שתף קטע נבחר

 

חתן פרס נובל הסיני שוחרר מהכלא: "חולה בסרטן סופני"

עורך דינו של פעיל זכויות האדם ליו שיאבו, שהיה כלוא בשל התנגדותו למשטר הקומוניסטי, מסר שהוא קיבל חנינה ושוחרר בשל מצבו הרפואי הקשה

 

חתן פרס נובל לשלום ליו שיאבו הסיני

חתן פרס נובל לשלום ליו שיאבו הסיני

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ליו שיאבו, חתן פרס נובל לשלום מסין, שבשנים האחרונות היה במאסר, חולה בסרטן סופני בכבד. כך חשף היום (יום ב') עורך דינו של פעיל זכויות האדם. לדברי עורך הדין, ליו בן ה-61 קיבל חנינה מהרשויות בארצו בשל מצבו הבריאותי הקשה. דובר משרד החוץ הסיני, גנג שואנג, מסר שהוא לא מודע להתפתחויות במצבו של ליו.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

ליו, המתנגד למשטר הקומוניסטי בארצו, נידון ב-2009 ל-11 שנות מאסר לאחר שהורשע בחתרנות. הוא פרופסור לשעבר באוניברסיטת בייג'ינג ונעצר בשל חלקו בחיבור המסמך "צ'ארטר 08" שעליו חתמו 300 בני אדם, בהם אינטלקטואלים סינים בכירים, שקרא לליברליזציה של המערכת הפוליטית בסין.

 

סרטן בכבד. ליו שיאבו (צילום: AFP) (צילום: AFP)
סרטן בכבד. ליו שיאבו(צילום: AFP)

עורך דינו של חתן נובל לשלום, מו שאופינג, אמר לסוכנות הידיעות AP שלי שוחרר מבית הסוהר מסיבות רפואיות לאחר שב-23 במאי אובחן אצלו סרטן בכבד בשלב מתקדם ביותר. לדבריו, ליו עובר טיפול רפואי בבית חולים בעיר שן-יאג ומצבו יציב. לפי שעה לא ברור אם פעיל זכויות האדם הסיני זכאי לביקורים בבית החולים.

 

אחיו של ליו אישר בראיון לעיתון South China Morning Post שאחיו אובחן בסרטן ב-23 במאי.

במקום זוכה - כיסא ריק. טקס הענקת פרס נובל לשלום באוסלו בהיעדרו של לי שיאבו (צילום: AFP) (צילום: AFP)
במקום זוכה - כיסא ריק. טקס הענקת פרס נובל לשלום באוסלו בהיעדרו של לי שיאבו(צילום: AFP)

ועדת נובל מסרה שליו היה "סמל ראשון במעלה" של המאבק למען זכויות אדם בסין. שנה לאחר הרשעתו של ליו בחתרנות נגד המשטר, בדצמבר 2010, נערך באוסלו טקס הענקת פרס נובל לשלום בהיעדרו של הזוכה הסיני, שיוצג על ידי כיסא ריק שהוצב באולם. גם על משפחתו של ליו נאסר להגיע לטקס. נציגי 44 מדינות הגיעו לאירוע, ובחרו להשתתף חרף האזהרה שהפנה משרד החוץ הסיני למדינות העולם, לפיה יהיו "השלכות" לנוכחותן בטקס. כ-20 מדינות, בהן אפגניסטן, מצרים, איראן, עיראק, קזחסטן, רוסיה, סעודיה, סודן, אוקראינה, ונצואלה ווייטנאם, החליטו להיענות לקריאה ולהחרים את האירוע.

 

ליו היה אחד המנהיגים הבולטים במחאת הסטודנטים בכיכר טיאננמן בבייג'ינג ב-1989. הרשויות הסיניות מעולם לא הסבירו מדוע הן הגבילו את צעדיה של רעייתו. רעייתו נמצאת במעצר בית מאז שהוא זכה בפרס נובל לשלום ב-2010, אבל מעולם לא הוגש נגדה כתב אישום. כמו כן, הרשויות הסיניות מעולם לא הסבירו מדוע הן הגבילו את צעדיה של רעייתו של פעיל זכויות האדם הכלוא.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים