שתף קטע נבחר

 

ניצולת שואה הועברה ממושבה בטיסה בגלל נוסע חרדי - ותפוצה

בית המשפט קיבל את הסכם הפשרה בין אל על לרנה רבינוביץ' וקבע כי היא תפוצה בכ-6,500 שקלים. "רוצה להיות עדה למקרה הבא שדיילת תגיד לגבר שיבקש שהחוק מונע להזיז נוסעת", אמרה רבינוביץ' ל-ynet

בית משפט השלום בירושלים קיבל היום (ד') את הסכם הפשרה שנקבע בין חברת אל על לנוסעת שהתבקשה לעבור ממקומה בעקבות בקשה של אדם חרדי.

 

מטוס אל על. "הדבר עולה כדי הפרה של חוק הפליה במוצרים" (צילום: Gettyimages) (צילום: Gettyimages)
מטוס אל על. "הדבר עולה כדי הפרה של חוק הפליה במוצרים"(צילום: Gettyimages)

רנה רבינוביץ, ניצולת שואה וערכת דין בגמלאות בת 82, הגיעה בדצמבר 2015 לטיסת אל על משדה התעופה ניוארק שבניו ג'רזי לתל אביב. זמן קצר לאחר שהתיישבה בכיסאה, ניגשה אליה דיילת וביקשה ממנה לעבור לכיסר קדמי ו"טוב יותר" שקרוב למחלקה הראשונה, בשל בקשה של אדם חרדי שאמור היה לשבת לידה.

 

השופטת דנה כהן-לקח קיבלה את ההסכם שנוסח בין אל על לבין עו"ד ריקי שפירא-רוזנברג שייצגה את רבינוביץ וכתבה בפסק דינה: "אסור בשום מצב לאיש צוות לפנות אל הנוסע שהבקשה להחלפת מקום התייחסה אליו ואשר לידו לא רוצים לשבת בגלל עצם מינו, ולבקשו לעבור למקום אחר במטוס, שכן הדבר עולה כדי הפרה של חוק הפליה במוצרים".

 

היא פסקה כי אל על מחויבת לחדד בכתב לכל אנשי הצוות את המדיניות בתוך 45 ימים ובתוך שישה חודשים היא תעביר הדרכה פרונטאלית לכל אנשי הצוות. כמו כן רבינוביץ' תפוצה בכ-6,500 שקלים.

 

"אני לא סברתי שהשופטת תסיים את התיק היום זה אמור היה להיות קדם דיון ולא תיארתי לעצמי, אני מאושרת מפסק הדין", אמרה רבינוביץ' בשיחה עם ynet.

 

"אני שמחה ואני מקווה שאל על תיקח ברצינות את פסק הדין. אני מצפה לטיסות העתידיות שלי באל על ואני רוצה להיות עדה לרגע שבו גבר חרדי יגיד 'אני לא מוכן לשבת עד שלא תזיזי את הגברת' ודיילת אל על תשיב לו שהחוק מונע ממנה לעשות את המעשה הזה", היא אמרה.

 

רבינוביץ', אישה דתייה המקיימת אורח חיים אורתודוקסי, הוסיפה: "המסר שלי לנשים בישראל שכאשר הן נתקלות בפרשנות דתית קיצונית כמו זאת אז בדרך שלהן כל אחת צריכה לנסות להיאבק בזה. אני מבקשת לצטט את פוסק הדור הרב משה פינשטיין שאמר שבמרחב הציבורי אין שום מניעה לשבת ליד נשים".

 

ענת הופמן, ראש המרכז הרפורמי לדת ומדינה, אמרה: "ניצולת שואה בת 82 יצאה למאבק באל על כי רצתה למנוע השפלה ואפליה של נשים נוספות בטיסות, היא גיבורה ישראלית שבגיל מבוגר כשהיא נשענת על מקל החליטה שהיא לא מוכנה שעוד אישה תעבור את מה שהיא עברה. זהו פסק דין חשוב וזו תרומתה של האשה המבוגרת הזאת לישראל".

 

מאל על נמסר בתגובה: "הצדדים הגיעו להסכמה כי נוהלי החברה בעניין הנידון יחודדו בקרב עובדיה. בית המשפט נתן תוקף להסכמה זו והחברה תכבד את פסק הדין".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים