התקווה 6
לכבוד פרויקט "בוקר טוב יותר" בשיתוף "תלמה", "ידיעות אחרונות" ו־ynet ביקשנו משישה ספורטאים צעירים, תקוות אולימפיות, לספר לנו על שגרת הבוקר שלהם ולתת טיפים לבוקר מוצלח
יואב אביגדור (17 וחצי)
תלמיד כיתה י"ב, שמשית
ענף: טריאתלון | הישגים: סגן אלוף ישראל לנוער 2016, מקום שני בסבב אירופה לגילי 19־16 | מגורים נוכחיים: אקדמיית וינגייט למצוינות בספורט
הבוקר שלי: "קם ב־5:30, אוכל פרוסת לחם מלא עם דבש או עם ריבה ויוצא לאימון עם נבחרת הטריאתלון של האקדמיה – ריצה, רכיבה על אופניים או שחייה בים. זה נמשך בין שעתיים לשלוש. אני לוקח לאימון חטיף אנרגיה/חלבון וגם ג'ל אנרגיה של חברת GU, שנותנת לי חסות. אחרי האימון, בשמונה או בתשע בבוקר, אוכל ארוחת בוקר בריאה (גבינה רזה, טונה במים, ביצים) ויוצא ליום לימודים. בשלוש או ארבע אחר הצהריים אני כבר באימון נוסף".
הטיפ שלי לבוקר מוצלח: "אימון. זו הדרך הכי טובה להתחיל את היום".
דניס לוקטב (17)
תלמיד כיתה י"א, אשדוד
ענף: שחייה | הישגים: מקום שלישי באליפות אירופה לנוער במשחה שליחים ב־2016 | מגורים נוכחיים: אקדמיית וינגייט למצוינות בספורט
הבוקר שלי: "קם ב־6:30, אוכל ארוחת בוקר בריאה בחדר האוכל (כריך טונה, ביצה, גבינה רזה, בצל) ובשעה 8:00 מתייצב לשעתיים של אימון בבריכה. שלוש פעמים בשבוע קם חצי שעה קודם, וב־7:00 מגיע לאימון של שעה ורבע בחדר הכושר, ואחריו הולך לשעתיים של אימון בריכה. אחרי האימון אוכל, בדרך כלל כריך עם טונה במים. משם אני ממשיך לבית הספר".
הטיפ שלי לבוקר מוצלח: "לישון טוב ומספיק שעות. אני מנסה לישון שמונה שעות בלילה, או לפחות תשע שעות ביממה, שילוב של שבע שעות וחצי בלילה ועוד שעה וחצי בצהריים".
תום ראובני (17)
לומד עצמאית לבגרות אקסטרנית, ראש־העין
ענף: גלישת רוח | הישגים: אלוף עולם ואלוף אירופה עד גיל 17 ב־2016, מקום שלישי בעולם עד גיל 19 ב־2016 | מגורים נוכחיים: מרכז ימי שדות־ים
הבוקר שלי: "קם בין 6:00 ל־6:30, תמיד רעב. אוכל פירות, אגוזים, קורנפלקס ושיבולת שועל, הרבה קלוריות לאנרגיה, ואז יוצא לאימון. יש לי שלושה אימונים ביום. אם זה אימון ים, הוא נמשך בין שעתיים לשלוש שעות וחצי. אם זה חדר כושר או אימון אירובי בחוף, זה יכול להימשך שעה וחצי. כשאני חוזר, ב־9:00 או 10:00, אני מקפיד לאכול ארוחה בריאה ומזינה, נח, לומד לבגרויות, ובצהריים יוצא לאימון שני".
הטיפ שלי לבוקר מוצלח: "לישון מוקדם מאוד. כל יום בתשע בערב אני כבר ישן".
גפן פרימו (17)
תלמידת כיתה י"א, כפר נטר
ענף: ג'ודו | הישגים: מקום חמישי באליפות אירופה לנוער 2016
הבוקר שלי: "בשעה 6:00 אני כבר קופצת מהמיטה. ארוחת הבוקר שלי קבועה – דייסה של שיבולת שועל עם חלב. כשאני מסיימת אני מכינה לעצמי את האוכל להמשך היום: כריך עם מנת חלבון שיכולה להיות טונה, ביצה או גבינה רזה ותפוח, וגם ארוחת צהריים שזו בדרך כלל מנת דג סלמון או עוף, עם עדשים. כשהכל מוכן אני יוצאת לאימון הבוקר, שמתחיל ב־8:10 ונמשך שעתיים. אחרי האימון אני אוכלת את מה שהכנתי בבוקר והולכת לבית הספר. בשעה 15:00 אני חוזרת לאימון שני".
הטיפ שלי לבוקר מוצלח: "לקום עם מטרה. בכל בוקר להציב מטרה – מה אני רוצה היום – ולהשיג אותה".
דר הכט (17)
תלמידת כיתה י"א, ר"ג
ענף: סיוף (דקר) | הישגים: מקום רביעי בדירוג העולמי, מקום ראשון בגביע העולם לקדטיות (עד גיל 17) 2017, מקום שני בגביע העולם 2016
הבוקר שלי: "קמה ב־6:45 ואוכלת דייסת שיבולת שועל עם פירות או פרוסת לחם עם גבינה. אין לי אימוני בוקר, אז ב־8:15 אני מתחילה את יום הלימודים שלי בתיכון 'בליך', חוזרת הביתה בערך ב־15:00 ואז מתחילה להתכונן לאימון. לפני אימון אני אוכלת פירות בשביל אנרגיה, תפוח, ענבים, בננה. אני מתאמנת ארבע פעמים בשבוע במועדון FEX בתל־אביב, שהוא מועדון הבית שלי, ופעם אחת בשבוע בשלוחה שלו בכפר־סבא".
הטיפ שלי לבוקר מוצלח: "לקום בידיעה שיש אימון באותו יום. זה מדרבן ומציב מטרה להגיע אליו ולהצטיין בו".
רבקה באייך (18)
תלמידת כיתה י"ב, ראשל"צ
ענף: טאקוונדו | הישגים: סגנית אלופת אירופה לנוער (מאז 2015), אלופת ישראל לבוגרות ולנוער 2016
הבוקר שלי: "קמה בסביבות 7:00 ואוכלת ארוחת בוקר שיכולה להיות אינג'רה (לחם מקמח טף, מאכל מסורתי במטבח האתיופי) או כריך עם טונה, חביתה או קוטג', ומלפפון ועגבניה. האימונים בטאקוונדו מתקיימים בעיקר בערב אצל רון גרשנוק ב'מועדון הלוחם הצעיר' בראשל"צ, אז לאורך היום אני ניזונה בעיקר מבננות, שנותנות לי הרבה אנרגיה לקראת האימון".
הטיפ שלי לבוקר מוצלח: "מוזיקה. כדי שהיום שלי יתחיל טוב, הדבר הראשון שאני עושה כשאני מתעוררת הוא לשמוע מוזיקה, שירים שאני אוהבת ומיד גורמים לי למצב רוח טוב, בעיקר מוזיקת רגאיי ופופ".
- הכתבה היא חלק משיתוף פעולה עם חברת תלמה