שתף קטע נבחר
 

עם תעודה: מסעדות כשרות בתל אביב

עיר החטאים? לא בדיוק: ממסעדות דגים, דרך מסעדות אסייתיות ומסעדות בשר ועד מסעדות שף מפונפנות - האופציות הקולינריות בתל אביב המיועדות לשומרי כשרות הולכות ומתרחבות. סימנו בשבילכם מסעדות בולטות בסצנה הכשרה

 (  )
 

Ewa Safi

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מסעדת לאונג' מרוקאית שממוקמת בתוך מבנה עתיק לשימור בשכונת נווה צדק הציורית. המסעדה מציעה אוכל טוב שמוגש בצלוחיות קרמיקה מקושטות, על רקע מוזיקה אלקטרונית.   

 (צילום: סולל פקיאל) (צילום: סולל פקיאל)
(צילום: סולל פקיאל)

במקום יחכה לכם שולחן עמוס בסלטים מרוקאיים כמו מטבוחה וסלט גזר עם כמון, ולצידם לחם הפרנה המפורסם (49 שקלים). עוד בתפריט: פסטלים פריכים ממולאים דגים או בשר (46-42 שקלים); מנות טאג'ין עם טלה או עם ירקות שורש לצד קוסקוס בעבודת יד (139-52 שקלים); ומקבץ מנות גריל, בהן ספריבס טלה (138 שקלים). נוסף לזה מוגשים במקום קינוחים מרוקאיים מסורתיים וקוקטיילים שמבוססים על חומרי הגלם המרוקאיים מהמנות שבתפריט.

 (צילום: סולל פקיאל) (צילום: סולל פקיאל)
(צילום: סולל פקיאל)

מלבד החלל השמח יש במתחם גם גינה ובוסתן עצי פרי וצמחי תבלין, ואפשר להתרווח על הכורסאות והספות שבמקום.

 (צילום: דרור עינב) (צילום: דרור עינב)
(צילום: דרור עינב)

השחר 8 תל אביב 054-2533348, ראשון-חמישי 24:00-19:00, שישי 16:00-12:00, מוצ״ש-24:00

 

   

 (  )
 

מיט קיטשן

מסעדת בשרים כשרה, שהושקה לפני שנה במקום שבו שכנה בעבר מסעדת "שארפ אנד שיין" הלא כשרה. על המהלך אחראיים השף נדב נצר (לשעבר שף במסעדות "מסה", "רפאל" ו"שולחן") והשף אלעד לוי (לשעבר שף ברשת "קפה הלל", "בוסטון" ו"ארצ'י").

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

המסעדה מציעה נתחי בשר ולצידם יינות, קוקטיילים מרעננים וקינוחים שמכינים בקונדיטוריה הפרטית שבמקום. מדי יום שלישי מתקיימים במסעדה ערבי קונספט של בשר ויין.

 

בימים אלה התפריט כולל ארוחה בת ארבע מנות לסועד, ארבע כוסות יין המותאמות למנות וקינוח זוגי. עלות הארוחה - 430 שקלים לזוג. בצהרי היום מציעים כאן עסקיות ב-79 שקלים, ב-99 שקלים או ב-159 שקלים.

 

יגאל אלון 65 תל אביב, 03-6310684, ראשון-רביעי 24:00-12:00, חמישי 1:00-12:00, מוצ״ש-1:00

 

 

L'Aile ou la Cuisse TLV

ביסטרו רוטסרי צרפתי חדש שהתמקם בחלל של מסעדת "אדורה", והגיע אלינו הישר מצרפת. במקום מציעים עוף שנאפה ברוטיסרי (חצי עוף + תוספת 80 שקלים, רבע עוף + תוספת 59 שקלים), צלע עגל חלב על האש במשקל 350 גרם (130 שקלים), המבורגר (59 שקלים כולל תוספת ושתיה), פגרית וסלטים כמו קיסר, שרי וארטישוק וניסואז.

 

בגזרת התוספות מציעים במקום צ׳יפס, הום פרייס, שעועית ירוקה ופטריות, אורז או ספגטי ברוטב עגבניות. בנוסף, ניתן להזמין במקום גם מח עצם, אנטריקוט וקרפצ׳ו, כאשר כל הבשרים כשרים ומגיעים מצרפת. בכדי להרוות את צמעונכם תוכלו להזמין במקום יינות ישראלים וצרפתיים, שמפניה צרפתית ובוכא - תזקיק אלכוהולי מתאנים האהוב במיוחד על יוצאי תוניס.

 

בן יהודה 226 תל אביב, 03-6770998‏, ראשון-חמישי 11:30-1:00, שישי 11:30-17:00, שבת 20:00-1:00, כשר 

 

 

מיתוס

המסעדה נפתחה ב-2004 על ידי השף קובי עבד, ומאז היא מציעה מנות ראשונות, סלטים, פסטות ודגים. אבל גולת הכותרת כאן היא ללא ספק הבשר שמוגש בשלל וריאציות. בנוסף, בצהרי היום אפשר ליהנות מעסקית במחיר של 89 שקלים.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

ויצמן 2 אביב 03-6932002, ראשון-חמישי 24:00-12:00, מוצ"ש-1:00

 

 

גושן

מסעדת בשרים עם מקרר יישון, שמציעה מסלול טעימות (190 שקלים לסועד) הכולל מנות ראשונות למרכז השולחן, ולמנה עיקרית - גריל. בין המנות שמגישים כאן תוכלו לאכול סטייקים מבשר אנגוס, ספריבס, קבב, צלעות, כבדים, פרגיות ונקניקיות מרגז חריפות (500 גרם בשר לסועד).

 

נחלת בנימין 30 תל אביב, 03-5600766‏ ראשון-חמישי 24:00-12:00, שישי 15:00-12:00, שבת 23:30-20:30

 

 

UNO

מסעדה איטלקית עם מנות קלאסיות בפרשנות עכשווית-מקומית כמו דגים נאים, ברוסקטות, אנטיפסטי, סלטים, פסטות בעבודת יד, פיצות יוצאות דופן ועוד.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

במסעדה פועל גם מתחם הגשה מהיר, בו תוכלו להנות מקפה, מאפים וכריכים. החל מהשעה 11:00 מוגשים שם גם סלטים, פסטות, דגים, לחמים ופיצות.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

ויצמן 2 תל אביב 03-6932005, ראשון-חמישי 24:00-11:30, שישי 15:00-11:30, מתחם הדלי פתוח בימים ראשון-חמישי בין השעות 16:00-8:00

 

 

  

 (  )

דרבי בר

מסעדת דגים כשרה השייכת לרשת מסעדות שכוללת שתי מסעדות דגים נוספות - לא כשרות. תפריט המסעדה מציע מבחר דגי בריכה כמו בורי, פורל ומוסר (99-95 שקלים), דגי ים כמו דניס, ברבוניה, לוקוס ולברק (125-95 שקלים) וגם מנות עיקריות כמו המבורגר (62 שקלים), שניצל עוף (59 שקלים) כמה מנות פסטה (64-62 שקלים) ותפריט ילדים מיוחד.

 

יגאל אלון 96 תל אביב 03-5614545, ראשון-חמישי 24:00-12:00, מוצ"ש-24:00 (רק בשעון חורף)

 

 

פיש מרקט

מסעדה שמציעה מטבח דגים חלבי כשר, ושייכת לבעלים של המסעדה הבשרית הנמצאת ממש בסמוך. האווירה ב"פיש מרקט" שמחה וססגונית, והמטבח הפתוח מציג את העושר הקולינרי של הבישול היווני.

 (צילום: אבנר צרפתי) (צילום: אבנר צרפתי)
(צילום: אבנר צרפתי)

האווירה היוונית הצוהלת באה לידי ביטוי גם בעיצוב המקום, בקוקטיילים המיוחדים שמוגשים כאן ובערק שרוקח במקום השף קובי עבד.

 (צילום: אבנר צרפתי) (צילום: אבנר צרפתי)
(צילום: אבנר צרפתי)

שאול המלך 33 תל אביב 03-6932002, ראשון-חמישי 24:00-12:00, מוצ"ש-24:00

 

 

מסעדת הדייגים הכשרה

אחותה הצעירה והכשרה למהדרין של "מסעדת הדייגים" הוותיקה בנמל יפו. את מסעדת האם פתחו הדייגים יעקב בר גיל ואהרון אלגרבלי לפני למעלה מ-40 שנה, והאחות הצעירה והכשרה שלה נועדה לתת מענה לקהל שומר הכשרות שמבלה באזור נמל יפו. במסעדת הדייגים הכשרה מציעים תפריט עם מנות ראשונות, ספיישלים ועיקריות.

 

האנגר 1 נמל יפו 03-6824110 ראשון-חמישי 24:00-12:00, שישי 15:00-10:00, מוצ"ש-24:00 

 

 

Deca

מסעדת דגים חלבית השואבת השראה ממטבחי אגן הים התיכון (ספרד, איטליה וצרפת). אל תיתנו למיקום המשונה בין המוסכים ועבודות הרכבת הקלה להטעות אתכם, שכן מדובר במסעדה וותיקה ומוערכת שמציעה עסקיות שוות ומנות כמו מרק בויאבז (44 שקלים), קבב בורי (48 שקלים) וניוקי שקדים וצנוברים (65 שקלים).

 

התעשייה 10 תל אביב 03-5629900, ראשון-חמישי 23:00-12:00

 

 

יאקימונו (מלון הילטון)

המסעדה נפתחה ב-1998 כבר סושי ועברה מהפך לא קטן מאז. כיום "יאקימונו" היא מסעדה יפנית מודרנית בעיצוב נקי, כיאה לטוהר והפשטות של תרבות העיצוב היפנית.

 (צילום: שרון צרפתי) (צילום: שרון צרפתי)
(צילום: שרון צרפתי)

במסגרת המהפך התרחבה המסעדה, וכעת היא מציעה מלבד סושי גם מנות קרות וחמות מהמטבח היפני ותפריט סאקה מושקע.

 (צילום: מיטל סלומון) (צילום: מיטל סלומון)
(צילום: מיטל סלומון)
 

בין המנות החדשות בתפריט: סשימי, רולים ומנות חמות כמו שירומי זאקנה בזיל - דג מבושל בחלב קוקוס (169 שקלים), בלאק קוד - דג קוד שחור במרינדה של מיסו צלוי בגריל (197 שקלים), ועוד.

 (צילום: מיטל סלומון) (צילום: מיטל סלומון)
(צילום: מיטל סלומון)
  

הירקון 205 (מלון הילטון) תל אביב 03-5202128, ראשון-שבת 24:00-12:00 (אין מכירת מנות חמות בשבת)

 

 

ניני האצ'י

מסעדתם של יואב ולין ואודי רומנובסקי מגישה תפריט אסייתי כשר בדגש על סושי. העיצוב הצבעוני של המסעדה מעניק לה אווירה צעירה ותוססת, ובמטבח שלה יש פס סושי מיוחד לנשים בהיריון שבו משטח עבודה, קרש עבודה, מחצלת גלגול וסכין נפרדים שלא נוגעים בדגים הנאים.

 (צילום: עמית גורן) (צילום: עמית גורן)
(צילום: עמית גורן)
 

מלבד התפריט הרגיל יש כאן גם תפריט טבעוני ותפריט נטול גלוטן. מומלץ לנסות את אחת ממנות הטפאן יאקי (115-52 שקלים) שמוגשות על מחבת לוהטת.

 

בן יהודה 228 תל אביב 03-6249228, ראשון-חמישי 1:00-12:00, שישי 1 6:00-12:00, מוצ״ש-1:00

 

 

  

 (  )

לומינה ובלו סקיי

"בלו סקיי" היא המסעדה החלבית הכשרה הראשונה של השף מאיר אדוני, ויש מי שרואים בה מסעדת השף הכשרה הראשונה בכלל, זאת שבישרה על תחילתו של שינוי גדול. הודות למיקום על גג מלון קרלטון, המסעדה הזו מציעה לא רק את היצירתיות הוורסטילית של השף, אלא גם נוף פנורמי מרהיב (מצד אחד הנוף המהפנט של גגות תל אביב, מהצד השני - הים התיכון ובריכת גורדון), וכל מנה שמוגשת כאן עוברת צלחות מושקע ומוגשת בשירות מוקפד.

מסעדת בלו סקיי (צילום: דן פרץ) (צילום: דן פרץ)
מסעדת בלו סקיי(צילום: דן פרץ)

בימי שישי בין השעות 14:30-10:00 מוגש במסעדה בראנץ' מיוחד, ובמסגרתו מקבלים מזטים של המנות הראשונות, סלסילת לחמים ומאפים ומנה עיקרית לבחירה.

 (צילום: שרית גופן)
(צילום: שרית גופן)

"לומינה" הוא ביסטרו ישראלי בשרי, הממוקם גם הוא במלון קראון פלזה, וגם הוא משקיף אל הים. במקום מוצעים תפריט רגיל ותפריט טבעוני, ובשניהם יש מנות ממטבחים יהודיים (סלט לשון וסלקים, צנצנות טאפס יהודי, סלט קורקבנים ועוד) לצד מנות כמו קרואסון מוח וברוסקטת רוסטביף והמבורגר.

 (צילום: דן פרץ) (צילום: דן פרץ)
(צילום: דן פרץ)

  • בלו סקיי: אליעזר פרי 10 מלון קרלטון תל אביב 03-5201830, ראשון-חמישי 23:00-17:45, שישי 14:00-10:00

 

 
  • לומינה: אליעזר פרי 10 מלון קרלטון תל אביב 03-5201828, ראשון-חמישי 23:00-18:15

  

 

קלואליס הכשרה

מסעדתו הכשרה של השף ויקטור גלוגר נפתחה לפני שנתיים, והיא ממוקמת על התפר שבין תל אביב לרמת גן.

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

התפריט הכשר משלב מטבח צרפתי קלאסי, טעמים ים-תיכוניים והשפעות מהמטבח הספרדי. אפשר למצוא כאן מנות כמו קרפצ'יו דג ים (78 שקלים), ברווז ישראלי (162 שקלים), פסטה טבעונית (85 שקלים), ותפריט אלכוהול ויין מושקע במיוחד.

קלואליס הכשרה (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
קלואליס הכשרה(צילום: אפיק גבאי)

הירקון 205 מלון הילטון תל אביב 03-5202127, ראשון-חמישי 23:00-19:00

 

 

צ'יריפום

מסעדתו התל-אביבית של השף אבי לוי, שבה הושק לאחרונה תפריט טאפאס המבוסס על המטבח האלג'יראי. התפריט קיצי וקליל, כזה שמאפשר לסועד לטעום משלל מנות המסעדה, בהן קוביות של סלמון צלוי ברוטב אלג'יראי חריף אש (31 שקלים), תאנים ממולאות בטלה (24 שקלים), כופתא קבב (32 שקלים), "טפייה" כבש ולימון כבוש (32 שקלים), סיגר אסאדו (22 שקלים), דגים ברוטב שרמולה אלג'יראי פיקנטי (24 שקלים) ומנות נוספות. לקינוח אפשר להזמין צלחת קינוחי קיץ (52 שקלים), הכוללת קינוחים אלג'יראיים מקוריים.

צ'יריפום  (צילום: יח"צ)
צ'יריפום (צילום: יח"צ)

בימי שישי מתקיימת במקום מכירת אוכל לשבת, ולכבוד זה מסעדת "המוציא" הירושלמית של לוי מגיעה להתארח בתל אביב ומביאה עמה סלטים כמו חציל בשרמולה מטוגן וזעלוק זיתים מתובלים, מנות עיקריות של עוף בזיתים, צלי בקר עם פטריות, חריימה פיקנטי, ארטישוק ממולא בשר, קציצות בקר ברוטב עגבניות ועוד.

 

אחד העם 29 תל אביב 03-6200022, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שישי 16:00-12:00

 

 

West Side

מסעדה שאמנם שוכנת בבית מלון אבל מתפקדת כמסעדת שף כשרה ושווה לכל דבר, עם מנות קלאסיות בצלחות מרשים. המטבח של "ווסט סייד" הוא ישראלי ים-תיכוני עכשווי, והוא מציע מנות כמו צלעות טלה עם תפוחי אדמה מעושנים (190 שקלים).

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

בתפריט הקינוחים, שעליו חתומה הקונדיטורית ענת אלון, תמצאו, למשל, את קינוח "פטריות אחרי הגשם" - מוס שוקולד אפוי עם ספונג' פיסטוק, פירות יער טריים, פטיסייר פיסטוק, סורבה שוקולד, גלידת פיסטוק וסוכריות קופצות (62 שקלים).

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

הירקון 19 מלון רויאל ביץ' תל אביב 03-7405054, ראשון-חמישי 23:00-19:00

 

 

 

אוברג'ין

מסעדת "אוברג'ין" היא מסעדת הגורמה הכשרה של מלון דויד אינטרקונטיננטל, והיא פועלת בניהולו של השף אלון הירטנשטיין.

מסעדת אוברג'ין  (צילום: יח"צ) (צילום: יח
מסעדת אוברג'ין (צילום: יח"צ)

במסעדה מוגש תפריט Health & Harmony, ומוצעים בו בין היתר מאכלים בריאים כמו מנת בייבי סלק מתובל בשמן זית ורוטב בלסמי מצומצם לצד קרוטוני פולנטה, מלח ים אטלנטי וגבינת פטה שקדים טבעונית (42 שקלים) ודג לברק אפוי במרינדת עשבי תיבול ומוגש לצד ברוקולי, סלסת עגבניות, קרם שומר וסלט חצילים (130 שקלים). בשעות הצהריים מוצעת במסעדה עסקית, שבמסגרתה מקבלים גם מנה ראשונה במחיר המנה העיקרית (95-75 שקלים).

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

קאופמן 12 מלון דויד אינטרקונטיננטל תל אביב 03-7951255, ראשון-חמישי 15:00-13:00, 22:00-18:00

 

 

The Shallot restaurant

מסעדת שף כשרה למהדרין ברמת החייל. פתח אותה ממש לאחרונה השף מיכאל אמייב, שבבעלותו ארבע מסעדות הפועלות במוסקבה.

 (צילום: אבי ששון) (צילום: אבי ששון)
(צילום: אבי ששון)

ב״שאלוט״, המעוצבת בפאר רב, אמייב מגיש בעיקר בשר, אך לא רק: תפריט המסעדה כולל גם כמה מנות מהמטבח הקווקזי, כמו צ׳ודו בשר - מאפה פריך במילוי בשר (65 שקלים), מנות מהמטבח הגאורגי כמו לוביו (45 שקלים) וצ׳יבורקי - כיסני בצק במילוי בשר כבש (48 שקלים) ודגים (120-60 שקלים). בשעות הצהריים מציעים במקום עסקיות (ראשון-חמישי 16:00-12:00) שמחירן נע בין 115-68 שקלים.

 (צילום: אבי ששון) (צילום: אבי ששון)
(צילום: אבי ששון)

הברזל 3 רמת החייל תל אביב 03-7324411, ראשון-חמישי 24:00-12:00

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אפיק גבאי
מטבח צרפתי קלאסי. קלואליס הכשרה
צילום: אפיק גבאי
מומלצים