת היא מדריכת הורים בשיטת "בשביל ההורות", מרצה, מעבירה סדנאות ומייעצת להורים באופן פרטי בסלון ביתם

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
למצוא וליצור רגעי שיא קטנים
צילום: shutterstock
מומלצים