משימה בלתי אפשרית: לקראת הגמר בפריז
סטן ואוורינקה מגיע לגמר רולאן גארוס מול רפאל נדאל (א', 16:00) כאנדרדוג מובהק, אבל דווקא העמדה הזו יכולה לשחק לטובתו: "במעמד כזה יש לחץ על שני הצדדים". האם הוא יצליח למנוע מהספרדי תואר עשירי על החימר בפריז?
עד היום, אף טניסאי בעידן הפתוח לא זכה עשר פעמים בגראנד סלאם מסוים. בנוסף, ניצחון של נדאל (מדורג רביעי בעולם) יבסס אותו במקום השני בטבלת הזכיות הכללית, עם 15 תארים בסך הכל, לעומת 14 של פיט סמפראס.
בגיל 31, נדאל הציג את אחד הטורנירים המרשימים ביותר שלו בפריז ועדיין לא שמט אף מערכה. בחצי הגמר ביום שישי הוא נקם בדומיניק תים על ההפסד היחיד שלו העונה על חימר, עם 3:6, 4:6, 0:6.
למרות העליונות הברורה של נדאל עד כה, ממש לא צפוי לו טיול בפארק בגמר. בצד השני מחכה סטן ואוורינקה, שזכה ברולאן גארוס ב-2015 ושרד מותחן מול אנדי מארי בחצי הגמר. ואוורינקה הזיע במשך 4 שעות ו-34 דקות ולבסוף ניצח את הטניסאי הבכיר בעולם 7:6, 3:6, 7:5, 6:7, 1:6.
הסטטיסטיקה נוטה לצד של הספרדי, אבל לא בהרבה. מצד אחד נדאל לא הפסיד גמר בפריז (0:9), בעוד ואוורינקה לא הפסיד באף גמר גראנד סלאם בקריירה (0:3). מלבד הגמר מול נובאק ג'וקוביץ' ברולאן גארוס לפני שנתיים, השווייצרי חגג גם מול נדאל באוסטרליה 2014, ובאליפות ארה"ב הפתוחה בשנה שעברה. בסך הכל, המאזן בין השניים עומד על 3:15 לנדאל (1:5 על חימר).
עד כמה נדאל לוהט העונה על החימר? הוא זכה בטורנירים במונטה קרלו, ברצלונה ומדריד, ובכל הדרך לגמר שמט רק 29 משחקונים. משמעות הדבר שבששת משחקיו בפריז, שיחק בסך הכל נדאל כ-10 שעות. ואוורינקה לעומת זאת התאמץ הרבה יותר ובילה על משטח החימר כ-15 שעות.
מנגד ואוורינקה אמר: "אני חושב שלשחק מול רפא על חימר בצרפת בגמר זה האתגר הכי גדול שיכול להיות לשחק טניס. נדאל הוא השחקן הכי טוב שהיה אי פעם על חימר ואני יודע שהוא הולך בכל הכוח על תואר עשירי ברולאן גארוס. בסופו של דבר, זה גמר והלחץ יהיה על שני השחקנים. אך אחד לא עולה על המגרש במעמד כזה בלי שום לחץ. שנינו רוצים לזכות בתואר ושנינו הולכים לתת הכל".