"גרים בניו יורק אבל אין כמו תל אביב"
משלמים הרבה כסף על קייטנות, אבל מוצאים גם פתרונות כמו קייטנת הורים וביקור בארץ. משפחת כהן גרה בניו יורק שבע שנים, והחופש הגדול שלה נמשך חודשיים ושבוע. איך הוא נראה?
משפחת גרינברג-כהן - ההורים מיכל וקובי והילדים יואב (11) ויאיר (8.5). מתגוררים בשכונת וושינגטון הייטס (Washington Heights) במנהטן מאז ספטמבר 2010.
"הסיבה שנסענו הייתה הצעת עבודה שמיכל קיבלה בניו ג'רזי, בעת ששנינו התלבטנו לגבי דרכנו המקצועית", מספר קובי. "כעת מיכל מנהלת משרד בסטארט-אפ ישראלי בשם WOCHIT ועובדת כמדריכת חינוך מיני. אני עובד בארגון ה-IAC, ארגון הגג של הקהילה הישראלית, כמנהל אזור ניו יורק בתכנית 'משלנו' לסטודנטים ישראלים-אמריקנים".
"החופש הגדול בארצות הברית ארוך בשבוע מהחופש הגדול בארץ. השנה הסתיימו הלימודים ב-28 ביוני, ולילדים יש רק יום וחצי של לימודים במהלך השבוע האחרון. הילדים חוזרים ללמוד לאחר ה-Labor Day (יום חג בארצות הברית), בתחילת ספטמבר.
"יש כאן קייטנות מכל הסוגים, מהשבוע הראשון של החופש ועד שבועיים לפני סיומו, וגם לשבועיים הללו ניתן למצוא 'מיני קייטנות'. לרוב הקייטנות ניתן להירשם לכמה שבועות שרוצים. יש קייטנות בחוץ ויש קייטנות בתוך מבנים. כמובן שעלויות הקייטנה משתנות בהתאם לפעילויות המוצעות. אחד הדברים ששונים זה שיש הסעות מסודרות לרוב הקייטנות וכך ההורים לא צריכים לדאוג להביא ולהחזיר את הילדים, וזה מאפשר גמישות גדולה בבחירת מיקום הקייטנה. בנוסף, החל מכיתה ד' מאוד מקובל לשלוח ילדים למחנות, והם ישנים שם למשך מספר שבועות".
"גם כאן ההוצאה הגבוהה של השנה היא על קייטנות, אבל זה מוכר למס והעלויות מתחילות ב-70-60 דולר ליום לילד", אומרת מיכל. "בסך הכול מדובר בהוצאה של לפחות 6,000 דולר עבור שני ילדים לכל הקיץ. אנחנו בדרך כלל גם מבקרים בארץ ומבלים זמן עם המשפחה וחברים".
"יש הרבה ילדים שנוסעים עם המשפחות שלהם לבקר משפחה מחוץ לניו יורק, וגם אנחנו עושים את זה. אנחנו משתדלים לשלוח גלויות לחברים, והחברים שולחים לילדים שלנו, כדי להמשיך את הקשר גם במהלך הקיץ".
"אנחנו הכי אוהבים להיות עם המשפחה בישראל ולטייל בארץ כי ככה הילדים לומדים לראות מקומות מחוץ ליומיום הניו-יורקי שלהם".
"אנחנו חיים בניו יורק. מצד אחד עיר יקרה ומצד שני עיר שקל לחיות בה עם המון אטרקציות, תחבורה ציבורית טובה וזולה יחסית שעובדת כל השבוע ומערכת חינוך מעולה. מערכת החינוך הציבורית כאן היא באמת בחינם. הילדים זוכים להסעה לבית הספר בחינם. הספרים נמצאים בכיתות הלימוד ולא צריך להוציא הון על קניית ספרים שמשתנים מדי שנה בגלל גחמות כאלו ואחרות של משרד החינוך. הילדים גם מקבלים תמיכה שוטפת, כולל תגבור אנגלית לתלמידים שאינם ילידי ארצות הברית.
"באופן מפתיע, ניו יורק יכולה להיות עיר די זולה אם מכירים ובודקים. חלק מהמוזיאונים פתוחים לקהל הרחב בחינם או כמעט חינם, גני החיות פתוחים לקהל הרחב בחינם בימי רביעי, כיף לטייל בעיר כשמזג האוויר נוח, ותמיד יש איפה להיות כשמזג האוויר סוער.
"הדת היהודית כאן נגישה יותר מאשר בארץ. הפתיחות והמגוון של הזרמים והמוסדות מאפשרים לקיים אורח חיים יהודי מבלי הצורך להימדד על ידי הרבנות והחרדים. כאן אנשים בוחרים להיות יהודים, יש קבלה של כל הזרמים ביהדות, וזה הבדל גדול. גם יוקר המחיה נראה מפה יותר נוח - המחירים של מוצרים כאן הם שפויים יותר, משלמים פחות מס הכנסה, וזה מאפשר לצאת מתחושת המחנק הכלכלי שסבבה אותנו בארץ".
"אין תחליף למשפחה וחברים בארץ. גם מזג האוויר הוא מינוס רציני. שלג זה נחמד כשאתה חי במונטנה. בניו יורק הוא נהיה שחור ומגעיל כעבור יום, ולהיות הולך רגל בעיר זה אתגר רציני. בכלל, החורף כאן מאוד ארוך. בשורה התחתונה, גם אם אנחנו גרים בניו יורק, תל אביב היא בשבילנו העיר מספר אחת בעולם. אני תמיד אומרת לאנשים שניו יורק מדהימה אבל תל אביב הרבה יותר כיפית".