שתף קטע נבחר

 

מצעד גאווה ראשון בבאר שבע: נעצר חרדי עם סכין

כ-4,000 איש חגגו ברחבת העירייה, בתום המצעד שהחל ליד בית החולים סורוקה. המשטרה עצרה שני חרדים: אחד מהם היה חמוש בסכין, האחר השתולל וניסה לפרוץ למתחם החגיגות

 

מצעד גאווה ראשון בבאר שבע    (צילום: רועי עידן והרצל יוסף)

מצעד גאווה ראשון בבאר שבע    (צילום: רועי עידן והרצל יוסף)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

היסטוריה בבאר שבע : בפעם הראשונה בתולדות בירת הנגב התקיים הערב (יום ה') בעיר מצעד הגאווה. כ-4,000 איש התכנסו ברחוב וינגייט, מול בית החולים סורוקה, ומשם החלו לצעוד לכיוון שדרות רגר. בהמשך התקיים הפנינג ברחבת העירייה עם אמנים וזמרים, בהם אניה בוקשטיין. המשתתפים עברו בידוק עקב התראות ביטחוניות. מעט אחרי השעה 22:00 עצרה המשטרה חרדי חמוש בסכין ואחר שהשתולל וניסה להיכנס בכוח למתחם החגיגות.

מצעד גאווה ראשון בבאר שבע (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
מצעד גאווה ראשון בבאר שבע(צילום: הרצל יוסף)

אלפים צועדים בגאווה בבאר שבע ()
אלפים צועדים בגאווה בבאר שבע

ראש העיר באר שבע, רוביק דנילוביץ, אמר כי "באר שבע שייכת לכולם ואני ראש עיר של כולם. זו היא שעתה היפה של העיר. באר שבע מאחדת. מקבלת. סובלנית. אני חושב שכולנו ביחד עברנו בשנה האחרונה שיח פורה חשוב. כזה שמחבר בין הלבבות. גם אם אנחנו שונים כולנו שווים באותה מידה בדיוק".

 

דנילוביץ אמר: "לכם מגיעות הזכויות השוות כמו כולם. אני מברך אתכם ביום החג שלכם". הוא הודה למשטרה שאפשרה את קיום הצעדה. כזכור המשטרה התנגדה לקיום המצעד בשנה שעברה. 

 

סער מעוז, בן 43 מתל אביב, סיפר כי הוא ממש מתרגש מכך שהעיר באר שבע "סוף סוף מקיימת את המצעד הראשון. זה ממש חשוב להיות ולהזדהות עם האחים והאחיות שלנו ברחבי הארץ. היינו פה בשנה שעברה והיה לנו קשה לראות את מה שקרה. אבל הקהילה הגאה - כאן בארץ ובכל העולם - אם היא נופלת קמה לאחר מכן חזקה יותר. הקהילה בבאר שבע הוכיחה שהיא לא שונה משום קהילה אחרת בעולם, והוכיחה חוזק".

 (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
(צילום: הרצל יוסף)

 (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
(צילום: הרצל יוסף)

 (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
(צילום: הרצל יוסף)

גאיה גורפינקל ואביאור דלאל במצעד (צילום: שלומית בזק גורפינקל) (צילום: שלומית בזק גורפינקל)
גאיה גורפינקל ואביאור דלאל במצעד(צילום: שלומית בזק גורפינקל)
 

גאיה גורפינקל (15) מעומר נאמה באירוע, וסיפרה על התמיכה של "איגי", ארגון הנוער הגאה: "בפעם הראשונה שהגעתי ל'איגי' הייתי בת פחות מ-14, אז התכווצתי כששמעתי את המילה 'הומו' כקללה, אבל שם פגשתי נערים ונערות שהבינו את הקושי, שעברו ועוברות את אותם דברים כמוני, שנלחמים באותן המלחמות שאני נלחמת. פגשתי מדריכים שיודעים לעזור ולייעץ, פגשתי את עצמי בצורה הכי גאה וכנה שיש, מצאתי בית שבו אין שיפוטיות".

 

היא הודתה לעיריית באר שבע שסיפקה את המקלט שבו פועל הארגון. "המצעד הזה הוא הדרך להגיד - אנחנו גם פה! היום אני צועדת ביחד עם הקהילה הגאה בבאר שבע ובארץ כולה, למען הכרה, שוויון והגנה. אנחנו בני אדם כמו כל אחד אחר. אנחנו צועדים כדי שתהיה לנו לגיטימציה ללכת ברחוב עם בני ובנות הזוג שלנו מבלי לחטוף נאצות, כדי שלא נצטרך להסתיר את האהבה והזהות שלנו". 

 

הילה פאר מתל אביב אמרה: "הגענו לכאן כי שנה אחרי משבר, אנו מתאחדים כדי לחגוג. שנה שעברה הגענו לכאן מאוחדים בכעס והשנה אנחנו מגיעים לכאן מאוחדים כדי לחגוג את המצעד הראשון".

 

עמית מבאר שבע סיפר כי "זה נורא כיף, זה מרגש". ערן לוי מזיכרון יעקב הגיע אף הוא לצעוד בדרום ואמר  כי "לפני שמונה שנים כשהייתי סטודנט צעיר בארון בבן גוריון צעדנו לאות אבל על ההרוגים בפיגוע בבר נוער. והיום אנו חוגגים את מצעד הגאווה הראשון בבאר שבע. זה מאוד כיף".

"זה מרגש". ההכנות למצעד הגאווה הראשון בבאר שבע ()
"זה מרגש". ההכנות למצעד הגאווה הראשון בבאר שבע

השבוע התכוננו ב"בית הגאה" ברחוב סמילנסקי בעיר לקראת הצעדה הראשונה. ציון רז, דובר "הבית הגאה" בבאר שבע, סיפר כי "הכל החל לפני שנה, כשהעירייה התנגדה למצעד והוא בוטל. במקום מצעד הייתה הפגנה מול העירייה. בעקבות ההפגנה העירייה הבינה שיש כאן קהילה גאה גדולה מאוד שזועמת על כך שהיא לא מקבלת מענה לצרכים שלה. אחרי ההפגנה הם פנו אלינו כדי ללמוד מה הצרכים של הקהילה ואיך הם יכולים לספק את הצרכים האלה". אנשי הקהילה קיימו רצף של פגישות עם נציגי העירייה, ובעקבותיו העירייה הקצתה מבנה ברחוב סמילנסקי לקהילה הגאה.

הקושי לקיים את המצעד בשנה שעברה נבע בין השאר ממשטרת ישראל שהתנגדה למתווה שביקשו אנשי הקהילה. השנה, לדברי המארגנים הם קיימו כמה פגישות שבסופן אושר להם מסלול ברחובות וינגייט-רגר-שז"ר. "היינו בקשר יומיומי איתם כדי לגרום למצעד להתקיים והם היו מאוד בעדנו. אני מעדיף להשאיר מאחור את מה שהיה בשנה שעברה. אז עמדנו באוויר, השנה זה לא היה כך", אמר רז.

 


פורסם לראשונה 22/06/2017 18:59

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים