שתף קטע נבחר

 

אושר סופית: מענק וסל שירותים לנשים מוכות

הצעת החוק לסיוע לנשים שמתאוששות מאלימות בבית אושרה ללא מתנגדים. "שמחת עניות על רקע גל הרציחות, אבל בשורה חשובה"

 

מירב בן ארי על הבת והאם המוכות    (באדיבות: ערוץ הכנסת)

מירב בן ארי על הבת והאם המוכות    (באדיבות: ערוץ הכנסת)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

חברות וחברי הכנסת מהקואליציה ומהאופוזיציה התאחדו כדי לשפר ולו במעט את חייהן של הנשים שסבלו מאלימות קשה: מליאת הכנסת אישרה היום (ב') בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק שירותי רווחה, שלפיה אישה ששהתה במקלט לנשים מוכות 60 ימים לפחות, או שהתה ב"דירת מעבר" שישה חודשים לפחות, תקבל סל שירותים שיכלול, בין היתר, ליווי עובד סוציאלי וסיוע במיצוי זכויות, וכן ליווי תעסוקתי במטרה לסייע לה במעבר לניהול חיים עצמאיים.

 

בהצעת החוק תמכו 36 חברי כנסת - ללא מתנגדים או נמנעים. עוד נקבע בחוק החדש כי תיבחן זכאות האישה לטיפול ולשיקום במסגרת חוץ ביתית, ובכלל זה בדירת מעבר. על מענק הסתגלות שתקבל תינתן הגנה מלאה והוא לא יהיה נתון לעיקולים, שיעבודים והעברות.

 

בדיון שהתקיים בהצעת החוק שקידמה יו"ר מרצ, ח"כ זהבה גלאון, עלה כי מדי שנה מסיימות את שהותן במקלטים לנשים מוכות יותר מ-650 נשים, מתוכן יותר מ-400 פונות יחד עם ילדיהן לחיים עצמאיים בנפרד מבן הזוג או הגורם האלים.

 

הניסיון המצטבר מלמד שנשים אלו זקוקות לתקופה ארוכה נוספת של עזרה וליווי אחרי שהותן במקלט. רובן המכריע של הנשים המסיימות את שהותן במקלט סובלות מהיעדר תמיכה ומשאבים כלכליים ורבות זקוקות להדרכה בכישורי חיים בסיסיים. בשל כך, לרובן יש גם קושי להשתלב במסגרות להכשרה מקצועית ובשוק העבודה.

ח"כ זהבה גלאון, שקידמה את החוק (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
ח"כ זהבה גלאון, שקידמה את החוק(צילום: גיל יוחנן)
 

"זו הצעת חוק מאוד מורכבת ונציגי המשרדים הגיעו לוועדה ואמרו שהתחולה שלו תהייה רק בעוד שנתיים", ציינה גלאון. יו"ר ועדת הרווחה, העבודה והבריאות, ח"כ אלי אלאלוף (כולנו), "אמר שזה לא יקום ולא יהיה וקבע שהיא תיכנס לתוקף תוך חצי שנה והורה לכולם לעמוד בזמנים". היא התייחסה לדברים שאמר ח"כ אלאלוף על שני מקלטים לנשים מוכות שעומדים להיסגר וקראה לחברי הקואליציה לטפל בכך.

 

גלאון הוסיפה: "אחריותנו לייצר מעטפת תומכת לכל אישה ואישה שיוצאת ממקלט לנשים מוכות, ולוודא שלא תחזור לסביבה האלימה: תהליך השיקום על כל היבטיו, לרבות סיוע נפשי לאישה ולילדים, הכשרה מקצועית, השמה בעבודה ורכישת מיומנויות יומיומיות שנדרשות לניהול חיים עצמאיים, ותקציב היסטורי להקמת שמונה דירות מעבר נוספות, על העשר הקיימות היום".

 

"לחזור מחופשת לידה ישר לחוק כזה, אין דבר יותר טוב מזה", אמרה האם הטרייה, ח"כ מירב בן ארי (כולנו), ונזכרה: "מה שהכי כאב לי כשנכנסתי למקלט - ישבה שם בחורה צעירה וסיפרה שהייתה שם במקלט כילדה עם אימא שלה. מה עשינו שהילדה הגיעה לאותו מקלט שאמא שלה הייתה בו? נשים צריכות לצאת מהמקלט ולעולם לא לחזור לשם. אני אעשה הכול כדי שנשב עוד חצי שנה בוועדה ונוודא שהחוק מיושם".

 

ח"כ שלי יחימוביץ' (המחנה הציוני) אמרה: "מדובר בשמחה קטנה, שמחת עניות על רקע גל הרציחות שאנחנו עדות לו. כשהגשתי לראשונה לפני יותר מ-20 שנה את תוכנית 'הכול דיבורים' בקול ישראל הקדשתי תוכנית שלמה לבחורה צעירה שנשרפה בירושלים בידי החבר שלה. היו שחשבו שזאת הייתה טעות לתת לי תוכנית אקטואליה, שאני מתעסקת ב'שטויות' כאלה.

 

"כשמסתכלים על ההיסטוריה הרחוקה הזו, שרצח כזה זכה במקרה הטוב לעמודים האחוריים בעיתונים כ'רצח על רקע רומנטי', עשינו כברת דרך - אבל אין מה לשמוח, כי נשים עודן נופלות קורבן בכמויות שלא פוחתות. בישראל יש 200 אלף נשים מוכות שנתונות לטרור וכשהן נרצחות ראש הממשלה לא נושא נאום חמור סבר. המאבק הוא ארוך מאוד אבל החוק הוא בשורה מאוד חשובה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
אילוסטרציה
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים