ישראל אהרוני מכין סמוסה הודית
אוכל הודי: משלב הבצק ועד למטבל החריף - השף ישראל אהרוני מלמד איך להכין סמוסה הודית, שזה קצת כמו בורקס - רק יותר טעים
סמוסה הודית ומטבל קוקוס חריף
המרכבים:
לבצק -
1/2 ק"ג קמח לבן, מנופה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית מלח
1 כף שמן חמניות
2 כפיות גרגירי כמון
1 כוס מים פושרים-חמים (לא רותחים)
למילוי -
4 תפוחי אדמה אפויים בנייר כסף, קלופים
1 כף ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
2 בצלי שאלוט, קצוצים דק
3 שיני שום, קצוצות דק
1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
2 כפיות גרגרי כוסברה
2 כפיות זרעי שומר
2 כפיות זרעי כמון
1 כפית כורכום
מלח, פלפל שחור גרוס
3/4 כוס אפונה ירוקה
1/2 כוס כוסברה טרייה, קצוצה דק
למטבל קוקוס חריף -
2 בצלי שאלוט, קצוצים
2 שיני שום, קצוצות
1 כף ג'ינג'ר, קצוץ
פלפל אדום חריף, קצוץ
1 כפית מכל סוג: גרגרי כמון, גרגרי שומר, גרגרי כוסברה, כתושים במכתש ועלי
1 פחית חלב קוקוס
2 כפות רסק עגבניות
1/2 כפית כורכום
חופן נענע וכוסברה, קצוצים
- מכינים את הבצק - מניחים את הקמח, אבקת הסודה, המלח, הכמון והשמן בקערה. מערבבים קלות ומוסיפים את המים. לשים את הבצק היטב עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מכסים בניילון נצמד, ומעבירים למנוחה של שעה בטמפרטורת החדר.
- מכינים את המילוי - מרסקים את תפוחי האדמה האפויים במזלג עד לקבלת פירה. מטגנים קלות את הפלפל, הג'ינג'ר והשאלוט. כותשים במכתש ועלי את התבלינים, ומוסיפים למחבת. מוסיפים לפירה את יתר החומרים, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מקררים.
- מכינים את הסמוסה - יוצרים עיגול בצק בקוטר של 3 ס"מ. מרדדים על משטח מקומח לעלה דק בצורה אובאלית באורך של כ-20 ס"מ ורוחב של כ-12 ס"מ, וחוצים לרוחב כך שיתקבלו 2 חצאים שווים.
- מרטיבים את שולי הבצק במעט מים, מקפלים בכף היד לצורת קונוס, ממלאים מהמילוי, סוגרים ומהדקים היטב. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק והמילוי.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 במשך כחצי שעה, עד לקבלת גוון זהוב (לחילופין אפשר לטגן בשמן עמוק).
- מכינים את המטבל - מטגנים את בצלי השאלוט, השום, הג'ינג'ר, הפלפל האדום החריף ואת שלושת סוגי הגרגרים הכתושים. מוסיפים את חלב הקוקוס, רסק העגבניות והכורכום ומבשלים חמש דקות.
- מוסיפים מעט כוסברה ונענע קצוצים, ומגישים לצד הסמוסה.
"אהרוני 2 גו"- משודרת בימי שישי בשעה 18:50 בערוץ 10