הסתה לאלימות ולגזענות נגד ערבים: שניים הורשעו בפרשת "הקול היהודי"
שני פעילים בכירים בקבוצת "הקול היהודי" בני 32 ו-44 מיצהר הורשעו לפי הודאתם. בפרסומי האתר, נכללו קריאות "לפתוח ראש" ו"לזרוק בקבוקי תבערה". אחד מהם ירצה חצי שנת עבודות שירות, ולגבי האחר יכריע בית המשפט
אברהם בנימין (32) ויהושע הס (44), שני פעילים בכירים מיצהר בקבוצת "הקול היהודי", הורשעו היום (ה') בעבירות רבות של הסתה וסיוע להסתה לאלימות ולגזענות.
בית משפט השלום בפתח תקווה הרשיע את בנימין בעבירות הסתה לאלימות והסתה לגזענות, והס הורשע בריבוי עבירות סיוע להסתה לאלימות וסיוע להסתה לגזענות. הגשת כתב האישום אושרה על-ידי היועץ המשפטי לממשלה, כפי שנדרש על פי דין בעבירות הרלוונטיות, נוכח ההשקה לחופש הביטוי.
בפרסומיהם השונים כללו הנאשמים ואחרים באופן שיטתי תכנים הנוגעים להסתה לאלימות. בין היתר פורסמו התבטאויות שבח, אהדה, עידוד, תמיכה והזדהות אודות ביצוע "הכאה", "אלימות", "יידוי והשלכת אבנים", "ריסוס גז מדמיע", "פתיחת ראש", "זריקת בקבוקי זכוכית" וכדומה כלפי ערבים באשר הם. בנוסף כללו הפרסומים תכנים הנוגעים להסתה לגזענות, כגון התבטאויות שמהן עולה כי כל הערבים באשר הם "רוצחים", "אלימים", "פראי אדם", "טרוריסטים", "מתעללים" ו"אכזרים". הם גם פרסמו התבטאויות תומכות ואוהדות על אודות פגיעה בגופם, רכושם ובחירותם של ערבים באשר הם.
כתב האישום המקורי הוגש לפני יותר משלוש שנים ובהמשך תוקן פעמיים. בכתב האישום האחרון, שבו הודו, נטען נגד הנאשמים כי פרסמו יחד עם אחרים תכנים המסיתים לאלימות ולגזענות כלפי ערבים ישראלים ופלסטינים. דברי ההסתה הרבים פורסמו תחת הכותרת "הקול היהודי", בהיקף תפוצה נרחב, בתדירות גבוהה ובתקופה ממושכת הן בכמה מקומות באינטרנט, בהם אתר "הקול היהודי", והן בעלונים שחולקו ידנית במקומות ציבוריים. תרומתו של הס לביצוע העבירות הייתה פחות ישירה וקבועה מזו של בנימין, אך הוא עמד בראש עמותה שמימנה וארגנה את הפעילות ואת התפתחותה.
היום הוצגה בפני השופטת אליאנא דניאלי הסכמה לעונשו של בנימין - חצי שנת מאסר שתרוצה בעבודות שירות אם יימצא מתאים לכך, וכן מאסר על תנאי וקנס. אין הסכמה לעונשו של הס - שייקבע בבית המשפט.
מפרקליטות מחוז מרכז נמסר כי: "בשנים האחרונות דורשת עבריינות הביטוי התמודדות מתמדת מצד הרשויות לאור הסלמת השיח ברשת. ההרשעה בפרשת 'הקול היהודי' שניתנה היום מעידה כי עבירות הסתה לאלימות וגזענות מהוות עבירה פלילית גם בנסיבות בהן נעשות בכסות תקשורתית או 'מעין חדשותית'".