שתף קטע נבחר

 

מאות הפגינו בירושלים: "דור 3 לשואת ילדי תימן"

לרגל יום המודעות לחטיפת ילדי תימן, המזרח והבלקן, הגיעו מאות בני אדם לעצרת הזדהות בירושלים בהשתתפות בני משפחות הילדים הנעדרים. אחת המפגינות: "שבעה מילדיה של סבתא שלי נעלמו. על אחת הבנות אמרה הוועדה שהיא נפטרה 4 פעמים"

 

המפגינים בירושלים: "הכרה בחטופים"    (צילום: עפר מאיר)

המפגינים בירושלים: "הכרה בחטופים"    (צילום: עפר מאיר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מאות אנשים, בהם גם חברי כנסת, השתתפו הערב (ד') בעצרת לרגל יום המודעות לחטיפת ילדי תימן, המזרח והבלקן. המפגינים, הכוללים בני משפחות הילדים הנעדרים ופעילים חברתיים, דורשים הכרה ועשיית צדק בפרשת ילדי תימן ואת זיכויו של עוזי משולם, שדרש לחקור את הפרשה. המפגינים חסמו את התנועה ברחוב קינג ג'ורג' וקראו "איפה ילדי תימן?". המפגינים נשאו שלטים עם תמונות ילדים ושמות, ושלטים עם כיתוב "מי יכסה חרפתכם?".

 

בדצמבר האחרון פורסמו באתר הארכיון הלאומי 3,500 תיקים הכוללים 210 אלף מסמכים העוסקים בפרשת היעלמותם של ילדי תימן. באתר ניתן לחפש אלפי ילדים שגורלם נחקר, להיכנס לתיקים האישיים, ולבחון היכן נקברו ומהי סיבת הפטירה.

 

שרון ערמי, בת 31 מרמת גן, הגיעה להפגנה עם אחיה. "אני רוצה לדעת איפה הדודים שלי", היא אומרת. "אני דור שלישי לפרשת השואה של ילדי תימן. אנחנו מחפשים אותם עד היום".

 

במקרה של משפחתה של ערמי לא מדובר בילד אחד שנעדר אלא בשבעה. "סבתא שלי הגיעה בשנת 1949. היו לה 13 ילדים מתוכם שבעה נעלמו. הוועדה קבעה שכולם נפטרו והאבסורד הוא שלכולם הגיע צו גיוס. על אחת הבנות, הוועדה מצאה שהיא נפטרה 4 פעמים בארבעה מקומות שונים. הגיע הזמן להכרה שיתחילו לפתוח את הארכיונים ולגלות מה קרה עם הדודים שלי".

ההפגנה בירושלים, הערב (צילום: אהוד אמיתון/TPS) (צילום: אהוד אמיתון/TPS)
ההפגנה בירושלים, הערב(צילום: אהוד אמיתון/TPS)

 (צילום: עדן ממן) (צילום: עדן ממן)
(צילום: עדן ממן)

המשורר שלומי חתוכה, יו"ר עמותת עמר"ם המארגנת את העצרת, נשא דברים: "אנחנו פה כי 70 שנה מדינת ישראל שמה עלינו פס. אנחנו פה כי 70 שנה מדינת ישראל אומרת שהסבים והסבתות שלנו שקרנים. הם השתיקו אותנו באלימות. הרב עוזי משולם שילם על זה בחייו. אנחנו פה. כל עוד אנחנו לא נשתוק המדינה לא תהיה בשקט".

 

ח"כ נאווה בוקר (הליכוד) הייתה בין המשתתפות בהפגנה וסיפרה: "ההורים שלי נפטרו ולא זכו לדעת מה עלה בגורל ילדם. הייתה פה אחריות ממסדית. האנשים שניהלו את המדינה בשנים הראשונות להקמתה היו אחראים. אני דורשת הכרה היום בתיקי החטיפה האלו, לא להתייחס אליהם כאל תיקי אימוץ. היו כאן מעשים פליליים".

 

ד"ר משה נחום, נשיא הפדרציה העולמית של יהודי תימן, הציג בהפגנה את ספרו שהוא כתב על תעלומת ילדי תימן. "בשנת 1942 חטפו את אחותי התינוקת בת השלושה חודשים. חיפשנו אותה. ההורים שלי ישבו ובכו כל יום שישי הן היו אופות ומקוננות על הילדה. אני רוצה שיפתחו את התיקים האמיתיים כי כל ועדות החקירה שיקרו".

 

נחום גישר בין הרב עוזי משולם לראש הממשלה יצחק רבין. "עשו לו עוול גדול. שניהם היו עקשנים. מדינה שנבנתה על הריסות, הביאו עם יהודי שבור, ניצולי שואה, המדינה רצתה להיבנות מהר והיא לקחה להם קורבן את בני עדות המזרח".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אהוד אמיתון/TPS
ההפגנה בירושלים
צילום: אהוד אמיתון/TPS
מומלצים