שתף קטע נבחר

 

גורמים פלסטינים: "התבקשנו לתת 12 דרישות למו"מ"

לפני שחתנו ויועצו של טראמפ, ג'ארד קושנר, יגיע לרמאללה וייפגש עם אבו מאזן, גורמים פלסטינים אמרו לרויטרס כי הם התבקשו להכין רשימה של 12 דרישות שירצו להשיג במו"מ עתידי. עוד אמרו כי המושג "שתי מדינות" לא עלה בשיחה עם השליח גרינבלט. נתניהו לקושנר: "הזדמנות להשיג שלום"

 

קושנר בתחילת הפגישה עם נתניהו

קושנר בתחילת הפגישה עם נתניהו

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

חתנו ויועצו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, ג'ארד קושנר, נפגש הערב (ד') בירושלים עם ראש הממשלה בנימין נתניהו במסגרת ביקורו באזור. בפגישה השתתפו גם השליח של טראמפ למזרח התיכון, ג'ייסון גרינבלט, שגריר ארה"ב בישראל דיוויד פרידמן והשגריר הישראלי בוושינגטון רון דרמר.

נתניהו וקושנר. "הזדמנות להשיג את המטרות המשותפות" (צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ) (צילום: עמוס בן גרשום, לע
נתניהו וקושנר. "הזדמנות להשיג את המטרות המשותפות"(צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ)

 (צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ) (צילום: עמוס בן גרשום, לע
(צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ)

נתניהו בירך את קושנר על בואו. "זו הזדמנות להשיג את המטרות המשותפות לארה"ב ולישראל – ביטחון, שגשוג ושלום", אמר נתניהו לחתנו של טראמפ. "אני מברך על המאמצים שלך ושל הנשיא ואני מצפה בכיליון עיניים לעבוד איתך כדי להשיג שלום כי יש כאן הזדמנות". קושנר השיב לראש הממשלה: "הנשיא שולח את איחוליו וזה כבוד גדול להיות כאן". מוקדם יותר נפגש שר הביטחון אביגדור ליברמן עם גרינבלט.

 

שני הצדדים אישררו את מחויבותם לקידום היעד שהציב טראמפ להשגת שלום בין ישראל לפלסלטינים ויחזק את היציבות באזור. קושנר, יחד עם גרינבלט ופרידמן, דנו עם ראש הממשלה על העדיפויות של ישראל והצעדים הבאים, תוך הכרה בתפקידה החשוב של ישראל בביטחון האזור. הבכירים האמריקנים וההנהגה הישראלית הדגישו שהשגת שלום תיקח זמן ואת החשיבות של עשייה מרובה כדי ליצור אווירה התורמת לשלום.

 

משם נסע קושנר לרמאללה לפגישה עם הנשיא הפלסטיני אבו מאזן. לפני כן נפגשו נציגים פלסטינים עם השליח גרינבלט. גורמים ברשות אמרו לסוכנות הידיעות רויטרס כי בפגישה עם גרינבלט לא הוזכר המושג "שתי מדינות".

 

הגורמים הפלסטינים ציינו כי לפני הגעתו של קושנר לרשות הפלסטינית, הם התבקשו להכין רשימה של 12 דרישות שאותן ירצו להציג במסגרת משא ומתן עתידי. לדבריהם, הם ראו במשימה תרגול טוב כדי להתמקד בסוגיות הליבה.

ליברמן וגרינבלט בפגישתם ()
ליברמן וגרינבלט בפגישתם
 

בכירים אמריקניים הבהירו כי הביקור של קושנר וגרינבלט הוא חלק מהמאמצים לשמור על רצף השיחות בין הצדדים לממשל ולא מדובר בסימן לפריצת דרך חדשה במשא ומתן בין ישראל לפלסטינים.

 

גורמים בישראל ובארה"ב סירבו להתייחס לתוכן הפגישות ולנושאים שעלו על הפרק. קושנר לא מתכנן לקיים מסיבת עיתונאים או לענות לשאלות כתבים כחלק מהמדיניות שלו לשמור על פרופיל נמוך מאז שדונלד טראמפ נכנס לתפקידו כנשיא.

 

ראש ממשלת בריטניה לשעבר, טוני בלייר, נאם היום בכנס הרצליה במושב מטעם ארגון "ישראל יוזמת" ואמר שישראל צריכה להיות היום בברית עם אומות האזור שנאבקות בטרור של איראן מצד אחד ובטרור הסוני מצד האחים המוסלמים, דאעש ואל-קאעידה: "יש היום סיבות אובייקטיביות לברית אזורית", אמר בלייר.

 

עם זאת, הוא הדגיש כי המפתח ליחסים אמיתיים בין ישראל למדינות ערב מעל השולחן הוא עדיין הסוגיה הפלסטינית וכי פתרון שתי המדינות הוא הנכון ביותר עבור הצדדים: "אי אפשר לשים את הסוגיה הפלסטינית בצד. צריך לשלב את הגישה האזורית עם משא ומתן מסורתי. מה שדרוש הוא לא רק תמיכה ערבית במשא ומתן המסורתי, אלא מעורבות ערבית בפתרון". בלייר ציין כי משיחותיו עם גורמים באזור עולה שיש רצון טוב ומכוונות מטרה. הוא ציין את התמורות במדינות באיחוד האמירויות, סעודיה ומצרים והסיק שיש הזדמנות ריאלית כרגע לגישה אזורית חדשה ביחס לתהליך השלום.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ
קושנר ונתניהו, היום
צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ
מומלצים