אנשי חינוך על יוזמת אלשיך: "יש מספיק תנועות נוער"
הודעתו של המפכ"ל על הקמת תנועת נוער לארגון התקבלה בתגובות מעורבות. מנכ"ל רשת אורט אמר: "המשטרה אינה מחנכת". מנגד, יו"ר פורום ועדי ההורים בירך: "הנגשת המשטרה לציבור היא דבר חשוב"
מפכ"ל המשטרה רוני אלשיך הודיע אתמול (ד') בכנס הרצליה במרכז הבינתחומי על הקמת תנועת נוער של הארגון במטרה להנחיל נורמות של ציות לחוקים בקרב הצעירים בישראל. ההודעה התקבלה בקרב אנשי חינוך בישראל בתגובות מעורבות.
צביקה פלג, מנכ"ל רשת אורט, הביע התגדות ליוזמה החדשה וטען כי אין מקום לתנועת הנוער המשטרתית: "אני חושב שיש מספיק תנועות נוער ומספיק רשתות חינוך. אני מציע למפכ"ל להשתמש בנוער שמצוי היום ברשתות החינוך שיהווה עוד זרוע של המשטרה בכל מיני פעילויות והדרכות".
פלג הוסיף: "המשטרה אינה מחנכת, יש לה את העיסוקים שלה. היא יכולה לקבל את הנוער הנפלא שלנו למשמר אזרחי וזהירות בדרכים, לא צריך להמציא גלגל. הנוער נפלא וצריך לקחת אותו בתוך המסגרות החינוכיות שלו לא להקים עוד תנועה ועוד תנועה. שהמפכ"ל יפנה לרשתות ויקבל כתף חמה לכל פעילות שהוא רוצה לעשות".
מנגד, פז כהן, יו"ר פורום ועדי ההורים היישובים, אמר ל-ynet כי הוא דווקא בעד היוזמה: "תנועת נוער זה דבר מבורך והנגשת המשטרה לציבור היא דבר חשוב מאוד. בני הנוער צריכים להבין שהשוטרים הם ידידים שלהם ונועדו לשרת אזרחים. לכן על פניו זו פעילות מבורכת".
עם זאת כהן הדגיש כי יש לפקח על התוכנית החינוכית של התנועה החדשה: "זה חייב לעבור בקרה פדגוגית כדי שלא נכניס את הילדים לסרטים. ילדים לא צריכים להתאמן נניח בנטרול מחבל, כמו תצוגת התכלית שראינו בעבר, אלא שיתעסקו בדברים של ילדים ונוער. לא למגר פשע אלא חינוך למניעה".
גם חוה סנדרס, מנחת הורים בכירה במרכז שפר למשפחה, הורות וזוגיות, תומכת ביוזמת אלשיך להנחיל את הנורמות דרך תנועת נוער: "נוער שמתנדב למען עם ישראל והמדינה זה חיובי וטוב, התנדבות של הילדים והנוער יכולה להביא למקומות טובים.
אם יש משהו שאנחנו רוצים זה שהנוער של היום ירגיש את החיבור של הקשר למדינה ולעם. אנחנו מאמינים שאדם שנותן מעצמו נקשר לדבר, בגיל הנערות שתחושת השייכות היא דבר קיומי זה יכול לפתח רגשות טובים. אני רואה בזה רק דבר חיובי. צריך כמובן הדרכה נכונה".
חנה דורסמן, מנכ"לית עמותת חינוך לפסגות, מסכימה עם החשיבות של מטרת הקמת התנועה, אך חושבת שזהו צעד לא הכרחי: "נושא אזרחות שומרת חוק הוא מאוד משמעותי, אך חלק מעולם ערכי רחב יותר. נראה שמה שצריך לעשות הוא לחזק את החינוך הערכי בתנועת הנוער, בתי הספר ובארגוני הנוער השונים העוסקים בכך ממילא".