שתף קטע נבחר

 

בישראל: מסוקי האפאצ'י קורקעו. בארה"ב: מטוסי ה-F-35

מפקד חיל האוויר הורה על קרקוע כל מסוקי האפאצ'י לאחר גילוי סדק ברוטור של אחד מהם. בארה"ב קורקעו עשרות מטוסי F-35 לאחר תקלות חוזרות באספקת חמצן לטייסים

 

ארכיון (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ארכיון(צילום: AFP)

מסוק התקיפה המוביל של חיל האוויר יישאר על הקרקע בתקופה הקרובה: מפקד חיל האוויר, אלוף אמיר אשל, החליט לקרקע את מערך מסוקי האפאצ'י בעקבות גילוי של סדק ברוטור האחורי של אחד המסוקים על ידי אחד מהטכנאים. בשנים האחרונות אירעו כמה תקלות שבעקבותיהן נאלצו טייסי מסוקי האפאצ'י לבצע נחיתות חירום.

 

המטוס המוביל של חיל האוויר - והחדש ביותר - קורקע לפני ימים אחדים דווקא בארצות הברית. כרבע ממטוסי ה-F-35 של לוקהיד מרטין קורקעו עד הודעה חדשה עקב חריגות באספקת החמצן לטייסים. כך הודיע בסוף השבוע חיל האוויר האמריקני. טיסות האימון בבסיס חיל האוויר האמריקני לוק באריזונה, שם מוצבים 55 מטוסים מסוג F-35A, קורקעו לחלוטין. בסך הכול יוצרו עד כה 220 מטוסי F-35.

 

האמריקנים קרקעו את ה-F-35 עקב חמש תקריות שבהן טייסים חוו סימפטומים הדומים להיפוקסיה, או מחסור בחמצן. בחיל האוויר האמריקני אמרו כי המקרים אירעו בין 2 במאי עד יום חמישי האחרון וציינו כי בכל אחד מהם מערכת החמצן החלופית של המטוס החלה לעבוד כמתוכנן - והמטוסים נחתו בשלום.

 

מטוסי ה"אדיר" טסו בליוווי מטוסי "סופה"    (צילום: דובר צה"ל)

מטוסי ה"אדיר" טסו בליוווי מטוסי "סופה"    (צילום: דובר צה"ל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
מטוס F-35 בפעולה (ארכיון) (צילום: דו"צ) (צילום: דו
מטוס F-35 בפעולה (ארכיון)(צילום: דו"צ)
ה-F-35, מטוס החמקן העתידני של חיל האוויר, התקבל בחודש יוני אשתקד באופן רשמי בידי מדינת ישראל בטקס גלילה שנערך במפעל היצרנית לוקהיד מרטין בפורט וורת, סמוך לדאלאס שבטקסס. המטוס, שקיבל את השם העברי "אדיר", יהווה תוספת כוח משמעותית לשמירת היתרון האיכותי של ישראל במזרח התיכון, בזכות היכולות המתקדמות להתמודד בין השאר עם איומי טילים ואזורים אוויריים המוגנים בצפיפות רבה.

 

המטוס משלב יכולת חמקנות מתקדמת עם חתימת מכ"ם נמוכה בשילוב עם יכולת טיסה מהירה, שרידות, היתוך מידע מלא ממגוון חיישנים, פעילויות מופעלות-רשת ותמיכה מתמשכת ומתקדמת.

 

מדינת ישראל רכשה 50 מטוסי F-35 מדגם A, להמראה ונחיתה שגרתיות במסלולי המראה סטנדרטיים (CTOL) באמצעות עסקת מכירה צבאית (FMS) למדינה זרה של הממשל האמריקני. תרומתה של ישראל לתוכנית ה-F-35 מתבטאת בכמה גורמים: ייצור כנפיים על ידי התעשייה האווירית, קסדה מתקדמת לטייסי המטוס מתוצרת אלביט, ואספקת חומרים מרוכבים לגוף המטוס ודלתות של תאי החימוש מתוצרת אלביט-סאיקלון. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים