ארז קומרובסקי: עוגת השזיפים של אמא
הם חמצמצים, מלאים במיץ ומשתלבים נהדר בעוגות ומאפים: השף ארז קומרובסקי מכין עוגת שזיפים בחושה קלה להכנה, שלמד להכין אותה מאמא שלו
צילום: אביהו שפירא
עוגת שזיפים ביתית
קיבלתי ארגז של שזיפים מנווה יער, חוות מחקר עם אוסף הנשירים הגדול בארץ, והחלטתי להכין מהם את אחת העוגות שאני הכי אוהב. נסו את זה בבית.
המרכיבים:
3/4 1 כוסות קמח תופח
קורט מלח ים
קליפה מגוררת מ-2 לימונים
175 גר' חמאה רכה
1/2 כוס סוכר
3 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
1 כוס יוגורט, 1/2 4 אחוזי שומן
1 ק"ג שזיפים בשלים מגולענים
אבקת סוכר, לפיזור מעל העוגה
אופן ההכנה:
- משמנים בחמאה תבנית מלבנית בגודל 25*35 או סיר פלא "של פעם" (תבנית עם שקע באמצע).
- מערבבים בקערה גדולה את הקמח, המלח וקליפת הלימון המגורדת. בקערה נוספת מקציפים את החמאה והסוכר לתערובת קרמית (אפשר גם במיקסר). מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השניה, ומערבלים היטב בין ביצה לביצה. מוסיפים את היוגורט ואת תערובת הקמח, ומערבבים בעדינות עד לקבלת בצק רך ולח.
- מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים מעט. מסדרים על הבצק את חצאי וחתיכות השזיפים, כשצידם הפנימי פונה כלפי מעלה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-40 דקות.
- מכבים את התנור, ומשאירים את העוגה בתנור הכבוי במשך 10 דקות.
- מפזרים אבקת סוכר על העוגה החמה, וזוללים.
שף ארז קומרובסקי עם עוגת השזיפים
צילום: אביהו שפירא
מומלצים