שתף קטע נבחר

המשטרה: "למשרד החינוך היו כלים לבדוק את עברו של המורה"

פרסום ראשון - בעקבות הטענות למחדל בפרשת המורה הפדופיל מכיתה ב' שקיבל תעודת יושר, טוענים גורמים במשטרה: "אנשי הביטחון במשרד החינוך זכאים לקבל מידע על משפטים פליליים". משרד החינוך: "בודקים במטרה לקבל את התמונה המלאה"

 

 

יום לאחר חשיפת ynet בדבר תעודת היושר שהנפיקה המשטרה למורה שהואשם לפני כן בעבירת מין בנערה, טענו בצהריים (יום ד') במשטרה כי העוסקים בביטחון במשרד החינוך זכאים לקבל מידע על חקירות ומשפטים פליליים שמתנהלים. כך נודע ל-ynet.

 

ברקע החלטת בית משפט השלום בתל אביב להאריך את מעצרו של המורה, שחשוד כעת בביצוע מעשים מגונים בשש תלמידות כיתה ב' בבית ספר בתל אביב, אמרו גורמים במשטרה שהיו מעורבים בבדיקת הנושא כי "למשרד החינוך היו את הכלים לבחון לא רק את הרשעותיו של אדם, כי אם גם תיקים תלויים ועומדים".

 

החוק מחייב מועסקים במוסדות חינוך להמציא "תעודת יושר" המאשרת בין השאר שאין מדובר בעברייני מין. מעצרו של המורה חשף מחדל שבמסגרתו התאפשרה העסקתו בבית הספר בתל אביב חרף אישום שהתנהל נגדו בגין מעשים מגונים שביצע בנערה שלה העביר שיעורים פרטיים במתמטיקה. כתב האישום בפרשה זו הוגש נגדו כבר בפברואר 2016, אולם מאחר שההליך עדיין התנהל, בינואר 2017 הצליח המורה להוציא תעודת יושר שאיפשרה את קבלתו לבית הספר בתל אביב. לפני חודש, בזמן עבודתו בבית הספר, הוא הורשע בהסדר טיעון.

המורה שנאשם, היום (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
המורה שנאשם, היום(צילום: מוטי קמחי)

 

 

תעודת היושר שניתנה למורה ()
תעודת היושר שניתנה למורה

בבדיקה שערכו במשטרה יחד עם אנשי המשרד לביטחון הפנים נטען כאמור כי גורמי הביטחון במשרד החינוך זכאים לקבל מידע על חקירות ומשפטים פליליים שתלויים ועומדים מכוח "חוק המרשם הפלילי ותקנת השבים, תשמ"א – 1981". עוד טענו במשטרה כי בהתאם לכך מתקיימת העברת מידע בין המשטרה לבין משרד החינוך גם בעניין תיקים פתוחים.

 

גורמים שהיו מעורבים בבדיקה ציינו עוד כי מתן אישור העסקה לפי חוק למניעת העסקת עברייני מין במוסדות מסוימים אינו מהווה סיבה שלא לבצע בדיקה כזאת בתוך מערכת החינוך. לדברי הגורמים, "האחריות לקיום החוקים האמורים מוטלת על משרד החינוך ולא על משטרת ישראל".

 

ממשרד החינוך נמסר בתגובה: "המשרד עורך בדיקה מול כל הגורמים הרלוונטיים, בכלל זה מול משטרת ישראל, כדי לקבל את התמונה המלאה".

 (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
(צילום: צביקה טישלר)

כבר אתמול הדפו במשטרה את הטענות למחדל בנוגע הנפקת תעודת היושר למשטרה. "משטרת ישראל כגוף אוכף חוק פועלת על פי חוק ומכוחו בלבד", נמסר מהמשטרה. "אישורי העסקה ניתנים על ידי משטרת ישראל בהתאם להוראות החוק למניעת העסקה של עברייני מין במוסדות מסוימים, התשס"א-2001. לפי הוראות חוק זה, מי שאין לחובתו הרשעה בעבירת מין, יקבל אישור העסקה ואין בחקירה מתנהלת או אף בהליך המתנהל בבית משפט, כדי למנוע אישור בהתאם לחוק זה.

 

"לאחר בחינת בקשתו של נשוא פנייתכם, אל מול הקריטריונים הקבועים בחוק, ניתן האישור. נדגיש כי מדובר במסמך הקובע אם קיים אישור לפי חוק זה, ואין מדובר במתן מידע מן המרשם הפלילי. למותר לציין שהמשטרה המשיכה לטפל בחשדות מולו. הניסיון להציג את הדברים אחרת, אינו ראוי, חוטא לאמת ועומד באופן מנוגד לחוק".

 

הארכת המעצר: "אין מדובר בנגיעות תמימות" 

בית משפט השלום בתל אביב האריך הבוקר בשבעה ימים את מעצרו של המורה. בחקירתו טען המורה להגנתו כי רק חיבק את הילדות בצורה אבהית. עד כה ארבע קטינות מסרו עדות ובמשטרה מאמינים כי חשיפת שמו תוביל לתלונות נוספות. עם זאת, שמו של המורה ושם בית הספר שבו הוא לימד נאסרו לפרסום. "אין מדובר בנגיעות תמימות, אלא נגיעה באיברים אינטיימים", אמרה בדיון השופטת חיותה כוחן-עומר. נציגת המשטרה מריאנה וולף אמרה כי "מדובר בקטינות שהוא אחראי עליהן, הוא מחנך בכיתה. מספר המעורבים גדול".

 

נציגת המשטרה וולף הוסיפה בדיון כי "החקירה החלה אתמול, אנחנו נמצאים בחקירה ראשונית ובשלב הזה אנחנו לא רוצים להגיד מעבר, טרם הוטחו בחשוד כל החשדות נגדו".

 

נציגת המשטרה נשאלה אם יש ראיות לכך שהמעשים בוצעו בסתר, ועל כך היא השיבה: "לא בשלב הזה". נציגת המשטרה אמרה עוד כי "המעשים בוצעו לאורך תקופה ארוכה כאשר החשוד מחנך בכיתה ב' מתחילת השנה. הן ילדות שלא יודעו להגיד זמן מדויק שבו התחילו המעשים. יש עוד מתלוננות ויש כיוונים נוספים, לא רק מבית הספר הזה (בתל אביב, א"ב). תפסו לו את המחשב והטלפון, הם נמצאים בבדיקה".

 

השופטת כוחן-עומר קבעה בהחלטתה כי "על פי החשד, האיש בהיותו מורה בבית הספר, ביצע מעשים מגונים בכמה ילדות. החשוד מסר גרסה שיש בה חלקים כדי לתמוך בגרסת הקטינות. למותר לציין שעבירות מסוג זה מקימות עילת מסוכנות ברמה גבוהה".

 

פרקליטו של החשוד, עו"ד שי רודה, אמר כי "הארכת מעצר לא נועדה לנהל את החקירה וניתן לחקור ביעילות גם אם המשטרה לא תקבל את כל הימים. אין זיהוי של ילדים. הילדים יודעים מהסיפור, המנהלת נכנסה, נוצרה בהלה. צריך לבדוק שילד לא שמע מילד אחר ומספר עוד דבר. צריך לעמת את הילדות ולראות איך הן מתמודדות עם הגרסה שלו. אם רוצים לחקור ילד, החשוד לא צריך להיות במעצר".

 

איתי בלומנטל השתתף בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
המורה שנאשם
צילום: מוטי קמחי
מומלצים