כך תנצלו את חופשת הילדים לקידום העסק
במקום להכנס למצוקה תזרימית, החופש הגדול יכול להיות הזדמנות לבעלי ובעלות עסקים קטנים. הפעלת קייטנה בבית העסק, העסקת עובדים זמניים ויצירת הכנסה פאסיבית - טיפים שיעזרו לכם לעבור את הקיץ בשלום
- לכתבות נוספות בערוץ קריירה
אין ספק, שהמצב האידאלי מבחינת העצמאיים היה שנה שלמה ורצופה, שניתן לייצר בה תזרים קבוע ללא תנודתיות. אבל ניתן בהחלט לנהל את החופשים כך, שגם בעלי ובעלות העסקים יוכלו ליהנות מקצת שקט ונחת. לא רק זאת, אלא שחופש ויציאה מהשגרה מאפשרים להפעיל יצירתיות וחשיבה חדשנית, שיועילו להצלחת העסק.
אם ההרגלים שלכם כבעלי עסק הם קודם כל יכולת ארגונית בריאה, ניהול זמן, הבנה בשיווק, פסיכולוגיה בניהול עובדים ואיזון בריא - החופש הוא חובה לריענון המערך העסקי שלכם. אז כיצד תוכלו לעבור את חופשת הקיץ עם יציבות עסקית בכלל ויציבות בכוח האדם בפרט?
1. בניית תוכנית עסקית - חשוב לעבוד עם תזרים מזומנים נכון ותוכנית עסקית מבוססת תחזית. זו יכולה לצפות גם שנה קדימה מה יהיו הוצאות העסק, שכן רוב ההוצאות הן קבועות. עומס ההוצאות מאפשר להבין גם מה ההכנסה הצפויה הנדרשת. רוב בעלי העסקים מנהלים תזרים מזומנים ביומן או "בזיכרון", מה שלא מאפשר יכולת שליטה ותחזית לטווח ארוך.
2. שיווק רציף - בשיא העונה, כאשר הביקושים גבוהים, בעלי ובעלות עסקים רבים קורסים לתוך עומס תפעולי ולא מצליחים להתפנות לשיווק. רבים מהם סבורים נוכח העומס, כי רצף הביקושים ימשיך והעבודה תזרום מעצמה, אך זו טעות. אם לא ממשיכים לעסוק בשיווק באופן רציף ומתגברים אותו דווקא בשיא העונה - קשה יותר להשיג ביקושים בהמשך, כשרוב המשק בחופש. במצב כזה, כל עשייה שיווקית תהיה יקרה יותר ותייצר תסכול.
3. יצירת הכנסה פאסיבית - בכל תחום עיסוק ובכל עסק יש אפשרות לייצא הכנסה פאסיבית, כזו שאינה מבוססת רק על כוח אדם ובטח שלא רק על הקבוע. ההכנסה הפאסיבית יכולה להתבסס למשל, על מערך מכירות מקוון של המוצרים, באופן שיאפשר להמשיך ולייצר רצף מכירות ללא מגע אדם.
4. זכרו, לעובדים יש ילדים - לרוב הם זוכים לבלות איתם 3 שעות מדי ערב. נכון, גם אתם לא זוכים לזמן רב עם ילדיכם, אבל בל נשכח שאתם בחרתם בכך ואתם מבינים את המחיר שניהול עסק צורך. אם יש הורים לילדים בעסק שלכם ויש לכם פרויקט גדול שאתם רוצים להספיק, עשו לכם מנהג: הזמינו מפעיל ילדים לבית העסק ואפשרו לעובדים להביא את הילדים לעבודה פעם או פעמיים בשבוע. כך, גם העובדים ייהנו מעוד קצת זמן בחברת ילדיהם והילדים ייהנו מחוויה בעבודה של אבא או אמא. אפשרות נוספת היא להפעיל קייטנה בבית העסק במטרה לאפשר יציבות.
5. עובדים זמניים - יש עשרות חלופות זמניות לעובדים בדמות פרילנסרים, מוקדים למענה טלפוני ועוד. היערכו מראש ואתרו את החלופה המתאימה עבורכם. בתקופות בהם תאצלו להפעיל מערך עובדים זמניים, ניתן לתמחר את העבודה בסכום קצת יותר יקר ולאפשר ללקוח לבחור אחת משתי חלופות.
6. גוונו בכוח האדם - דאגו לבנות את העסק שלכם מראש עם גיוון בכוח האדם, כלומר העסיקו גברים ונשים בכל הגילאים וחישבו כיצד נכון לבצע את הפיזור בכל חטיבה ארגונית, כך שלא ייווצר מצב שבו תיוותרו ללא כוח אדם.
הכותבת הינה בעלת עסק ויו"ר התאגדות העסקים הקטנים