שתף קטע נבחר

 

ספירת העומר

החיזור של יענקל'ה, הפגישה אצל ברקת, והנחיתה אצל קרויף. איך הפך עומר אצילי, למרות הכישלון בספרד, לכוכב הכי לוהט של עונת המלפפונים, והאם הוא הג'וקר שיביא למכבי ת"א את צלחת האליפות

315  דקות - זה מה שהספיק עומר אצילי לשחק בליגה הספרדית. הרזומה הזה התפזר על עונה אחת בה שותף בתשעה משחקים בלבד. אבל המספרים הדלים הללו לא הפריעו לקבוצות הבכירות ביותר בליגת העל לחזר אחרי הקשר בן ה־23 בשיא ההתלהבות ולהשתמש בכל אמצעי הפיתוי כדי לשכנעו לנחות אצלן.

 

זה התחיל עם בעלי המועדונים שניהלו עם אצילי שיחות שכנוע בטלפון, נמשך בפגישה בביתה של אלונה ברקת, והגיע גם לשיחות ישירות עם המאמנים שהסבירו לו בפירוט מה יהיה מעמדו המקצועי תחת הדרכתם.

 

אצילי. סחורה מבוקשת (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
אצילי. סחורה מבוקשת(צילום: ראובן שוורץ)

 

המסע הכושל לליגה הספרדית לא צינן במאומה את הביקוש ואת להט המרדף המשולש שכלל את הפועל באר־שבע, מכבי ת"א ומכבי חיפה. להפך, על רקע דלילות השוק הישראלי בכישרונות יצירתיים, עצם היציאה לאירופה והחזרה לישראל הפכו את אצילי לסחורה הכי חמה על המדף. בסוף הוא סגר במכבי ת"א ובכך הוא יסגור מעגל קטן ויחזור למתחם קריית־שלום אותו עזב בגיל 16 אחרי ששוחרר על ידי ניר לוין לטובת הפועל ראשל"צ.

 

כדי שזה יקרה נאלצו מיץ' גולדהאר וג'ורדי קרויף לפתות אותו בחוזה שמן במיוחד: אצילי יקבל שכר בסיס של 400 אלף דולר, עוד 1,000 דולר לנקודה, ולכך יתווספו 50 אלף דולר שמותנים בהשתתפות ב־75 אחוז פחות ממשחקי הקבוצה. המשמעות: אצילי יגיע לשכר שנתי של כחצי מיליון דולר, סכום שמשתווה לחוזה של החלוץ טל בן־חיים. ולמי שפיספס: בעוד בן־חיים נחשב לשחקן מוכח שבתקופות מסוימות סיפק מספרים מרשימים, אצילי הוא קשר שברזומה שלו יש 15 שערים בלבד בליגה הבכירה בישראל והופעה בודדת כמחליף בנבחרת ישראל.

 

"כל שחקן והמזל שלו", אמר השבוע אחד משחקני מכבי ת"א. "היום אין בשוק השחקנים מישהו עם טיפת כישרון, לגיונרים לא מעוניינים לחזור, ואצילי נכנס בדיוק למקום הנכון ובזמן הנכון".

 

קרויף. רדף אחרי אצילי (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
קרויף. רדף אחרי אצילי(צילום: ראובן שוורץ)

 

שלב האודישן

אבל זה לא היה רק עניין של מזל. אצילי וסוכניו ניצלו בצורה מקסימלית את ואקום הכישרונות הישראלים ואת להיטות בעלי הקבוצות הבכירות, עד שלרגעים נדמה היה שהשחקן עורך להם ראיונות עבודה/אודישנים כדי להחליט איפה לחתום. בשבועות האחרונים שוחחו איתו יענקל'ה שחר וגיא לוזון, שניסו לשכנעו להגיע למכבי חיפה, ללא הועיל. הוא הקשיב, אבל בשלב מוקדם יחסית של המרדף המשולש הדיח את מכבי חיפה מהמרוץ.

 

לשלב הסופי הגיעו מכבי ת"א והפועל באר־שבע. אצילי הגיע לפגישה בביתה של ברקת וגם שוחח עם המאמן ברק בכר, שייעד לו תפקיד מרכזי בקישור האלופה. אנשי באר־שבע ניפנפו מול עיניו בסיכוי להגיע לשלב הבתים של ליגת האלופות, ואפילו דן איינבינדר נרתם לניסיונות השכנוע. אבל אצילי חיכה יותר מכל למכבי ת"א.

 

ההשתהות של אצילי אחרי הפגישות עם אנשי חיפה ובאר־שבע נבעה בעיקר מהרצון לראות מה מתפתח בקו ברצלונה־טורונטו־קרויף־גולדהאר. בינו לבין קרויף יש קשר קרוב, הם שוחחו פעמים רבות, ולכן היה חשוב לשחקן הצעיר לקבל אישור מהמנהל המקצועי לפיו הוא זה שיעמוד על הקווים. לפני כשבועיים וחצי נפגש גולדהאר בטורונטו עם קרויף, ורק אחרי שהאחרון הביע את הסכמתו לשמש כמאמן גיבש אצילי את ההחלטה לבחור במכבי ת"א.

 

בכר. ב"ש לא הייתה האופציה המועדפת על אצילי (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
בכר. ב"ש לא הייתה האופציה המועדפת על אצילי(צילום: אורן אהרוני)

 

בשיחות פרטיות הסביר אצילי שמעבר לחיבור עם קרויף והחזרה למועדון בו החל את דרכו בגיל שש, קיים גם האתגר. מבחינתו, הצטרפות למכונה שכבר עובדת מצוין כמו הפועל באר־שבע על שתי האליפויות הרצופות שלה היא פחות מאתגרת מאשר להגיע למכבי ת"א שנמצאת במשבר מקצועי. הוא ישמח להיות זה שחתום על החזרת צלחת האליפות למועדון הצהוב.

 

בינגו או פלופ?

בדיעבד, הטיול לספרד היה משתלם מאוד עבור אצילי. הסיבוב על הספסל של גרנדה הגדיל את שכרו פי עשרה לעומת מה שקיבל בבית"ר ירושלים בעונתו האחרונה. אצל אלי טביב השתכר הקשר המבטיח כ־18 אלף שקל לחודש, שהם כ־50 אלף דולר לעונה. אצל גולדהאר הוא כבר יקבל חצי מיליון דולר.

 

ומעבר לכסף, האם מדובר בהחלטה מקצועית טובה עבורו? העמדה המועדפת על אצילי היא בכנף ימין, שם בעונה החולפת סבלה/נהנתה מכבי ת"א מעומס. דור מיכה וברק יצחקי נאבקו על המקום, כמו גם יוסי בניון שיכול לשחק גם יותר במרכז. נראה כי הנפגע העיקרי מהצטרפותו של אצילי לסגל הצהוב עשוי להיות מיכה.

 

מיכה. יירד לספסל? (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
מיכה. יירד לספסל?(צילום: עוז מועלם)

 

אבל השאלה הגדולה באמת היא איך יתמודד אצילי עצמו עם השתלבות בסגל איכותי אליו הוא מצטרף כלגיונר־חוזר עם תג מחיר גבוה במיוחד. המעבר שלו לספרד, למשל, לווה בכותרות גדולות, והוא סומן כתקווה הגדולה של גרנדה. מהר מאוד התברר שאצילי לא מצליח לכבוש לעצמו מקום בהרכב, ממעט לקבל דקות גם כמחליף, ובשורה התחתונה הוגדר בתקשורת הספרדית כ"פלופ הגדול ביותר בגרנדה השנה".

 

עכשיו, עד כמה שזה נשמע מוזר, הוא חוזר על תקן כוכב, ומדובר בשנת מבחן עבורו. האם הלחץ יכריע אותו והוא שוב יוגדר כפלופ, או שהמעמד החדש יאפשר לו להציג לראווה את הכישרון שכבר ראינו שיש לו והוא יזכה בתואר הבינגו הגדול של קרויף? את התשובות נקבל בקרוב מאוד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
עומר אצילי
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים