שתף קטע נבחר
 

באגט וגבינה שווה במקום שוקו ולחמנייה

משפחת גאון עברה לפרובאנס לפני שנה, ונראה שמאז ההורים והילדים אימצו את התרבות של הצרפתים שמתכננים כל הזמן את החופשה הבאה. אז איך באמת נראה חופש גדול אחרי שנה ברילוקיישן?

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:


משפחת גאון - ההורים ירדן ונורית והילדים יואב (10), שירה (7) ואופיר (4). גרים בשנה האחרונה בפרובאנס, בפרבר של עיר קסומה בשם אקס-אן-פרובאנס. ירדן עובד בחברת אבטחת מידע, נורית הקימה מיזם תיירותי של סיורים בפרובאנס. היא רתמה את החברות מבית הספר הבינלאומי של הילדים, והן עושות סיורים, כל אחת בשפה שלה, לתיירים מהמדינות שלהן.

 (צילום: אלבום פרטי) (צילום: אלבום פרטי)
(צילום: אלבום פרטי)


המשפחה נסעה בעקבות שליחות מהעבודה של ירדן.

כאן גרים בכיף (צילום: אלבום משפחתי)
כאן גרים בכיף(צילום: אלבום משפחתי)


"החופש הגדול נמשך אצלנו חודשיים, אבל בצרפת בכל שישה שבועות יש שבועיים חופש ללא קשר לחגים, כך שיש לילדים די הרבה ימי חופשה", מסבירה נורית. "יש המון סוגי קייטנות באזור, והן מחולקות לנושאים מגוונים, כמו קייטנות גולף, אומגות, צלילה, ספורט, מוזיקה, בישול וכו'. הקייטנות שונות זו מזו ברמת הפעילויות ובמשך הקייטנה, והכי כיף בקייטנה של בית הספר המונטוסורי שיואב ושירה לומדים בו. הגישה הנעימה, הדרך החינוכית והפעילויות זיכו את הקייטנה בתואר 'המקום הכי כיפי'. הקייטנות מזכירות את הקייטנות בארץ, רק שבמקום שוקו ולחמנייה אוכלים כאן גבינה שווה עם באגט.

 

"בנוסף לקייטנות, אנחנו מטיילים המון גם ברחבי פרובאנס וגם במדינות הקרובות באירופה. כשרק הגענו, מאוד התלהבנו מהרעיון שנוסעים באוטו ותוך ארבע-חמש שעות מגיעים למדינה אחרת. כיוון שפרובאנס לא רחוקה מישראל, יש אלינו 'רכבת אווירית' של אורחים ואנחנו מתכננים לטייל יחד איתם.

 

מטיילים המון (צילום: אלבום פרטי)
מטיילים המון(צילום: אלבום פרטי)


 

"לצרפתים יש תרבות חופשה שקצת רחוקה מהמנטליות הישראלית. הם כל הזמן מתכננים את החופשים שלהם והם יוצאים להמון ימי חופשה. לכן באוגוסט כמעט ולא נשארים באזור שלנו אנשים שאנחנו מכירים. גם אנחנו לא נישאר, אנחנו באים לביקור בישראל.

 

"גילינו שבצרפת מספר ימי החופש כמעט כפול מזה של ההורים בישראל, ולכן להורים קצת יותר קל להתמודד עם כל החופשים האלו. בכל אופן, הילדים לומדים בבית ספר מדהים ויש להם קייטנה לאורך כל ימי החופשים במהלך השנה, כך שאם אנחנו צריכים פתרון, אנחנו יכולים להשתמש בבית הספר".

 (צילום: אלבום פרטי) (צילום: אלבום פרטי)
(צילום: אלבום פרטי)


"יש קייטנות קצרות של שלוש שעות, יש ארוכות יותר ויש כאלו שנמשכות אפילו עד שבע בערב. יום קייטנה עולה 100-20 אירו, תלוי בסוג הקייטנה".

 

לכתבות נוספות - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet


"הילדים למדו לעשות סקי, טיילנו בריביירה הצרפתית, עשינו ראפטינג ונסענו עם האוטו לאיטליה וספרד".

 

 (צילום: אלבום פרטי) (צילום: אלבום פרטי)
(צילום: אלבום פרטי)


"ישראל וצרפת מאוד שונות במנטליות ובגישה. הבנו שבצרפת אנחנו די 'תיירים'. הגענו לכאן במסגרת רילוקיישן ואנחנו נמצאים במעין בועה. אנחנו לא באמת מודעים לכל הקשיים שחווים כאן האזרחים, אנחנו לא מכירים לעומק את הפוליטיקה הצרפתית, כך שזה לא נכון להשוות את ישראל לצרפת ולהפך. כרגע אנחנו משתדלים ליהנות ולנצל את הזמן כמה שניתן - לטייל, לעשות דברים חדשים שלא היינו עושים בארץ, לאכול קינוחים טעימים ושווים באופן מיוחד, ללמוד שפה, להכיר אנשים שבחיים לא היינו פוגשים.

 

"אנחנו מסתכלים על הרילוקיישן כעל דרך נהדרת לגרום לאנשים להכיר את ישראל ומרגישים קצת שגרירים מטעם עצמנו. אנשים בפרובאנס מאוד אוהבים את ישראל, מתייחסים אלינו נהדר, ולימדנו את כל החברים שלנו לאכול פלאפל, שקשוקה וטחינה".


"כיף לנו כאן, מעניין מאוד, מאתגר ומיוחד, אבל הלב והבית האמיתי נמצאים בישראל".

 


פורסם לראשונה 29/06/2017 13:37

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלבום פרטי
הצרפתים יוצאים להמון חופשות
צילום: אלבום פרטי
מומלצים