שתף קטע נבחר

 

בניית ביה"ס לא מסתיימת, 250 תלמידים בשרון לא יודעים היכן ילמדו

קשיים תקציביים מונעים את השלמת בנייתו של בית הספר בצור יצחק, וכך נותרו עשרות תלמידים בחוסר ודאות לגבי שנת הלימודים הקרובה. ההורים זועמים והמועצה טוענת: אין מקור תקציבי להשלמת הנדרש

 

צור יצחק: איפה ילמדו 250 תלמידים?    (צילום: ירון שרון)

צור יצחק: איפה ילמדו 250 תלמידים?    (צילום: ירון שרון)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

חודשיים וחצי לפני פתיחת שנת הלימודים הבאה עדיין לא ברור היכן ילמדו 250 תלמידי היישוב צור יצחק שבשרון. 150 מהם - תלמידי כיתה א'. בניית בית הספר ביישוב לא תסתיים, כיוון שחסרים מיליוני שקלים לצורך זה. "אנחנו והילדים חיים בחוסר ודאות. הילדים מתרגשים לקראת כיתה א' אבל לא יודעים איפה ילמדו", אמרו ההורים.

 

בצור יצחק שבתחום המועצה האזורית דרום השרון מתגוררות 1,700 משפחות. הבנייה נמשכת והוא היישוב הגדול יותר בתחום המועצה. מרבית התושבים - זוגות צעירים עם ילדים קטנים. בית הספר היסודי במקום מלא עד אפס מקום ולא ניתן לקלוט בו תלמידים נוספים. בשנה שעברה התחילו 100 תלמידים מהיישוב ללמוד בבית הספר במועצת כוכב יאיר-צור יגאל.

 (צילום: ירון שרון) (צילום: ירון שרון)
(צילום: ירון שרון)

 (צילום: ירון שרון) (צילום: ירון שרון)
(צילום: ירון שרון)

בניית בית הספר לא תושלם בזמן (צילום: ירון שרון) (צילום: ירון שרון)
בניית בית הספר לא תושלם בזמן(צילום: ירון שרון)
 

לפני כשנה החלו עבודות לבניית בית ספר יסודי נוסף בשם "מרום השרון" בשכונה באותו השם. עבודות הבנייה בעיצומן, אך הסיכויים שהן יסתיימו עד לפתיחת שנת הלימודים - נמוכים ביותר.

 

נועה הירשפלד, אם לילדה שעולה לכיתה א', סיפרה: "אנחנו יישוב קהילתי בצמיחה, נתנו לנו להבין שבשנת הלימודים הקרובה הילדים שלנו יתחילו ללמוד בבית הספר. היום מתברר  שהעבודות לא יסתיימו. בבית הספר אמורים היו להיקלט 150 תלמידי כיתה א' ועוד 100 תלמידים לכיתות ב', שעד כה ניתן להם פתרון זמני בבית ספר במועצת כוכב יאיר. פנינו למי שניתן לפנות ולא קיבלנו תשובות היכן ילמדו ילדינו. אנחנו לא מוכנים שילדינו, בני שש בכיתה א', יצטרכו לנסוע בהסעות לבתי ספר אחרים מחוץ ליישוב ויסתכנו מדי יום".

 

יעל דור, שגם בנה עולה לכיתה א', הסבירה: "כל ילד שעולה לכיתה א' - נהוג לקחת אותו לסיור בבית הספר על מנת שהוא והוריו יכירו אותו. את הילדים שלנו לקחו לסיור בבית הספר ביישוב שאין סיכוי שילמדו בו, אבל העבודות בבית הספר שנבנה ומיועד להם לא הסתיימו".

 

ההורים מוסיפים ואומרים: "חודשיים וחצי לפני פתיחת שנת הלימודים ואנחנו לא יודעים להגיד להם היכן הם ילמדו, הם בחוסר ודאות וגם אנחנו. זה אבסורד, אנחנו לא יודעים מה הולך להיות ואף אחד לא מעדכן אותנו. אנחנו משלמים ארנונה גבוהה למועצה למרות שאנחנו יישוב בהתפתחות אבל שירות בסיסי כמו לימודים אין לילדינו". הם ציינו אבסורד נוסף: "תקציב בניית בית ספר. הכינו תוכניות בנייה, אז איך פתאום מגלים שחסרים מיליוני שקלים להשלמתו?"

 

בסוף השבוע מתכוונים ההורים להפגין מול ביתו של שר החינוך נפתלי בנט ברעננה, ולדבריהם הם אף שוקלים להשבית את פתיחת שנת הלימודים.

 

מהמועצה האזורית דרום השרון נמסר בתגובה כי "המועצה שותפה לחששות ההורים ולפיהם בהיעדר תקצוב ממשלתי הולם, לא ניתן יהיה להשלים את הקמתו של בית הספר היסודי. קיים פער ניכר של יותר מ-7.5 מיליוני שקלים בין עלויות הפיתוח הנובעות מהתנאים הטופוגרפיים הייחודיים של היישוב לבין התקצוב שלגביו התחייב משרד החינוך. למועצה אין מקור תקציבי להשלמת הפער.

 

"התחייבויות משרד הבינוי והשיכון המופקד על הקמת היישוב למימון השלמת הקמתם של מבני הציבור לא מומשו. ראש המועצה פנה בדחיפות ליו"ר ועדת הכספים של הכנסת ולמנכ"ל משרד החינוך על מנת למצוא פתרון ובהקדם לנושא המימון. במקביל פועלת המועצה מול משרד החינוך למציאת פתרונות חלופיים ביישובים סמוכים לשנת הלימודים הבאה התשע"ח".

 

ממשרד החינוך נמסר כי הוא העביר לרשות המקומית מבעוד מועד את מלוא התקציב לצורך הקמת בית הספר ואף כלל בתוכו תקציב להקמה עתידית של כיתות שתידרש מעבר לשנת הלימודים תשע"ח. עם זאת, לאור המצב, משרד החינוך משקיע מאמצים רבים למציאת פתרון מיידי עבור התלמידים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון שרון
בית הספר שנבנה בצור יצחק
צילום: ירון שרון
מומלצים