שתף קטע נבחר

 

יש הסכם בבריטניה: ראש הממשלה מיי השיגה רוב בפרלמנט

המפלגה השמרנית השלטת חתמה על הסכם עם מפלגת DUP שבמסגרתו מתחייבת המפלגה הצפון אירית לתמוך בחקיקה הממשלתית, בין היתר בסוגיית הברקזיט. ומה יקבלו הצפון אירים בתמורה?

תעודת הביטוח של המפלגה השלטת בממלכה: המפלגה השמרנית בבריטניה בראשות ראש הממשלה תרזה מיי חתמה היום (יום ב') על הסכם עם המפלגה היוניוניסטית-דמוקרטית (DUP) מצפון אירלנד שבמסגרתו תתמוך מפלגת DUP בממשלת המיעוט של מיי.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

החיוכים שלאחר חתימת ההסכם. מיי ופוסטר (צילום: AFP) (צילום: AFP)
החיוכים שלאחר חתימת ההסכם. מיי ופוסטר(צילום: AFP)
ההסכם בין שתי המפלגות נחתם לאחר שבועיים של שיחות משא ומתן שהחלו לאחר שהשמרנים לא הצליחו לשמור על הרוב שלהם בפרלמנט. במסגרת ההסכם בין שתי המפלגות, המפלגה הצפון אירית תתמוך בכמה הצבעות חשובות לשמרנים בפרלמנט, בהן אישור נאום המלכה אליזבת השנייה שפרש את האג'נדה הממשלתית לשנתיים הקרובות. עם זאת, הסכם זה אינו קואליציוני ומפלגת DUP לא תשב בממשלתה של מיי.

 

בין הנושאים שנידונו במשא ומתן בין שתי המפלגות היו התמיכה הכלכלית בצפון אירלנד ויציאת בריטניה מהאיחוד האירופי (ברקזיט). מפלגת DUP מסרה שראש הממשלה והשמרנים התחייבו להעביר לצפון אירלנד תמיכה כלכלית בסך 1.5 מיליארד ליש"ט בשנתיים הקרובות. המפלגה הצפון אירית מסרה גם שהיא תתמוך בחקיקה שתיזום ממשלתה של מיי בנוגע לברקזיט.

 

השיחות בין הצדדים נמשכו שבועיים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
השיחות בין הצדדים נמשכו שבועיים(צילום: AFP)

"הגענו היום להסכם עם המפלגה השמרנית לתמוך בממשלה בפרלמנט", מסרה מנהיגת המפלגה הצפון אירית, ארלן פוסטר מחוץ למעון ראש ממשלת בריטניה ברחוב דאונינג 10 בלונדון. "הסכם זה יאפשר לקיים ממשלה יציבה לטובת האינטרס הלאומי של הממלכה בתקופה חיונית זו". פוסטר לא מסר לאיזו מטרה יעבור המימון המיוחד שעליו התחייבו השמרנים, אך הוסיפה שפרטי ההסכם בין שתי המפלגות יתפרסמו בקרוב. "תנאי ההסכם יהיו שקופים לגמרי", אמרה פוסטר והוסיפה שהיא "מרוצה" מההסכם שהושג.

 

גם ראש הממשלה מיי לא פירטה יותר מדי על ההסכם שנחתם בין שתי המפלגות, אבל אמרה שמפלגת DUP חולקת עם השמרנים "רצון להבטיח ממשלה חזקה".

 

 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

בהמשך השבוע צפויה להיערך בפרלמנט בלונדון הצבעה חשובה על חבילת הצעות חוק של הממשלה, והחתימה על ההסכם בין השמרנים לבין הצפון אירים תסייע לממשלתה של מיי לצלוח את ההצבעה בהצלחה.

 

המפלגה היוניוניסטית-דמוקרטית הפכה בתחילת יוני לסנסציית הבחירות בבריטניה ולמפלגה שהצילה את המפלגת השמרנית. למעשה, ללא תמיכת השכנים מצפון אירלנד לא הייתה יכולה מיי להמשיך לכהן בתפקידה. מנהיגת המפלגה הצפון אירית פוסטר הפכה לנושא השיחה הכי חם בבריטניה אחרי שסייעה למפלגתה להשיג את ההישג הגדול ביותר שלה אי פעם - 10 מושבים בפרלמנט הבריטי. המפלגה הוקמה ב-1971 והיא אחת משתי מפלגות פרוטסטנטיות־יוניוניסטיות, התומכות בהישארות צפון-אירלנד כחלק מבריטניה, אבל המדיניות שלה שנויה במחלוקת בתחומים אחרים: היא מתנגדת להפלות, אלא אם מדובר בהפלה שהיא צורך רפואי דחוף, למתן זכויות שוות לקהילת הלהט"ב ולנישואים חד-מיניים.

 

המפלגה לא מכירה בנזקי האקלים ומתנגדת ליוזמות שונות לצמצום הנזק האקולוגי, וחברים בה אף לא מכירים באבולוציה האנושית. מפלגת DUP נחשבת תומכת גדולה מאוד של ישראל. היא התנגדה לאורך השנים לחרמות נגד ישראל, תקפה את ארגוני החרם השונים והביעה תמיכה מוחלטת בישראל במהלך המבצעים הצבאיים השונים. חברי המפלגה אף הצביעו בפרלמנט הבריטי נגד הכרה חד-צדדית במדינה פלסטינית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
מיי ומנהיגת המפלגה הצפון אירית פוסטר
צילום: AFP
מומלצים