הפרקליטות ביקשה דחייה אך הדיון בשחרור אולמרט יתקיים כמתוכנן
נוכח ההתפתחויות בפרשת המסמכים המסווגים של ראש הממשלה לשעבר, הגישה המדינה בקשה לדחות את מועד הדיון בעניין אולמרט בוועדת השחרורים, אך היא נדחתה והדיון יתקיים כמתוכנן ביום ראשון. בתום בדיקת המשטרה, תתקבל החלטה אם לעבור לחקירה פלילית
ועדת השחרורים של הנהלת בתי המשפט דחתה היום (ה') את בקשתה של המדינה לדחות את מועד הדיון בעניינו של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט. הדיון יתקיים כמתוכנן ביום ראשון הקרוב. בקשה זו הוגשה עקב פתיחת בדיקה משטרתית בפרשת המסמכים המסווגים של אולמרט, כדי שהדיון יתקיים במידת האפשר לאחר שייאספו נתונים נוספים. פרקליט המדינה שי ניצן הודיע שיתנגד בכל מקרה לשחרורו המוקדם של אולמרט. עורכי דינו של אולמרט צפויים להתנגד לבקשה.
בהודעת משרד המשפטים נכתב כי "פרקליט המדינה, על דעת היועץ המשפטי לממשלה, פנה למשטרה בבקשה לקיים בדיקה בחשד לביצוע עבירה פלילית על ידי האסיר אהוד אולמרט במהלך שהותו בכלא".
עוד נמסר כי במהלך מאסרו כותב אולמרט ספר וכי "חלקים מהספר עוסקים בנושאים ביטחוניים רגישים. לאחרונה אירע אירוע שבו נתפס אצל אחד מעורכי דינו של אולמרט, בצאתו מביקור בכלא, פרק מהספר, העוסק באירוע ביטחוני שהצנזורה אסרה פרסומים אודותיו. הפרק כולל, בין היתר, פרטים מבצעיים סודיים שלא אושרו לפרסום בעבר".
לפי הפרקליטות, "החשד שנבדק הוא כי אולמרט העביר הפרק לגורמים בלתי מורשים שונים, מחוץ לכלא, בניגוד להוראות חוק העונשין ולאזהרות שניתנו לו בעבר. אי הקפדה מוחלטת על שמירת סודות אלה, בניגוד להוראות החוק ולכללים שנקבעו על ידי גורמי הביטחון המוסמכים, מקים חשש לדליפת המידע – דבר שעלול היה לגרום נזק חמור לביטחון המדינה. לפיכך, הוחלט על ביצוע בדיקה משטרתית כאמור".
עוד נמסר מהפרקליטות כי "במסגרת הבדיקה נגבו עדויות מגורמים שונים ונתפסו מסמכים שונים. הבוקר ערכה המשטרה, בין היתר, חיפוש במשרדי הוצאת הספרים של 'ידיעות אחרונות' (ולא במערכת העיתון), וזאת בעקבות צו בית משפט שאישר זאת. בהמשך, לאור ממצאי הבדיקה, תתקבל החלטה אם להפוך בדיקה זו לחקירה פלילית מלאה".
מארגון העיתונאים נמסר היום כי "ארגון העיתונאים מוחה על החיפוש המשטרתי שבוצע היום בבניין מערכת 'ידיעות אחרונות'. עקרון החיסיון העיתונאי, שהוכר פעמים רבות בפסיקות בית המשפט העליון, מגן על זרימת המידע לציבור באמצעות העיתונות. לפי עיקרון זה, אין לערוך חיפושים במערכות תקשורת ואסור לחשוף חומר שנועד לפרסום עיתונאי, בין אם המדובר בעיתון מודפס, בתחנת שידור, באתר אינטרנט עיתונאי או בהוצאת ספר עיתונאי.
"ארגון העיתונאים קורא למשטרה להפסיק לפגוע בעיקרון החיסיון העיתונאי ומבקש מהיועץ המשפטי לממשלה להתערב ולהעיר למשטרה, כדי שפשיטות וחיפושים כאלה, על מערכות של כלי תקשורת, לא יישנו".