נתניהו בקוקפיט עם הטייסת החרדית: "אנחנו בידיים טובות"
רה"מ ורעייתו שוחחו עם נחמה שפיגל נובק - הטייסת החרדית הראשונה - לפני המראתם ליוון. שרה נתניהו לטייסת: "אני בטוחה שלא תהיי האחרונה"
ראש הממשלה בנימין נתניהו ניצל אחר הצהריים (יום ד') את הרגעים שקדמו להמראתו ליוון על מנת לשוחח עם הטייסת החרדית הראשונה נחמה שפיגל נובק. נתניהו ורעייתו שרה, שהתלוותה אליו לפגישת הפסגה המשולשת עם מנהיגי יוון וקפריסין, בירכו את הטייסת שעל דבר קבלתה לקורס הטייסים של חברת אל על פורסם לראשונה ב"ידיעות אחרונות" וב-ynet.
ראש הממשלה פנה לקצינה הראשונה שפיגל נובק ולקברניט ינון הדר ואמר: "אנחנו פה עם ינון ועם נחמה. כל הכבוד לך. אנחנו בטוחים שאנחנו בידיים טובות". רעייתו שרה אמרה: "כל הכבוד לך, אני בטוחה שאת לא תהיי האחרונה".
הטייסת התחנכה במוסדות בית יעקב בירושלים, היא נשואה ואם לארבעה ילדים ומתגוררת ביישוב חרדי באזור ירושלים. בגיל 20 נדבקה בחיידק התעופה והחלה ללמוד טיסה בארה"ב. שם היא קיבלה רישיון טיס ומאז ניסתה להתקבל לקורס הטיס של אל על. בשנים האחרונות היא עברה את דרישות הסף, אך מאחר שלא שירתה בחיל האוויר, נפלה על סעיף היעדר שעות טיסה מספיקות.
אבל שפיגל נובק לא ויתרה והקפידה לטוס לארה"ב בכל שנה כדי להשתלם בטיסה ולצבור שעות. לאחר שעברה את כל הדרישות והמבדקים, קיבלה ב-2015 את ההודעה שהתקבלה לקורס הטייסים של אל על שנפתח באוקטובר. במהלך הקורס ילדה ולאחר חופשת לידה חזרה לקורס והשלימה אותו.
טייסת חרדית היא דבר לא קונבנציונלי, בלשון המעטה, במגזר החרדי, אבל שפיגל נובק מספרת לחברותיה ש"חלום חייה היה מאז ומתמיד להיות טייסת פעילה, ובעלי מאוד עוזר לי בזה", אף שהמשמעות של עבודה כטייסת היא היעדרות רבה מהארץ ועבודה בשעות לא שגרתיות. גם משפחתה מפרגנת לה על בחירתה.
שיתוף פעולה בתחום הסייבר
לראש הממשלה נתניהו התלוו השרים אופיר אקוניס, יובל שטייניץ ואלי כהן וכן יו"ר הסוכנות נתן שרנסקי. שרנסקי יציע ליוונים ולקפריסאים שיתוף פעולה ייחודי בתחום המחשבים והסייבר דרך תוכניות השתלמות של הסוכנות היהודית שמיועדות לצעירים יהודים. הכוונה היא לשלב בתוכניות 30 סטודנטים יוונים וקפריסאים שישתלמו בארץ בתחומי הסייבר וזאת לבקשת ממשלת ישראל. זאת תהיה הפעם הראשונה אי פעם שהסוכנות פותחת את שעריה לפעילות של סטודנטים זרים לא יהודים.
לפני ההמראה אמר נתניהו: "השנה הפסגה הזו תתמקד בחדשנות והיא תמיד עוסקת בענייני אנרגיה, שיתוף פעולה ביטחוני ואסטרטגי, כלכלה ותיירות. אנחנו גם ביום הזה יכולים לבשר שתי בשורות טובות. אחת משווייץ והשנייה מהולנד. אני מברך את הפרלמנט השווייצרי שהחליט לחייב את ממשלת שווייץ לא לממן עמותות שמטפחות שנאה, גזענות, אנטישמיות, הסתה. ושנית, אני מברך גם את ממשלת הולנד ואת מארק רוטה, ידידי ראש הממשלה, על החלטה שהם קיבלו להפסיק את המימון לעמותת הטרור הפלסטינית שמאדירה את זכרה של דלאל מוגרבי ולבחון את המימון של הולנד לעמותות אחרות. אני חושב שגם כאן רואים שהמאמץ שלנו נושא פרי, ויש לנו עוד לאן לשאוף - הולנד, שוויץ, דנמרק ונורובגיה ואני בטוח שיצטרפו לכך עוד מדינות".