שתף קטע נבחר

 

עובדת NSA הדליפה מסמכים על ההתערבות הרוסית

עובדת בחברת קבלן חיצונית הדליפה מסמכים סודיים של הסוכנות לביטחון לאומי ובהם ניתוח עדכני של פרשת המעורבות הרוסית בבחירות האמריקניות. קצין מודיעין שנחשף למסמכים אישר את מהימנותם, ובמשרד המשפטים הגישו כתב אישום חמור נגד המדליפה

מחלקת המשפטים האמריקנית הגישה הלילה (ג') כתב אישום נגד ריאליטי לי ווינר, עובדת בחברת קבלן חיצונית שהועסקה ע"י הסוכנות לביטחון לאומי, בגין הדלפת מסמכים מסווגים בעניין פרשת המעורבות הרוסית בבחירות לנשיאות. ווינר, בוגרת הכשרה צבאית בחיל האוויר האמריקני, נעצרה ביום שבת לאחר שהדליפה את המסמכים שמוגדרים כסודיים ביותר לאתר החדשות The Intercept, ומואשמת בהוצאת חומר מסווג ממתקן ממשלתי במדינת ג'ורג'יה.

העובדת שהדליפה מסמכים (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
העובדת שהדליפה מסמכים(צילום: רויטרס)

על פי אתר החדשות, המסמכים המדוברים הם ניתוח עדכני של הסוכנות של ניסיונות פריצה ממושכים מצד האקרים רוסים למערכת הצבעה בבחירות. קצין מודיעין שנחשף למסמכים אמר כי מוקדם מדי להסיק מסקנות מרחיקות לכת בעקבות הממצאים.

 

שעה לאחר פרסום המסמכים שמתארים באופן ספציפי את פעולות הרוסים, הוגש כתב האישום נגד הצעירה, אך במשרד המשפטים וב-FBI טרם הגיבו לדיווח. גורם רשמי בארה"ב אישר את אמינותם של המסמכים שהודלפו לאתר החדשות, שבהם נכתב כי רוסיה עמדה מאחורי מתקפות סייבר על תוכנת מחשב ששימשה להצבעות ובהפצת מיילים לעשרות גורמים במערכת הבחירות במטרה לגנוב מידע אישי. חוקרי ההדלפה מתשאלים שישה חשודים נוספים שהדפיסו את המסמכים והתכתבו עם ווינר במייל.

 

מזימה או הזיה: ההיסטוריה המורכבת של "רוסיה-גייט"

 

על פי הדיווח, סוכנויות הביון האמריקניות סבורות כי הרוסים ניסו לחדור למערכת רישום הבוחרים ולהכפיש את שמה של המועמדת הדמוקרטית הילרי קלינטון. למרות הפירוט הרב במסמכים המודלפים, לא נמצאה טענה להטיה ממשית של קולות הבוחרים, על אף שעל פי ההערכות, מרבית המתקפות נערכו בשבוע האחרון לפני הבחירות - בין ה-31 באוקטובר ל-8 בנובמבר.

ולדימיר פוטין ודונלד טראמפ (צילום: AP) (צילום: AP)
ולדימיר פוטין ודונלד טראמפ(צילום: AP)
  

במסמכים צוין כי תאריך התפוגה של רמת הסיווג הגבוהה נקבע לעוד 25 שנים, ב-5 במאי 2042, ובסעיפי האישום נכתב כי ווינר שינתה את תאריך התפוגה ל-5 במאי 2017. הניתוח המפורט של הסוכנות לא ציין אם ניסיונות הפריצה נחלו הצלחה או השפיעו בפועל בקלפיות, אך מעלה אפשרות סבירה כי הרוסים ניסו לפרוץ לתוכנה ששולטת על מערכות הצבעה מקומיות.

 

אנשי הסוכנות התייחסו בניתוח הממצאים למידע מודיעיני על רוסיה מתקופתו של הנשיא לשעבר ברק אובמה, והדגישו כי מטרות הקרמלין היו "חתירה נגד האמון הציבורי בדמוקרטיה, השפלתה של קלינטון ופגיעה בסיכוייה לזכות בבחירות".

 

בשבוע שעבר הכחיש פוטין בנחרצות את ההאשמות כלפי רוסיה, ואמר כי ארצו מעולם לא תכננה להתערב בבחירות לנשיאות. פוטין אמנם העלה את האפשרות למעורבות מצד האקרים עצמאיים, אך הסוכנות לביטחון לאומי גורסת באופן חד משמעי כי מי שעמד מאחורי המתקפה הוא שירות המודיעין הראשי של הקרמלין. בראיון לרשת NBC אמר פוטין כי האשמותיה של ארה"ב הן "ערימה של שטויות" והתעקש כי אין לו כל מערכת יחסים מיוחדת עם הנשיא האמריקני דונלד טראמפ.

 

לפני כחודש טראמפ הדיח את ראש ה-FBI ג'יימס קומי מתפקידו לאחר שאמר כי הוא מתכנן לפתוח חקירה נוספת בדבר התערבות הרוסים בבחירות האמריקניות, זאת על אף שטראמפ התבטא לא פעם על כך שהדבר אינו נכון. במסגרת הפרשה התפטר היועץ לשעבר לביטחון לאומי מייקל פלין בגין קשריו עם שגריר רוסיה, וה-FBI בודק גם את קשריו של חתנו של טראמפ, ג'ארד קושנר, בגין הצעתו לשגריר קיים ערוץ תקשורת חשאי עם הרוסים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
ריאליטי לי ווינר, העובדת שהדליפה מסמכים
צילום: רויטרס
מומלצים