שתף קטע נבחר

 

משבר הדסה: נתניהו וליצמן ייפגשו עם הרופאים המתפטרים

בימים הקרובים ישוחחו ראש הממשלה ושר הבריאות עם ששת הרופאים שעזבו את המחלקה ההמטו-אונקלוגית. נתניהו: "המטרה - למצוא פתרון בהקדם"

 

בנימין נתניהו והשר יעקב ליצמן (צילום: עמית שאבי, אלכס קולומויסקי) (צילום: עמית שאבי, אלכס קולומויסקי)
בנימין נתניהו והשר יעקב ליצמן(צילום: עמית שאבי, אלכס קולומויסקי)

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הבריאות יעקב ליצמן צפויים להיפגש בימים הקרובים עם ששת הרופאים הבכירים שהתפטרו מהמחלקה להמטו-אונקולוגיה ילדים בהדסה, במטרה לפתור את המשבר מול הנהלת בית החולים.

 

הבוקר (שלישי) שלחו חברי הכנסת איילת נחמיאס ורבין (המחנה הציוני) ויהודה גליק (הליכוד) מכתב לרעיית ראש הממשלה שרה נתניהו וביקשו ממנה לסייע בפתרון המשבר. בשעות אחר הצהריים התייחס לכך ראש הממשלה בעמוד הפייסבוק שלו וכתב: "לפני שלושה ימים פנתה אלי רעייתי כדי שאסייע לפתור את הבעיה שנוצרה בבית החולים הדסה. ואכן בעקבות פנייתה, בימים האחרונים שוחחתי כמה פעמים עם שר הבריאות בנדון במטרה למצוא פתרון בהקדם". בסביבתו של השר ליצמן אישרו את הפרטים.

 

בתגובה כתבה ח"כ נחמיאס ורבין: "חצי שנה (פחות שלושה ימים) לקח לראש הממשלה להידרש למשבר נוראי שנוהל על גבם של ילדים חולי סרטן. חבל שרק פנייה שלי יחד עם ח"כ גליק לאשת ראש הממשלה הצליחה לגרום לנתניהו להתערב בכדי לפתור את המשבר. למען הסר ספק, רה"מ נתניהו, דע לך שאני כלל לא מאוכזבת שהחלטת סופסוף לסייע במתן פתרון לילדים חולי סרטן בירושלים, זו בדיוק הייתה הסיבה שפנינו לרעייתך. אני עוסקת במשבר הזה יום יום בחצי שנה האחרונה, וכואבת את כאב המשפחות. אני מתפללת לפתרון ושהרופאים המיומנים הללו יחזרו לעבוד כדי לרפא ילדים חולי סרטן".

 

במרס האחרון התפטרו שישה רופאים מהמחלקה במחאה על כוונתה של הנהלת הדסה לאחד את מחלקת השתלות מח העצם של הילדים עם זאת של המבוגרים. רופאי המחלקה התנגדו בטענה שהדבר מסכן את הילדים. במקום הרופאים שהתפטרו הובאו למחלקה רופאים אחרים, שלטענת האחיות אינם מיומנים מספיק. שלשום פורסמה שיחה קשה בין מנהל בית החולים פרופ' זאב רוטשטיין לבין אחיות, שטענו כי המצב במחלקה מסכן את חייהם של המטופלים. אחת מהן הטיחה בו: "הרופאים שנמצאים כאן לא יודעים לטפל בילדים. זה שרופא לא יודע פרוטוקול של מחלה מסוימת, זו בעיה. הילד נמצא בסכנה".

 

פרופ' רוטשטיין מגיב לטענות האחיות בהדסה    (צלם אלי סגל)

פרופ' רוטשטיין מגיב לטענות האחיות בהדסה    (צלם אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

במסיבת עיתונאים שהתקיימה מוקדם יותר היום בבית החולים הדסה, דחו אנשי צוות המחלקה ההמטו-אונקולוגית החדשה את הניסיונות להטיל דופי במקצועיותם. "אני שמח שאחרי עשרה ימים המחלקה עובדת ואנחנו מטפלים בילדים", אמר פרופ' רוטשטיין. "אם מישהו חלילה ממשפחתי היה צריך לקבל טיפול הייתי שולח אותו למחלקה הזו. יש פה את הכוח הטוב ביותר בארץ לטיפול, לא התפשרנו על אף אחד. יש לנו תוכנית מסוגרת ומאורגנת גם לעתיד".

 

לדבריו, המחלקה הולכת ומתמלאת מחדש בילדים: "כיום יש במחלקה 14 ילדים ו-17 מיטות. המחלקה פועלת בצורה טובה. אנחנו לא עושים עדיפות של מישהו אחד על מישהו אחר. כל הילדים שווים בעיניי. אנחנו לא מעדיפים תיירות מרפא. הסכומים שפורסמו, שלפיהם אנחנו מקבלים 500 אלף דולר למטופל, הם ממש לא נכונים".

 

מנהל המחלקה החדשה, ד"ר גל גולדשטיין: "הטיפולים במחלקה ניתנים בצורה מקצועית כפי שמקובל בכל מחלקה אחרת בארץ ובעולם, וכפי שניתנו בהדסה ובתל השומר. הצוות הסיעודי כאן מאוד מיוחד ומסור.

לא יודע מה גרם להם לומר שאנחנו לא מקצועיים. אני מניח שזה בגלל התחלופה של הרופאים – מכאלו שהכירו במשך שנים לרופאים חדשים".

 

פרופ' יוסר לבר, שהצטרף למחלקה לאחר שהגיע מניו יורק, הוסיף: "באתי במיוחד מארצות הברית. יש לי קריירה ארוכה עם ניסיון רב בטיפול בילדים וכתבתי מעל מאה מאמרים. לא הפסקתי לרגע את העבודה הקלינית שלי. אני לא יודע למה 'נשמות טובות' טענו שאין לי ניסיון בטיפול בילדים. אני עסקתי גם בטיפול וגם במחקר".

 

לדבריו, בעשרת הימים הראשונים שלו בהדסה הוא מתרשם שהטיפול שמקבלים הילדים מצוין ועומד בכל קריטריון בטיחותי ואיכותי: "אין לי ספק שהילדים מטופלים פה טוב. תנו לנו לעבוד. עזבו את כל הסחות דעת מסביב".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית שאבי, אלכס קולומויסקי
בנימין נתניהו ויעקב ליצמן
צילום: עמית שאבי, אלכס קולומויסקי
מומלצים